استاندار خراسان رضوی: مشهد میزبان دبیرخانه دائمی رویداد ملی بورس، بانک، بیمه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری خواهد شد اعلام آمادگی روسیه برای کمک به ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشته‌شدن ۲ نظامی روس در حمله به یک پایگاه نظامی در سوریه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله راکتی از غزه به اراضی اشغالی (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: «دیپلماسی استانی» از ابتکارات دولت چهاردهم است مخالفت دیوان عالی رژیم صهیونیستی با تصمیم نتانیاهو برای برکناری رئیس شاباک رئیس‌دفتر شهید جمهور: شهید رئیسی «خدایی‌بودن» و «مردمی‌بودن» را در هم آمیخته بود عراقچی: مردم ایران رنج تحریم‌ها را به خاطر غنی‌سازی تحمل کردند ایران با پیشنهاد عمان برای برگزاری دور پنجم مذاکرات با آمریکا موافقت کرد وزیر ارشاد دولت سیزدهم: شهید رئیسی به همه پیمان‌ها و عهد خود با خدا و مردم وفا کرد آزمایش موشک قاره‌پیما آمریکا با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهید رئیسی همانند یک پدر مهربان، یک مربی دلسوز و یک استاد راهنما بود عمان زمان و مکان دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا را اعلام کرد واکنش باکو به اعدام فرد حمله کننده به سفارت این کشور در ایران حرف‌های کمترشنیده‌شده آیت‌الله علم‌الهدی از زندگی شخصی و مدیریتی شهید رئیسی تجمع بزرگ مردم مشهد در نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور+فیلم وزیر خارجه آمریکا: ایران نباید اجازه غنی‌سازی اورانیوم داشته باشد عراقچی: کشور‌های منطقه نیازمند نظم نوین منطقه‌ای هستند پاپ خواستار ورود کمک‌ها به غزه شد زمان سفر پزشکیان به عمان اعلام شد وندی شرمن: متقاعد کردن ایران برای توقف غنی‌سازی امری غیرممکن است تأکید روسیه بر حق ایران برای استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای سرلشکر باقری: انسداد مرز‌های شرقی به منظور مقابله با شرارت‌ گروهک‌های تروریستی است افزایش آمار شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۶۵۵ نفر (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید کرملین بر ازسرگیری گفت‌و‌گو‌های راهبردی روسیه و آمریکا شهرک‌نشین‌های صهیونیست مانع ورود کامیون‌های کمک‌های انسانی به غزه شدند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ابراز نگرانی پاپ لئو از اوضاع غزه | درخواست رهبر کاتولیک‌های جهان از رژیم صهیونیستی چه بود؟
سرخط خبرها

تازه اول راه هستیم (بخش اول)

  • کد خبر: ۲۷۰۱۰
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۵
تازه اول راه هستیم (بخش اول)
عباس عبدی - رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران
قضیه کرونا هر ابعادی داشته باشد، بازی سیاست را در جهان و ایران به‌تناسبی تغییر خواهد داد؛ همچنان‌که بازی‌های اقتصاد و فرهنگ و جامعه را نیز تحت‌شعاع خود قرار می‌دهد. علت این ادعا تا حدودی روشن است. جهان و همه کشور‌ها اولین بار با دشمنی ناپیدا و به‌تعبیری ناشناخته مواجه شده‌اند؛ دشمنی که ناتوانی بشر را به‌رخ آن می‌کشد. بشر عادت داشته است که همیشه خود را از روی دشمنانش بازتعریف کند و حتی اگر دشمن واقعی هم نداشته است، دشمن فرضی را بتراشد تا بلکه بتواند سیاست‌های نادرست خود را توجیه کند. این واقعیت تاریخی ماست. ولی اکنون دشمنی در برابر بشر قرار گرفته است که امکان سوء‌استفاده از وجود آن، مشابه دیگر دشمنان سنتی نیست. ضمن آنکه این دشمن همچنان نامرئی است و کل جامعه بشری را دچار سرگیجه کرده است. به‌علاوه دشمنی است که جوامع توسعه‌یافته را بیشتر در معرض خطر قرار می‌دهد. این امر ناشی از ساختار نسبی جمعیت آنان و نیز حساسیت‌های خبری و رسانه‌ای آن‌ها در برابر مرگ‌ومیر شهروندانشان است که به‌همین دلیل و در فضای عمومی ارزش خبری بیشتری یافته است.
حتی اگر واکسن این بیماری نیز ساخته و بشر از شر آن خلاص شود، باز هم مشکل حل نخواهد شد؛ ضمن آنکه اصولا معلوم نیست این واکسن در چه زمانی از آینده ساخته شود. واکسن هم مشکل را حل نمی‌کند، زیرا بشریت وارد دوره‌ای از ترس نسبت به وجود یک دشمن جدی و خطرناک شده است؛ دشمنی که در برابر آن ضعیف و ضربه‌پذیر است و به‌قول قرآن «من حیث لایحتسب» است، از جایی که حساب نمی‌کنیم وارد خواهد شد. در اهمیت این دشمن خطرناک همین بس که نظام‌های لیبرال غربی اولین بار است که تا این حد تصمیم به مداخله در همه امور گرفته‌اند تا بلکه از شر این دشمن خلاص شوند! و کسی هم معترض جدی نبوده است. بپذیریم که این ویروس همه را درگیر می‌کند و همه وجوه زندگی را دچار اختلال خواهد کرد و در نتیجه باید خود را برای این وضعیت آماده کنیم.
کرونا ابتدا در سبک زندگی بشر تغییرات جدی ایجاد می‌کند. ابعاد این تغییرات هنوز روشن نیست؛ هرچند در وجودش تردیدی نیست. از روابط عادی افراد شامل دست‌دادن و روبوسی گرفته تا حساسیت‌ها نسبت به هر اقدامی مثل سرفه‌کردن و رعایت‌نکردن ضوابط بهداشتی و...؛ این تغییر سبک زندگی در رفتن به مهمانی‌ها، جشن‌های عروسی و جلسات عزا و کنفرانس‌ها و نیز حضور یک حس ناگفته از ترس نسبت به وجود ویروس در هر چیز نمود خواهد داشت. این تغییرات کمابیش سبک زندگی روزانه از قبیل رفتن به ورزشگاه‌ها، سینما و تئاتر و اماکن مذهبی یا رستوران‌ها و از همه مهم‌تر سفر را نیز شامل خواهد شد. این تغییرات به‌نوبه خود تبعات دیگری خواهد داشت و عوارض چنین تغییراتی موضوع بحث‌های دیگری خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->