طرح بازنگری قلعه وکیل آباد مشهد در کمیسیون ماده ۵ تصویب شد| تراکم منطقه بین ۲ تا ۶ طبقه پیش‌بینی تمهیدات ویژه مدیریت شهری مشهد برای برگزاری مسابقه ایران _ قطر برگزاری سومین رویداد «عطر و طعم پاییز» در مشهد  سقوط کارگر جوان مشهدی از ارتفاع (۱۴ مهر ۱۴۰۳) سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: امروز هژمونی آمریکا و اسرائیل نابود شده است افزایش ظرفیت ساماندهی و آموزش آسیب‌دیدگان اجتماعی در مشهد رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: حضور مردم در نماز جمعه نصر نمایانگر استحکام کافی مبنایی و مردمی نظام جمهوری اسلامی است + فیلم اعمال‌قانون ۱۴۷۵ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۷ خودروی متخلف توقیف شدند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) حکایت ناشنیده از آغاز حکومت شاه عباس صفوی در مشهد | بدشگونی تاج‌گذاری در کوهسنگی شهردار منطقه‌۳ مشهد در دیدار با اهالی محله دروی: دیوارسازی کال دروی، رو به پایان است کارتون | جنگ نرم رژیم موقت صهیونیستی در شبکه‌های اجتماعی هوای کلانشهر مشهد امروز سالم شد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) علت تصادف اتوبوس با ۷ خودرو در بولوار پیروزی مشهد چه بود؟ + فیلم سوانح رانندگی در خراسان رضوی سه کشته برجای گذاشت (۱۳ مهر ۱۴۰۳) ناصحی: تقویت همدلی در تمام ارکان مدیریت شهری مجدانه مدنظر قرار بگیرد حاجی‌بگلو: قانون درآمدهای پایدار شرایط دشواری را برای شهرداری‌ها رقم زده است شهردار مشهد مقدس: تعدادی از پروژه‌های شهری با اعتباری ۸ هزار میلیاردی آماده بهره‌برداری هستند بررسی نقش سمن‌های حوزه اجتماعی در مدیریت شهری مشهد اجرای برنامه‌های مختلف برای دختران مشهدی توسط مهدیه و مجتمع فرهنگی منتظران عاشق پیگیری ایجاد «کافه‌بازی» در بوستان‌های بانوان شهر مشهدمقدس رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد: وعده صادق ۲ انرژی مضاعفی در امت اسلامی ایجاد کرد روایت‌هایی از زندگی کلنل محمدتقی‌خان پسیان به مناسبت سالروز شهادتش | قطرات خونم کلمه «ایران» را ترسیم خواهند کرد
سرخط خبرها

آمادگی شهرداری مشهد برای همکاری با تمام تشکل‌های مردم‌نهاد

  • کد خبر: ۲۸۱۷۴
  • ۰۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۶
آمادگی شهرداری مشهد برای  همکاری با تمام تشکل‌های مردم‌نهاد
سرپرست معاونت اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد تأکید کرد: شرط همکاری و حمایت همه‌جانبه شهرداری از فعالیت تشکل‌های مردمی و اجتماعی، اولویت برنامه‌ها و سیاست‌های مدیریت شهری مشهد است.
به گزارش شهرآ انیوز، رضا دانای‌سیج در دومین جلسه از سلسله نشست‌های نقد و بررسی رویکرد‌های کمیسیون که با حضور نمایندگان تشکل‌های مردمی با موضوع حوزه مشارکت‌های اجتماعی برگزار شد، افزود: قاعدتاً در توان امکانات و اعتبارات شهرداری نیست که با بیش از هزار سمن فعال در مشهد به اجرای برنامه و طرح‌های مشترک بپردازد. این اتفاق در اولویت‌های مدیریت شهری نیز نمی‌گنجد.وی گفت: تلاش ما در این دوره بر آن بوده که بر اساس سیاست‌های کلان مدیریت شهری اولویت‌های کاری را برای سازمان اجتماعی و فرهنگی تعریف کرده و تمرکز کاری و همکاری‌های خود را با تمام تشکل‌های مردمی بر همین مسیر استوار کنیم.

