زمان اولین حراج شمش طلا در سال جدید مشخص شد روند کاهش نرخ طلا کوتاه مدت است | احتمال کاهش بیشتر اونس طلا وجود دارد قیمت خودرو‌های وارداتی در سال جدید گران می‌شود؟ مرحله دوم کالابرگ الکترونیک برای سرپرستان خانواده‌ها شارژ شد قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | طلا افزایشی شد قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۱۰۳ هزار تومان ابلاغ نرخ تازه مالیات بر ارزش افزوده طلا برای سال ۱۴۰۴ رکود اقتصادی در دنیا در پی تعرفه گذاری‌های جدید ترامپ | تصمیم رئیس جمهور آمریکا چه تاثیری بر اقتصاد ایران خواهد داشت؟ تعطیلات باعث گرانی سیب زمینی شد! | ارزانی نوبرانه‌ها از ابتدای اردیبهشت سهام اروپا بزرگترین سقوط هفتگی در ۲ سال گذشته را تجربه کرد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | سیب زمینی سر به فلک کشید نرخ تورم سه‌رقمی برخی مواد غذایی | صاعقه گرانی بر سفره مردم شورای عالی بورس تکلیف سود سهام عدالت متوفیان را روشن کرد پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| روزهای بهاری بازار سرمایه از راه می‌رسد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| تخلیه حباب ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) قیمت خودرو امروز (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مشخص شد چه اتفاقی باعث ریزش ۳۰ درصدی دلار می‌شود؟ قیمت سکه ۱۰ میلیون تومان ریخت | طلا باز هم ارزان می‌شود؟ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ۳۴ درصدی صادرات کالا در خراسان‌رضوی رکورد بی‌سابقه مصرف ۲.۷ میلیارد لیتر بنزین در نوروز ۱۴۰۴ ثبت شد عقب‌نشینی شاخص بورس در اولین روز کاری پس از پایان رسمی تعطیلات نوروز (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نرخ طلا در اولین روز پس از پایان تعطیلات در مشهد عقب‌نشینی کرد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) اظهارات سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها درباره احتمال حذف نفرات یارانه‌بگیر | وزارت رفاه هر ماه افراد پردرآمد را مشخص و اسامی را اعلام می‌کند قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | فاصله ۵۰ تومانی دلار تا کانال ۱۰۴ هزار تومان ریزش شدید قیمت طلای سیاه در پی جنگ تجاری آمریکا و چین (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) رشد ۱۰ درصدی مصرف بنزین در خراسان رضوی طی تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ کمبود و گرانی دوباره سیب زمینی جابه‌جایی بیش از ۵۲۰ هزار مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۳ درصدی تعداد مسافران
سرخط خبرها

استاندارد اجباری عسل

  • کد خبر: ۲۷۵۰۱
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳
استاندارد اجباری عسل
مجری طرح ملی توسعه زنبورداری کشور از اجباری شدن استاندارد تولید عسل در کشور خبرداد و گفت: اجباری شدن استاندارد این محصول نه تنها در افزایش کیفیت موثر است بلکه موجب کاهش عرضه عسل های تقلبی و بی کیفیت در بازار می شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مشیر غفاری روز چهارشنبه در نشست خبری روز جهانی زنبور عسل (۲۰ می) و تشریح اهم فعالیت ها و برنامه های تولیدی در سال جهش تولید که در معاونت امور تولیدات دامی این وزارتخانه برگزار شد افزود: طی مذاکرات متعدد با سازمان ملی استاندارد تلاش داریم استاندارد اجباری عسل امسال عملیاتی شود.

 

وی با بیان اینکه اجباری شدن استاندارد عسل می تواند در کاهش عسل تقلبی در بازار موثر باشد اظهار کرد: با اجرای استاندارد اجباری و استفاده از تکنولوژی می توان تضمینی برای عرضه عسل طبیعی از تقلبی در بازار ایجاد کرد تا مصرف کنندگان با اطمینان بیشتری این محصول را خریداری و مصرف کنند.

 

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری کشور گفت: وزارت جهاد کشاورزی نقشی در کنترل عرضه عسل تقلبی در بازار ندارد اما برای تشخیص عسل تقلبی از طبیعی با دانشگاه شهید بهشتی وارد مذاکره شده ایم تا از طریق روش ها و دستگاه های ارزان تر به این مهم دست پیدا کنیم زیرا اکنون دستگاه های تشخیص عسل طبیعی گران هستند.

 

غفاری با بیا ن اینکه از شرکت های دانش بنیان در زمینه تشخیص عسل طبیعی از تقلبی حمایت می کنیم  افزود: در صورتی که عسل تولیدی کشور کد شناسه دریافت کند مصرف کنندگان از طریق ثبت بارکد می توانند نسبت به عسل خریداری شده اطمینان حاصل کنند.

