ویدئو | جزئیات جدید از کاهش سقف سوخت‌گیری در هر شبانه‌روز (۱۵ مهر ۱۴۰۳) دلار وارد کانال ۶۳ هزار تومان شد | سکه یک قدم تا ۵۰ میلیونی شدن تولید گوشت مرغ در خراسان رضوی ۳۳ درصد افزایش یافت تماس تلفنی تبلیغاتی ممنوع شد چند درصد از خانوار‌های هر استان یارانه‌بگیر هستند؟ متقاضیان خرید سکه مرکز مبادله تا کی برای واریز وجه فرصت دارند؟ وام مسکن ۱۵۰ میلیون تومانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ آموزش خرید سکه طلا از مرکز مبادله ایران + جدول زمان بندی تحویل سکه قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۱۵ مهر ۱۴۰۳) | طلا در مسیر پلکانی افزایش قیمت حرکت معکوس بورس در بین بازار‌های مالی | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مهر ۱۴۰۳) قطار‌های پنج‌ستاره به چرخه حمل‌ونقل ریلی کشور بازمی‌گردند شرایط جدید فروش طلا اعلام شد | از احراز هویت مشتری تا لزوم صدور فاکتور رسمی بالاخره زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد؟ نادیده گرفتن سنوات ارفاقی برای بازماندگان کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور وضعیت بازار ارز | نوسانات نرخ دلار با وجود التهابات اخیر پایدار نخواهد بود (۱۵ مهر ۱۴۰۳) نظرات جالب یک کارشناس درباره ساخت مسکن و خانه‌دارشدن بررسی قیمت خودرو‌های خارجی (۱۵ مهر ۱۴۰۳) | ریزش ۷۰ میلیون تومانی قیمت هونگچی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ مهر ۱۴۰۳) | شاهین ۷۲۹ میلیون تومان دعوت سهام‌داران به صف‌های فروش | نظر کارشناسان درباره وضعیت این روز‌های بازار بورس رتبه دوم خراسان‌رضوی در  کمترین نرخ بیکاری سهمیه بنزین ماهانه تغییر نکرده است | سقف سوخت‌گیری روزانه ۱۰۰ لیتر است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مهر ۱۴۰۳) | دلار گران شد اگر پنجشنبه و جمعه تعطیل شود، ارتباطمان با دنیا ۴ روز قطع می‌شود کاهش نیروی کار با وجود حقوق قانون کار
سرخط خبرها

چند درصد از خانوار‌های هر استان یارانه‌بگیر هستند؟

  • کد خبر: ۲۹۲۸۲۵
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲
چند درصد از خانوار‌های هر استان یارانه‌بگیر هستند؟
آمار‌های مرکز پژوهش‌ها نشان می‌دهد بیش از ۸۰ درصد مردم ایران در اکثر استان‌های کشور از یارانه نقدی استفاده می‌کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، در اقتصاد زمانیکه دولت احساس کند هر یک از طرف‌های عرضه و تقاضا برای دسترسی بهتر به بازار جهت فروش یا خرید کالا و خدمات خود نیاز به کمک دارند، اقدام به دخالت در بازار می‌کند. این دخالت به شیوه‌های متفاوتی صورت می‌پذیرد. یکی از انواع دخالت دولت در اقتصاد اعطای یارانه است.
یارانه نیز به شیوه‌های مختلف قابل پرداخت است. برای مثال اگر هزینه اولیه تولید نان برای نانوایان زیاد باشد مجبورند نان را با قیمت بیشتری به مردم بفروشند. به دلیل اهمیت بالای نان در سبد مصرف خانوار‌های کم‌درآمد دولت در بازار نان ورود کرده و اقدام به تهیه گندم با قیمت مناسب برای نانوایان می‌کند. به عبارتی دولت بخشی از قیمت نهایی نان را تقبل می‌کند و اجازه افزایش قیمت این کالا را در اقتصاد نمی‌دهد.
اما گاهی یارانه به صورتی که در ذهن اکثر افراد جامعه هست پرداخت می‌شود، یعنی به هر فرد به صورت نقدی یا در قالب کمک‌هزینه خرید کالا تسهیلاتی تعلق می‌گیرد. این شیوه از اعطای یارانه که در اواخر دهه هشتاد و در دولت محمود احمدی‌نژاد شدت گرفت در ابتدا به صورت نقدی و به اکثریت جامعه بود. با افزایش نرخ تورم در ابتدای دهه ۹۰ به مرور ارزش یارانه نقدی اعطایی کاهش پیدا کرد.
در ادامه این دهه نیاز به افزایش قدرت خرید مردم با افزایش یارانه‌های نقدی بود. اما با این نگاه که این یارانه‌ها باید نقش بازتوزیعی داشته باشد و به اکثریت افراد پرداخت نشود تا بتوان از آن به عنوان ابزاری برای کاهش اختلاف طبقاتی استفاده کرد.
در نهایت در سال ۱۴۰۱ آخرین شکل از یارانه به خانوار‌ها پرداخت شد که بر اساس آن یارانه به صورت نقدی و کمک‌هزینه کالا به سرپرستان خانوار داده شد. با وجود اینکه سال‌ها از اولین شکل یارانه نقدی در کشور می‌گذرد، اما با اینحال همچنان ۹ دهک درآمدی کشور یارانه دریافت می‌کنند که به خوبی نشان می‌دهد وضعیت رفاه در میان اکثر خانوار‌های کشور نامطلوب است.
 

بیش از ۹۰ درصد کردستانی‌ها یارانه می‌گیرند

همانطور که گفته شد همچنان جمعیت زیادی از کشور تحت حمایت دولت قرار گرفته و یارانه می‌گیرند. البته که سهم جمعیت یارانه بگیر در استان‌های مختلف کشور متفاوت بوده ولی طبق آخرین آمار‌ها بیش از ۸۰ درصد مردم از یارانه نقدی استفاده می‌کنند.
 
مرکز پژوهش‌های مجلس در آخرین گزارش رسمی خود وضعیت یارانه‌بگیران در استان‌های مختلف را منتشر کرده است. بر این اساس بیشترین نرخ یارانه بگیران مربوط به استان کردستان بوده که نزدیک به ۹۰.۳ درصد مردم در این استان از یارانه دولت استفاده می‌کنند.
 
در سمت دیگر نیز استان تهران قرار دارد که کمترین نرخ یارانه بگیران را به خود اختصاص داده است. براین اساس ۶۰.۲ درصد تهرانی‌ها از یارانه نقدی برخوردار شده‌اند.
 
سهم یارانه بگیران به نوعی نشان می‌دهد وضعیت رفاهی در استان‌های کشور چگونه است. هرچه سهم یارانه‌بگیران در یک استان بیشتر شود نشان از وضعیت نامطلوب رفاهی و هرچه این سهم کاهش پیدا کند نشان از رفاه بیشتر مردم آن استان است. بر این اساس می‌توان گفت پایتخت نشینان نسبت به سایر مردم استان‌های کشور با اختلاف، رفاه بیشتری را تجربه می‌کنند.
چند درصد از خانوار‌های هر استان یارانه‌بگیر هستند؟
منبع: اکوایران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->