وی با تأکید براینکه در این راستا از تمام درخواست‌های و پیشنهاد‌های مشارکتی حمایت خواهیم کرد، گفت: در کنار این مقوله هم‌زمان در موضوع توانمندسازی سمن‌ها، اقدامات مفیدی انجام‌شده که این برنامه با مشارکت و مشورت مدیران انجمن‌ها و تشکل‌های مردمی به‌انجام رسیده است. به‌هرحال شروط اصلی ما برای مشارکت و انتخاب تشکل همکار ابتدا اولویت‌های تعیین‌شده برای سازمان به‌عنوان اولویت‌های شهر و بعدازآن موضوع محدودیت‌های مالی و اعتباری است.

سرپرست معاونت اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در توضیح نحوه انتخاب سمن‌های همکار و مشارکت‌پذیری تشکل‌های مردمی در طرح‌های سازمان گفت: در دو سال اخیر سیاست اساسی سازمان اجتماعی فرهنگی آن بوده که به‌هیچ‌عنوان وارد حوزه اجرا نشود. برنامه‌هایی که به سازمان ابلاغ می‌شود عموماً به‌صورت رویداد بوده و برای اجرا به مناطق سپرده می‌شود. مناطق نیز در اجرای این برنامه‌ها از توانایی‌های شورای اجتماعی محلات و تشکل‌ها بهره می‌برند. در این حوزه سازمان تنها جنبه حمایتی و تسهیل‌کننده امور را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: در خصوص طرح‌های شهری نیز قالب برنامه‌ها و پیشنهاد‌ها قبل از تصویب جهت بررسی و اعلام نظر به مشورت شورا‌های اجتماعی محلات گذارده شده و پس از جمع‌بندی نظرات ایشان برای اجرا از طریق ظرفیت‌های تشکل‌های مردم‌نهاد هر محله به مناطق ارجاع می‌شود.

به گفته دانای‌سیج طرح‌های اولویت‌دار مدیریت شهری نیز به‌عنوان مسائل اصلی سازمان که به‌صورت سالانه در مشورت با شورا به تصویب می‌رسد و به سازمان تکلیف می‌شود با اولویت تشکل‌های تخصصی در حوزه مربوط به نهاد‌های مردمی واگذار می‌شود.

وی یادآور شد: مدل همکاری سازمان با سمن‌ها درگذشته آن‌گونه بود که سمن‌ها باسلیقه و انتخاب خود به اجرای برنامه می‌پرداختند و پس از انجام فعالیت از سازمان می‌خواستند در هزینه‌ها مشارکت کند؛ این مدل با توجه به آنکه اولویت‌های شهرداری و سازمان را لحاظ نمی‌کرد مورد موافقت ما نبود. ازاین‌رو با طراحی سامانه‌ای بر آن شدیم با امتیازبندی سمن‌ها، روالی طراحی کنیم تا فعالیت‌ها بر مبنای اولویت‌های مدیریت شهری انتخاب‌شده و همکاری و حمایت‌های سازمان نیز بدون هیچ‌گونه شبهه در راستای اهداف کلان سازمان و شهرداری انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: تعداد سمن‌های فعال در شهر مشهد بسیار زیاد بوده که شاید هنوز سازمان اجتماعی فرهنگی موفق به شناسایی تمام آن‌ها نشده باشد، لذا راهکار ما برای ارتباط‌گیری با مجموعه تشکل‌های مردمی در مشهد ارتباط با خانه سمن‌های زیرمجموعه استانداری است. ما با رویکرد ایجاد سازمان داوطلبی و بانک اطلاعات سمن‌ها در شهرداری موافق نیستیم چراکه ازنظر چنین رویدادی باید توسط خود تشکل‌ها انجام شود.

دانای¬سیج اضافه کرد: به‌هرحال تشکیل چنین گروه کاری در شهرداری شاید جذابیت‌هایی ایجاد کند که فضای رقابت نابرابر بین شهرداری و سایر سمن‌ها را سبب شده و ازنظر ما این روند درست نیست. بلکه کار بهتر آن است که ما نسبت به تشویق و حمایت سمن‌ها برای قوی شدن بیشتر آن‌ها فعالیت کنیم.

وی با اذعان به اینکه هنوز نواقصی در فضای همکاری بین شهرداری و تشکل‌های مرد‌م‌نهاد وجود دارد ابراز امیدواری کرد در جلسات این‌چنینی این نواقص اصلاح‌شده و اقدامات مشارکتی و اجتماعی شهرداری مشهد تقویت شود.
 
منبع:پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر مشهد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->