کاهش ۸۵ دقیقه‌ای زمان تشخیص سکته مغزی با هوش مصنوعی صدور جواز دفن با یک تلفن چهاررقمی به دادپزشک جان باختن سالانه ۵۰ هزار ایرانی بر اثر آلودگی هوا هشدار هواشناسی؛ رگبار و وزش باد در خراسان رضوی و ۲۹ استان کشور نیمی از حیوان گزیدگی‌ها در افراد زیر ۲۰ سال رخ می‌دهد تاثیر معدل پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد+جزئیات (۱۹فروردین۱۴۰۴) زمان واریز مرحله دوم کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد تمدید مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ + جزئیات جزئیاتی از افزایش حقوق و تسهیلات بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ وعده‌های پوچ؛ بازگشت روز‌های خاموش ۸۲ تن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در گناباد جمع‌آوری شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سبک زندگی نادرست عامل سندرم نوظهور فراموشی گلوتئال | سندرم مرگ یک عضو مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند شهادت ۲ مرزبان هنگ مرزی بانه براثر انفجار مین‌های جنگ تحمیلی + عکس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود یادی از دکتر سیدمهدی صانعی، استاد الهیات دانشگاه فردوسی مشهد | مردی از تبار مهر و معرفت فیش حقوقی فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ تیراندازی در منطقه نعمت‌آباد تهران + جزئیات پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش باران در مشهد تا آخر امشب رئیس اورژانس مشهد: ۵۰ درصد تماس‌های اورژانس، مزاحمی و اشتباهی است برگزاری آزمون استخدامی جدید برای وزارت آموزش و پرورش درج درصد گوشت در سوسیس و کالباس‌ها الزامی است مدیرعامل هلال احمر لرستان برکنار شد | سرپرست جدید منصوب شد شیرخشک "آپتامیل پپتی" در حال توزیع است مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید از اول فروردین ۱۴۰۴ اعمال شود پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران و رعد و برق در ۸ استان چگونه در بهار فعالیت‌های بدنی خود را شروع کنیم؟ گزش سالانه تا ۳۰۰۰۰ نفر توسط گربه‌های خانگی قارچ‌هایی با ظاهری فریبنده، تهدیدی جدی در فصل بهار نقش ماموگرافی در ارزیابی سلامت قلب زنان درمان آلرژی با طب ایرانی
سرخط خبرها

توسعه «مدارس بهیاری» عقب‌گرد نظام سلامت است

  • کد خبر: ۲۹۵۳۳۱
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱
توسعه «مدارس بهیاری» عقب‌گرد نظام سلامت است
عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: ایجاد مدارس بهیاری در برخی استان‌ها، عقب‌گرد نظام سلامت است.

به گزارش شهرآرانیوز، نسیم هاتفی مؤدب گفت: توسعه مدارس بهیاری در کشور، عقب‌گرد نظام سلامت است و سازمان نظام پرستاری مخالفت قاطعانه و صریح خود را با این موضوع اعلام می‌کند و نه‌تنها سلامت مردم را به خطر می‌اندازد؛ بلکه به علت تعریف‌نشدن جایگاه شغلی بهیاران، هزینه‌های گزافی به‌نظام سلامت تحمیل می‌کند.

وی ادامه داد: کشور طی سال‌ها گذشته در تمام حوزه‌های سلامت رشد قابل‌توجهی داشته است و فناوری‌ها و کیفیت خدمات به‌روز شده است بنابراین در تربیت نیروی انسانی نیز باید قوی‌تر از گذشته عمل کنیم.

وی افزود: بازگشت به عقب در حوزه پرستاری مانند این است که رشته‌های فوق‌تخصصی پزشکی را به علت محدودیت‌ها محدود کنیم و دست از پیشرفت در زمینه پزشکی برداریم.

عضو شورای‌عالی نظام پرستاری گفت: توسعه و ایجاد مدارس بهیاری در برخی استان‌ها غیرمنطقی است و باعث می‌شود ایمنی بیماران به خطر بیفتد. به‌جای این کار نهاد‌های مسئول باید روی این مسئله کار کنند که چرا متناسب با افزایش آموزش پرستاری کشور جذب و ماندگاری پرستار نداشته‌ایم. باید ریشه‌ها بررسی شود. گسترش دبیرستان‌ها و مدارس بهیاری راه‌حل نیست و در این زمینه ریشه‌ها باید بررسی شود.

هاتفی مؤدب افزود: بهیاران برای فعالیت و ادامه تحصیل در کشور راهی جز واردشدن به رشته پرستاری ندارند و با راه‌اندازی مدارس بهیاری صرفاً هزینه‌های گزافی به دستگاه آموزشی و درمانی کشور تحمیل می‌شود.

وی تأکید کرد: به‌جای اینکه افراد از دیپلم وارد لیسانس پرستاری شوند در واقع برای ورود از بهیاری به پرستاری به هفت سال زمان نیاز داریم، زیرا بهیاران سه سال در دبیرستان و چهار سال نیز در دانشگاه در رشته پرستاری تحصیل خواهند کرد درصورتی‌که اگر این افراد مانند سایر دانش‌آموزان از مقطع دیپلم مستقیماً وارد رشته پرستاری شوند به ۴ سال زمان نیاز دارند.

هاتفی مؤدب تصریح کرد: راهکار این است که به‌جای مطرح‌شدن این موضوعات توسط وزارت بهداشت، این وزارتخانه باید روی ماندگاری و جذب نیروی انسانی متمرکز شود. در حال حاضر نیرو‌های مجرب و بسیار خوبی در حوزه پرستاری داریم، اما متأسفانه ترک خدمت و مهاجرت به دلیل عدم رضایت شغلی بالاست.

وی بیان کرد: توسعه بهیاری در کشور چیزی جز به خطر انداختن سلامت مردم و تحمیل هزینه‌های گزاف آموزشی به‌نظام سلامت نیست.

هاتفی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت باید توجه داشته باشد که همان بهیارانی که در سال‌های اخیر در کشور تربیت شده‌اند بلاتکلیف هستند و ردیف شغلی مشخصی در سیستم سلامت ندارند و به‌جای اینکه وزارت بهداشت موضوع گسترش بهیاری را مطرح کند باید وضعیت بهیاران موجود در نظام سلامت را تعیین تکلیف کند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۴ مدرسه بهیاری و ۶ هزار نیروی بهیار در سطح کشور داریم که سه درصد از گروه پرستاری را تشکیل می‌دهند.

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->