رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

«دیوار» و «شیپور»، محمل آشفته‌بازار اقتصادی/ مراقب کلاه‌برداری‌های سایت‌های واسطه‌گر باشید

  • کد خبر: ۲۶۶۰۸
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۹
«دیوار» و «شیپور»، محمل آشفته‌بازار اقتصادی/ مراقب کلاه‌برداری‌های سایت‌های واسطه‌گر باشید
 قیمت نجومی کالا‌ها و به‌ویژه خودرو باعث به‌وجودآمدن آشفته‌بازاری شده که کنترل آن را سخت کرده است.
سمیرا شاهیان/ شهرآرانیوز؛ محمل بارزِ این آشفته‌بازار نیز در سایت‌های واسطه‌گر، چون «دیوار» و «شیپور» توسط برخی کلاهبرداران حرفه‌ای به وجود آمده است که بیش از پیش اسباب موج سواری کلاهبرداران در شرایط اقتصادی فعلی را فراهم کرده است. رئیس‌پلیس فتای خراسان رضوی با اشاره به یکی از انواع کلاهبرداری‌ها در بستر سایت‌های واسطه‌گری چون دیوار و شیپور گفت: «به عنوان مثال خودرویی خرید و فروش شده است و تعویض پلاک به نام خریدار صورت گرفته است، اما به‌دلیل اعتماد نابجای خریدار به فروشنده، سند به‌نام نشده است و با‌توجه‌به افزایش نجومی قیمت خودروها، فروشنده سوء‌استفاده کرده و سند را به نام خریدار تغییر نمی‌دهد. بنابراین چون خرید، هیجانی بوده است، خریدار متضرر شده است و شکایت دارد.»

سرهنگ جواد جهانشیری با بیان مصداقی از یکی از شکایت‌های مالی در حوزه فضای مجازی، از راهکار پلیس فتا برای پیشگیری از وقوع چنین جرم‌هایی می‌گوید: «در رابطه با سایت‌های واسطه‌گری چون دیوار و شیپور که استارت‌‌اپ محسوب می‌شوند، پلیس فقط می‌تواند اطلاع‌رسانی کند و مسئولیت شناسایی و احراز هویت فرد ارائه‌دهنده آگهی با مدیر سایت است.»

او تشریح می‌کند: «باتوجه‌به شرایط مالی افسارگسیخته کنونی که نرخ کالاها و به‌ویژه خودرو ساماندهی خاصی ندارد، کلاهبرداران در سایت‌های واسطه‌گر، قیمت کالا را خیلی پایین‌تر از عرف ثبت می‌کنند و با این شِگرد، بازدیدکنندگان را تطمیع می‌کنند تا برای تجربه‌کردن خریدی ارزان و به‌صرفه اقدام به واریز بیعانه کنند. فرد سودجو که نقاب فروشنده دارد با فریبِ خریدار به او می‌گوید اگر می‌خواهی به دیگری قول ندهم بیعانه را واریز کن چون مشتری پایش خوابیده است و به این ترتیب کلاهبرداری شروع می‌شود.»

شهروندان از خرید هیجانی بپرهیزند
سرهنگ جهانشیری می‌گوید: «در شرایط کنونی که قیمت‌ها تثبیت نشده است و امروز و فردای آگهی‌های فروش خیلی متفاوت است، شهروندان خونسرد باشند و از خرید هیجانی خودداری کنند زیرا تعزیرات با مدیریت بهتری وارد عمل می‌شود و سعی می‌کند از حوزه‌های فروش بازرسی کنند.»

رئیس پلیس فتای استان با بیان اینکه دودِ خرید هیجانی در نهایت در چشم شهروندان بی‌دقت می‌رود، توضیح می‌دهد: «اکنون مناسب‌‌ترین زمان برای دلالانی است که می‌خواهند قیمت‌ها را به نفع خودشان تغییر بدهند و از بازار گل‌آلود ماهی بگیرند؛ بنابراین برای اینکه از همه این موارد جلوگیری کنیم به شهروندان توصیه جدی می‌‌کنم معامله نهایی را حتما حضوری انجام دهند.»

پلیس امنیت اقتصادی
از سرهنگ جهانشیری می‌پرسیم در کنار توصیه‌های جدی به شهروندان، پلیس فتا برای مدیریت آگهی‌های منتشرشده سایت‌های واسطه‌گر و توجه به عملکرد کسانی که این سایت‌ها را در دست دارند چه مأموریت ویژه‌ای دارد که پاسخ می‌دهد: «پلیس فتا به‌صورت پیش‌دستانه فضای مجازی را در کنترل دارد و موارد ممنوعه و قاچاق را بررسی می‌کند. در کنار آن، پلیس امنیت اقتصادی هم ایجاد شده است که قیمت‌ها را بررسی می‌کند تا بازار دست سودجویان نیفتد، اما موضوع مهم‌تر، اجتناب مردم از خرید هیجانی در این شرایط است.»  

