آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) برنامه برمودا میزبان عباس موزون، فریبا کوثری و نامی عبداللهی می‌شود + زمان پخش آرنولد در نقش «جیمز باند» فیلم کوتاه زیر سایه بلوط در راه بلغارستان پرفروش‌های نوروزی سینما در خراسان‌ رضوی | کمدی‌ها در صدر، اجتماعی‌ها بی‌مخاطب زمان پخش سریال خجالت نکش تغییر کرد پانزدهمین دوره‌ جوایز ایسفا فراخوان داد نقش‌آفرینی مریل استریپ در فیلم خواهرزاده جادوگر پل شریدر، نویسنده فیلم «راننده تاکسی»، متهم به آزار جنسی شد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قانون اساسی نوروز ساخت دوباره سریال‌های «همسران» و «آژانس دوستی» یادش به‌خیر آن که نگاهی زلال داشت | یادی از مرحوم حاج محمود اکبرزاده، شاعر آیینی مشهد «مانوج کومار» بازیگر و کارگردان سینمای هند درگذشت خبرنگاری که دوباره کت وشلوار پوشید | نگاهی به فصل دوم برنامه «برمودا» کامران نجف‌زاده شب‌های پرمخاطب نمایش با تکنولوژی | درباره نخستین رویداد ملی «نورنما» در مشهد آمار فروش سینمای ایران در نوروز ۱۴۰۴ چشم ابر گریان شد، روی باغ خندان | وصف فروردین در شعر شاعران سبک خراسانی مروری بر مهم‌ترین حاشیه‌های پلتفرم‌ها در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

گفت‌وگو با مانا مستاجرحقیقی درباره انیمیشن «نی»، روایتی متفاوت از هجران و فراق

  • کد خبر: ۲۹۱۲۱۱
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷
گفت‌وگو با مانا مستاجرحقیقی درباره انیمیشن «نی»، روایتی متفاوت از هجران و فراق
کارگردان انیمیشن «نی» می‌گوید: پس از اتمام نسخه‌ی اولیه‌ کار به منظور بررسی بازخورد کودکان به اثر، آن را برای تعدادی از کودکان پخش کردم که با درک جدید و ناب آن‌ها از این انیمیشن و داستانش روبه‌رو شدم.
مهدیه قمری
خبرنگار مهدیه قمری

شهرآرانیوز؛ سال ۲۰۰۷ از طرف یونسکو سال مولوی نامیده شد، پس از آن، مسئولان یونسکو تصمیم گرفتند روز تولد مولانا را روز بزرگداشت این شاعر بنامند که برابر با هشتم مهر است. با اینکه مولوی در بلخ متولد شد و آرامگاهش در قونیه ترکیه است، اما در ایران علاقه‌مندان زیادی دارد. از او آثاری همچون مثنوی معنوی، دیوان شمس، فیه‌ما‌فیه، مکتوبات و مجالس سبعه برجای مانده و اشعار وی در سرتاسر دنیا به زبان‌های مختلفی ترجمه شده است.

درحالی‌که در میان تولیدات سینمایی و تلویزیونی آثار زیادی با محوریت اشعار مولانا به چشم نمی‌خورد، پایان کار انیمیشن «نی»، که کار آن از سال ۱۴۰۲ آغاز شده است، نقطه امیدی برای پرداختن به این شاعر بزرگ است.

انیمیشن «نی» به نویسندگی و کارگردانی مانا مستاجر حقیقی، محصول سازمان گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است. به مناسبت فرا رسیدن ۸ مهر سالروز بزرگداشت مولانا، با مانا مستاجر حقیقی، کارگردان این اثر، درباره جزئیات و هدف ساخت این انیمیشن کوتاه گفتگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

روایت هجر و فراق «نی» با نگاهی متفاوت به مصرع اول شعر «بشنو از نی»

مانا مستاجر حقیقی با اشاره به اینکه از کودکی به‌واسطه تشویق پدر و مادرش به اشعار مولانا علاقه‌مند شده است، می‌گوید: در دانشگاه نیز دانشجوی اساتید هنرمندی بودم که آثار آن‌ها را در کودکی در تلویزیون زیاد تماشا می‌کردم، ضمن اینکه اساتیدم نیز من و دانشجویان دیگر را به سمت ساخت آثار هنری نمایشی با محوریت پرداختن به فرهنگ و ادبیات ایرانی پیش بردند.

این نویسنده و کارگردان که با هدایت اساتید دانشگاه تصمیم می‌گیرد انیمیشن «نی» را برای پایان‌نامه‌اش بسازد، ادامه می‌دهد: ایده این انیمیشن در سال ۱۴۰۰ به ذهنم رسید، اما دوست داشتم فراق و هجر «نی» را بر مبنای شعر «بشنو از نی، چون حکایت می‌کند» از زاویه‌ای که هیچ‌وقت تاکنون تماشاگر ندیده است، روایت کنم.

او تولید این انیمیشن را سال ۱۴۰۲ و بعد از بستن قرارداد با سازمان گسترش سینمای مستند و تجربی، آغاز می‌کند که اکنون در مراحل پایانی تولید به‌سر می‌برد زیرا  به گفته خودش پیش‌تولید و تولید انیمیشن نسبت به فیلم سینمایی یا سریال معمولا زمان زیادی می‌برد.

 تاثیر رسانه‌های سمعی و بصری در آشنایی  نسل جدید با فرهنگ ایرانی 

تولید این انیمیشن به زودی به پایان می‌رسد و مستاجرحقیقی در خصوص اینکه آثار انیمیشنی برخاسته از نثر و نظم و فرهنگ ایرانی، چقدر به نشر این فرهنگ کهن در میان نسل جوان کمک‌ می‌کند، می‌گوید: پس از اتمام نسخه‌ی اولیه‌ کار به منظور بررسی بازخورد کودکان به اثر، آن را برای تعدادی از کودکان پخش کردم که با درک جدید و ناب آن‌ها از این انیمیشن و داستانش رو‌به‌رو شدم. این امر نشان‌دهنده‌ی تاثیر و اهمیت رسانه‌های سمعی و بصری در اشنایی و وصل نسل جدید با فرهنگ ایرانی است.

او به این نکته نیز اشاره می‌کند که در ایران برخلاف کشور‌های دیگر به دلیل محبوبیت و بازخورد کمتر مخاطب نسبت به آثار کوتاه سینمایی، بستر‌های نمایش این کار‌ها محدود است؛ با این حال نهاد‌هایی مانند مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بستر بسیار خوبی را برای پشتیبانی از هنرمندان و ترویج و نشر فرهنگ حمایت از آثار سمعی و بصری تجربی را به ارمغان اورده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->