تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین تدوین برنامه‌ای عملیاتی برای توانمندسازی معلمان پرداخت ۹۰ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری توسط بیمه سلامت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم هوای گرم تا پنجشنبه ۵۰ درصد گونه‌های زیستی کشور در آستانه انقراض قرار دارند تا امروز سؤالات کنکور و امتحانات نهایی به بیرون نشر پیدا نکرده است مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها به بخش غیردولتی واگذار می‌شود حذف تومور بیمار ۳۵ ساله، بدون بیهوشی برای اولین بار در مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) کمبود اسپری‌های آسم جدی است ایران قطب چشم‌پزشکی منطقه است پیش‌بینی هواشناسی کشور (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | خیزش گرد و خاک در شرق کشور در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲ هزار تبعه خارجی غیرمجاز در شبکه راه‌آهن دستگیر شدند لزوم تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان
سرخط خبرها

کوچ عشایر خراسان رضوی آغاز شد البته با تاخیر!

  • کد خبر: ۲۸۸۸۶
  • ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۶
کوچ عشایر خراسان رضوی آغاز شد البته با تاخیر!
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: کوچ عشایر این استان به مناطق ییلاقی که به دلیل شیوع ویروس کرونا و بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ از فروردین ماه گذشته تاکنون به تاخیر افتاده بود هم‌اینک آغاز شده و در جریان است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد نبوی‌فرد  افزود: پیش از این کوچ عشایر خراسان رضوی به طور معمول ابتدای فروردین ماه هر سال آغاز می‌شد و تا اول اردیبهشت ماه ادامه می‌یافت، اما امسال به خاطر بحران کرونا به تاخیر افتاد تا سلامت جمعیت عشایری استان حفظ شود.

 

وی ادامه داد: به این ترتیب بر اساس ابلاغیه رییس سازمان امور عشایری و هماهنگی با سازمان جنگل‌ها و آبخیزداری کشور زمان کوچ عشایر در حوزه خراسان رضوی خرداد ماه جاری تعیین شد.

 

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: بیماری ویروسی کرونا در میان عشایر خراسانی شیوع نداشته و وضعیت ابتلای به آن هم‌اینک در میان آن‌ها "سفید" است.

 

عشایر خراسان رضوی با سپری نمودن حدود پنج ماه از سال در مناطق قشلاقی داخل و خارج این استان، به طور سنتی و معمول از فروردین ماه کوچ خود را به مناطق ییلاقی آغاز می‌کنند. کوچ قشلاقی عشایر خراسان رضوی نیز همه ساله با سرد شدن تدریجی هوا، از اواسط آبان ماه آغاز می‌شود.

 

در این چارچوب عشایر برون کوچ از شهرستان قوچان کوچ خود را به خارج از خراسان رضوی به مقصد مناطق قشلاقی واقع در استان شمالی گلستان در مسافتی ۴۰۰ کیلومتری آغاز و با عبور از شهرستان‌های فاروج، شیروان، بجنورد، مانه و سملقان واقع در استان خراسان شمالی و ایلراه‌های شلمی و خشتلی بین ۳۰ تا ۴۰ روز طی طریق کرده و در مناطق قشلاقی مراوه‌تپه استان گلستان شامل دشت تقر، قاپلان دره، ابوساری و آب شیرین مستقر می‌شوند.

 

دیگر عشایر خراسان رضوی "درون کوچ" هستند که از شهرستان‌های درگز، سبزوار، نیشابور، بردسکن، خواف، چناران و مشهد واقع در حوزه جغرافیایی همین استان به مناطق گرمسیری (قشلاق) واقع در شهرستان‌های سرخس، بخش رضویه شهرستان مشهد، کلات و حوزه‌هایی از همان شهرستان‌ها واقع در شمال شرق خراسان رضوی کوچ می‌کنند.

 

۳۵ هزار نفر جمعیت در قالب هفت هزار خانوار عشایری خراسان رضوی شامل ۳۵ طایفه کوچ‌رو هستند. این تعداد معادل ۵۱ صدم درصد جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی را تشکیل می‌دهند، اما ۹۰۰ هزار راس دام آن‌ها معادل ۱۵ درصد از کل دام‌های استان است.

 

عشایر خراسانی با تولید سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۱۷ هزار تن فراورده دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و ۴۱ هزار و ۸۰۰ مترمربع صنایع دستی شامل گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش نقش به سزایی در اقتصاد خراسان رضوی ایفا می‌کنند.

 

شمار دانش‌آموزان عشایر خراسان رضوی نیز پنج هزار و ۹۶۸ نوجوان و جوان است که در ۱۹۴ باب مدرسه ویژه عشایری این استان تحصیل می‌کنند.
منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->