استاندار خراسان رضوی: وظیفه دولت تسهیل امور، رفع موانع و توسعه استان است قیمت سیب‌زمینی در بازار به تدریج کاهش می‌یابد قیمت امروز خودرو‌های خارجی در مسیر ریزش (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | سراتو ۹۰ میلیون تومان ارزانتر شد تداوم روند ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | افت ۲۱ میلیونی شاهین بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم عدم صدور صورتحساب الکترونیکی پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده کرده‌اند عراقچی در الجزایر: اگر طرف آمریکایی با اراده واقعی به عمان بیاید، حتماً به نتیجه خواهیم رسید آخرین وضعیت ذخیره آب در سد‌های اطراف مشهد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شکاف دستمزد و قیمت مسکن انتظار برای خرید ۵۰ متر خانه را ۵۰ ساله کرد بازار خودرو در سال جدید همچنان بدون مشتری (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سیگنال مثبت مذاکرات به بازار سرمایه مخابره شد | جهش حدود ۶۰ هزار واحدی شاخص بورس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هشدار برای کاهش راندمان تولید فولاد کشور | درخواست وزیر صمت برای حمایت برق رسانی در صنعت فولاد ریزش ۱۱ میلیونی قیمت سکه در مشهد | هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۶۰۰ هزار تومان ارزانتر شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) + این خبر بروزرسانی می‌شود حذف ۴۰ درصد از مهارت‌های فعلی بازار کار تا ۵ سال آینده سقوط دلار به زیر کانال ۱۰۰ هزار تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شوک خبر مذاکرات ایران و آمریکا به بازار طلا و سکه | ریزش طلا تا ۷.۲ میلیون تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: مطالعات ایجاد پنجمین منطقه ویژه اقتصادی استان به پایان رسیده است ممنوعیت صادرات خرما لغو شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) صنعت، تشنه سرمایه‌گذاری بر تولید | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی قیمت طلای جهانی امروز (سه شنبه، ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی به مسیر افزایشی برگشت درباره نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» | سهم بورس از هدایت سرمایه افزایش ۸۰ درصدی سهم شهرداریها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی ترفند‌ فروشگاه‌ها برای تخلف و دور زدن طرح کالابرگ | چند نکته برای خرید با کالا برگ خودروسازان ۳۱ درصد از برنامه تولید خود در سال ۱۴۰۳ را محقق نکردند کالابرگ الکترونیکی از فردا (چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) شارژ می‌شود نرخنامه قیمت میوه و تره‌بار در مشهد به صورت عمده فروشی اعلام شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | بادمجان چند؟ جزئیات تغییرات دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد | احتمال ترمیم حق مسکن کارگران وجود دارد؟ ریزش شبانه نرخ تتر (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نظرات جالب یک کارشناس درباره ساخت مسکن و خانه‌دارشدن

  • کد خبر: ۲۹۲۷۷۵
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
نظرات جالب یک کارشناس درباره ساخت مسکن و خانه‌دارشدن
مشاور رئیس شورای عالی استان‌های کشور در صنعت ساختمان گفت: مهم‌ترین کاری که مدیران شهری و استانی می‌توانند بکنند، ابلاغ طرح‌ها و قوانینی است که سازندگان را به سمت ساخت واحد‌های کوچک سوق بدهند.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، ساخت خانه‌های کوچک‌مقیاس موافقان و مخالفانی دارد. بر اساس گفته موافقان، این موضوع کمک زیادی به خانه‌دارشدن خانه‌اولی‌هایی می‌کند که با توجه به تورم موجود در جامعه و رشد و جهش بالای قیمت مسکن و نبود نقدینگی، دستشان از خانه‌دارشدن کوتاه شده است. از طرفی، سرمایه‌گذاران و سیاست‌های موجود بر ساخت خانه‌ها با متراژ بالای صد متر تأکید دارند و همین امر تقاضا برای خرید خانه را محدود کرده است.

مشاور رئیس شورای عالی استان‌های کشور در صنعت ساختمان در گفت‎وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، در این باره تصریح کرد: امروز شاهدیم با اینکه نیاز مردم واحد‌های کوچک‌مقیاس است، ولی در مشهد، روند به گونه‌ای پیش می‌رود که واحد‌های بزرگ‌تر و متوسط‌به‌بالا تولید می‌شود. در نتیجه، خانه‌اولی‌ها دستشان از خرید مسکن دور شده است.

به گفته علیرضا قرایی، وام‌های مسکن هم کمکی به خانه‎‌دارشدن نمی‌کند. وام‌های مسکن زمانی به درد می‌خورد که حداقل بتواند ۲۵ تا ۳۰ متر از قیمت یک واحد مسکونی را پوشش دهد، اما ما شاهدیم که سقف وام‌های مسکن زیر ده متر واحد را تأمین می‌کند و بار سنگین قضیه بر دوش مردم است.

طرحی راهگشا برای خانه‌‎دارشدن، اما مغایر با قانون

رئیس کمیته سازندگان و سرمایه‌گذاران مسکن اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: یکی از طرح‌هایی که می‌تواند مورد حمایت قرار بگیرد، اگرچه قانون با آن مغایر است، بحث پیش‌خرید و سهم‌العرصه و متری‌خریدن آپارتمان است؛ قوانینی که اکنون وجود دارد و آن را تخلف می‌دانند و سازندگان هنوز هم با اسناد عادی این کار را می‌کنند. اگرچه طبق قانون، انجام معامله با اسناد عادی ممنوع است، اما واقعیت این است که تمامی افرادی که صاحب خانه شدند، از طریق پیش‌خرید سهمی از یک واحد، صاحب خانه شدند.

وی تأکید کرد: گرچه پرونده‌هایی هم شکل گرفت مبنی بر اینکه خیلی‌ها این پول‌ها را گرفتند و پروژه‌ها را نساختند، اما خیلی نبوده است. در نتیجه می‌شود بستر و راهکار امن‌تری برای این رویه در نظر گرفت که سرمایه‌گذاران از این طریق بتوانند خانه‌اولی‌ها را صاحب خانه کنند.

قرایی، دبیر انجمن شرکت‌های فنی و مهندسی مشاوره‌ای خراسان رضوی، در ادامه به این موضوع اشاره کرد که مهم‌ترین کاری که مدیران شهری و استانی می‌توانند بکنند، ابلاغ طرح‌ها و قوانینی است که سازندگان را به سمت ساخت واحد‌های کوچک سوق بدهند. خیلی از سرمایه‌گذاران دوست دارند گردش مالی پرسرعتی داشته باشند. در نتیجه اول باید سرعت در کاغذبازی اداری، صدور پروانه ساختمانی و پایان‌کار صورت بگیرد و به زیر ده الی بیست روز برسد.

وی ادامه داد: اگر سازنده و سرمایه‌گذار گردش مالی داشته باشند، بی‌شک می‌توانند پروژه‌های بیشتری را تعریف کنند و موقعی که خریداران نمی‌توانند واحد‌هایی با متراژ صد به بالا را خرید کنند، مدیران باید شرایطی را حاکم کنند که خانه‌ها با متراژ کوچک‌تر ۶۰ و ۷۰ متری احداث شود. اما متأسفانه شاهدیم خیلی از پروژه‌هایی که احداث می‌شود، با متراژ‌های صد متر به بالاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->