خرید در فضای مجازی، کاری مرسوم در دنیا
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی می‌گوید: «خرید اینترنتی در کشورهای پیشرفته مرسوم است و سایت های «ایبی» و «آمازون» به‌صورت اینترنتی محصولاتشان را عرضه می‌کنند. درعین‌حال که پلیس اشراف صددرصد دارد، شهروندان باید برای خرید اموال ارزشی و منقول از این‌گونه سایت‌های واسطه‌گر، دقت بیشتری داشته باشند. بنابراین این مردم هستند که باید در خرید اینترنتی تجربه‌شان را بالا ببرند و به قیمت‌ها کاملا اشراف پیدا کنند.»

سرهنگ جهانشیری می‌افزاید: «افزایش دقت مردم در خرید اینترنتی، تنها راه پیشگیری است زیرا در تمام دنیا سایت‌های‌ واسطه‌گر و خرید جنس دست‌دوم وجود دارد و این‌ها فقط عامل معرفی است. کسی که می‌خواهد هزینه و سرمایه‌گذاری کند باید حواسش را جمع کند چون سایت‌های واسطه‌گر و صفحات نیازمندی روزنامه‌ها فقط معرفی می‌کنند.»

وی در پاسخ به این سوال که، «پلیس فتا در این برهه از زمان به‌طور مستقیم روی سایت‌های واسطه‌گر اعمال مدیریت خاصی دارد؟» می‌گوید: «توصیه جدی پلیس این است که هر فردی، خرید از شهر محل سکونتش را اولویت قرار دهد؛ زیرا به‌عنوان مثال حوزه استان خراسان رضوی زیر پوشش پلیس فتای استان است و ما جرایم خراسان رضوی را بررسی می‌کنیم. در مقابل اگر شخصی از خراسان رضوی با فردی در آبادان معامله کند در صورتی‌که به شکایت قضایی برسد، بدون شَک چون پلیس فتای خوزستان مسئله را بررسی می‌کند کارش مشمول زمان بیشتری خواهد شد.»

 

شهروندان از خرید هیجانی در شرایط ناپایدار بپرهیزند

شهروندان اصالت کالا و قیمت را بسنجند
رئیس پلیس فتای استان برای جلوگیری از هر سودجویی تأکید می‌کند: «شهروندان در خرید از سایت‌های واسطه‌گر باید حتما اصالت کالا و نوع قیمت را بسنجند زیرا این وظیفه آن‌هاست تا مانع از ضرر و زیانشان شود.»

سرهنگ جهانشیری درخصوص راه‌های پیگیری شکایت توسط شهروندان توضیح می‌دهد: «متأسفانه هنوز عده‌ای از وجود دادسرای رسیدگی به جرایم رایانه‌ای بی‌اطلاع هستند. در حوزه مرکز مشهد، نشانی دادسرای رسیدگی به جرایم رایانه‌ای برای تسلیم شکایت شهروندان در حد فاصل خیابان ابن‌سینا 19 و 21 (نرسیده به سه‌راه‌ ادبیات) است.»

پنج پایگاه پلیس فتا در مشهد ویژه کلاهبرداری‌های زیر 10میلیون تومان
سرهنگ جهانشیری می‌افزاید: «پلیس فتا، پنج پایگاه در پنج پهنه مشهد دارد؛ به‌علاوه در همه شهرستان‌های استان نیز پلیس فتا فعال است. شهروندان مال‌باخته در نظر داشته باشند درصورت‌داشتن شکایت، براساس جغرافیای محل سکونت و غیرباندی‌بودن موضوع پرونده‌شان به یکی از این پایگاه‌ها ارجاع می‌شود.»

این مقام مسئول یادآوری می‌کند: «اگر شکایت فردی در حوزه فضای سایبر و مجازی -مثل انتقال‌وجه به حساب فردی دیگر- باشد باید به دادسرای رسیدگی به جرایم رایانه‌ای مراجعه کند.

همچنین تلفن شبانه‌روزی پلیس فتا به شماره 21825419 و سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir در خدمت شهروندان است.

رئیس پلیس فتای استان با بیان اینکه در این نشانی الکترونیکی به روزترین اخبار سایبری برای پیشگیری از گسترش دامنه جرایم سایبری و آگاهی شهروندان اطلاع‌رسانی می‌شود، بیان می‌کند: «شهروندان می‌توانند در بخش گزارش‌های مردمی سایت به‌صورت آنلاین با کارشناسان ارتباط برقرار کنند.»

فرصت جذب متقاضیان در پلیس فتا
گفتنی است پلیس فتا به دو صورت مستقیم و افتخاری جذب نیرو دارد و پذیرای افراد با توانمندی علمی بالا در حوزه آی‌تی است.

همچنین علاقه‌مندان به جذب در پلیس فتا که مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا در رشته‌های کامپیوتر و آی‌تی دارند، می‌توانند با مراجعه به مرکز استان در بولوار پیروزی (پیروزی 2/2) درخواستشان را ارائه بدهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->