 

رشد ۲۴ درصدی تولید عسل نسبت به سال ۹۷

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۱۱۲ هزارتن عسل و سه هزارو ۲۸۸ کیلوگرم ژل رویال در بیش از ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار کلنی و حدود ۱۰۰ هزار زنبورستان در کشور تولید شد که تولید عسل، کلونی و زنبورستان نسبت به سال گذشته به ترتیب رشد ۲۴ درصدی، ۲۶درصدی و ۱۵ درصدی را نشان می دهد.

 

به گفته وی، طبق آمار سال ۹۷ نزدیک ۹۰ هزارتن عسل در  هشت میلیون و ۴۰۰ هزار کلونی و ۸۸ هزار زنبورستان تولید شده بود.

 

غفاری گفت: اکنون سرانه مصرف عسل در ایران حدود یک کیلو و ۳۰۰ گرم است که با سرانه مصرف جهانی تفاوت چندانی ندارد  اما کشور ما قابلیت علاوه بر تولید عسل قابلیت سایر محصولات همچون ژل رویال ، زهر زنبور عسل، موم را دارد.

 

وی افزود: سال ۹۷ میزان تولید موم حدود یک هزار و ۴۶۰ تن بود که در سال ۹۸ این میزان تولید به دو هزار و ۲۲۳ تن با ۱۳۴ درصد رشد رسید.

 

وی افزایش تولید عسل و  محصولات جانبی را نیازمند ایجاد زنجیره تولید توسط تشکل ها ، تعاونی ها و اتحادیه عنوان کرد.

 

ایران همچنان رتبه چهارم تولیدکننده عسل جهان

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری کشور گفت: طبق آمار سال ۲۰۱۷ فائو ایران از لحاظ تولید عسل بعد از کشورهای چین، ترکیه و آرژانتین و از لحاظ کلونی پس از هند، چین و ترکیه رتبه چهارم جهان را  داراست.

 

غفاری با اشاره به اینکه سرشماری زنبورستان های ایران هر ساله در مهرماه انجام می شود افزود: آمار سرشماری جدید به سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) ارسال شده است.

 

وی میانگین عملکرد تولید هر کندو زنبور عسل را بین ۱۰ تا ۱۱ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: عملکرد تولید در واحد سطح یعنی کلونی های زنبور عسل باید افزایش پیدا کند.

 

پتانسیل کشور برای صادرات ۵ هزارتن عسل

 مجری طرح ملی توسعه زنبورداری با بیان اینکه کشور پتانسیل صادرات سالانه بالغ بر ۵ هزارتن عسل را داراست گفت: افزایش صادرات عسل از جمله برنامه های امسال وزارت جهاد کشاورزی است که باید محقق شود.

 

غفاری با بیان اینکه ایران به دلیل وضعیت اقلیمی متفاوت دارای  ۵۳ نوع عسل از گیاهان و خاصیت های شناخته شده است افزود: با توجه به وضعیت آب و هوایی و تولید صنعت زنبورداری کشور پتانسیل صادرات عسل به کشورهای مختلف را دارد  این درحالیست که سال گذشته این محصول به شکل محدود به کشورهای عراق و ترکیه صادرات شد.

 

به گفته وی، اکنون اگر در جنوب کشور کریدور صادراتی ایجاد شود عسل کنار چند برابر قیمت در کشورهای عربی به فروش می رسد.

 

استقرار زنبورستان ها در عرصه های طبیعی

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری کشور خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر به دلیل محدودیت منابع طبیعی استقرار زنبورستان ها در این عرصه ها ممکن نبود اما به تازگی طی توافقی با سازمان جنگل ها،  مراتع و آبخیزداری شرایط برای حضور زنبورستان ها در عرصه های طبیعی فراهم شده است.

 

به گفته وی، این اقدام علاوه بر استفاده زنبور عسل از عرصه های طبیعی است بلکه عملیات گردافشانی در عرصه های طبیعی توسط این موجود انجام خواهد شد.

 

غفاری از راه اندازی ستاد زنبور عسل در وزارت جهاد کشاورزی خبرداد و گفت: زنبورستان های باید بتوانند از عرصه های زراعی، باغی، زیست محیطی و عرصه های قابل بهره برداری استفاده کنند.

 

برنامه اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل

غفاری گفت: ملکه زنبور عسل ایرانی برای جهش تولید در واحد سطح ( کلونی ) باید اصلاح نژاد شود به همین منظور سال گذشته هفت ایستگاه اصلاح نژاد زنبور عسل در دست واگذاری به تشکل های زنبورداری قرار گرفت که انتظار می‌رود تشکل‌ها از این واگذری استقبال کنند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->