زمان واریز حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان مشخص شد+ جدول و زمان واریز نقش پررنگ آموزش و پرورش در رفع کم‌تحرکی نسل جدید چطور ریاضی دانش‌آموزان را تقویت کنیم؟ سوالات امتحان نهایی با رعایت استاندارد طرح شدند | وضعیت قطع برق در حوزه‌های امتحانی چطور خواهد بود؟ مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی: هیچ تغییری در محاسبه مبنای حقوق بازنشستگی صورت نگرفته است خراسان رضوی رتبه نخست اجرای طرح درمان ناباروری را در اختیار دارد فوت ۱۱۷ نفر براثر غرق‌شدگی در کشور | بوشهر در صدر استان‌ها (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)  بیش از  ۶۰ درصد تخت‌های بیمارستانی مشهد فرسوده است قتل فجیع جوان ۳۳ساله وسط خیابانی در مشهد واریز حقوق بازنشستگان از فردا (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نحوه محاسبه افزایش حقوق و اعمال متناسب‌سازی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ + جدول پیش‌بینی هواشناسی کشور | بارش پراکنده و هوای ابری فقط در برخی مناطق (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خانواده‌ها مراقب فرزندان خود باشند | رواج مصرف قرص ریتالین در دوران امتحانات درسی هوای مشهد برای گروه‌های حساس، ناسالم اعلام شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرصت طلایی ایران برای جوان شدن جمعیت تا سال ۱۴۲۵ علائم هشداردهنده اولیه پیری در ۴۰سالگی چیست؟ «جوانه ماش» بمب ویتامین و پروتئین وزارت بهداشت: ماءالشعیر برای بیماران کلیوی مناسب نیست ۸۰ درصد مراکز مراقبت پرستاری در منزل غیرمجاز هستند ورود نخستین پرواز شرکت فلای‌ناس عربستان به فرودگاه امام‌خمینی(ره) برای عملیات حج (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قوه‌قضائیه به حادثه فوت حمیدرضا درجاتی در پیست اتومبیل‌رانی، ورود کرد تشکیل پرونده قضایی برای یک فعال مجازی حوزه خودرو دام کاپیتان قلابی کشتی برای سرقت از دختران دم بخت بازدید از موزه‌های خراسان رضوی، فردا (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رایگان است نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی است کشف ۵۲ کیلوگرم مواد شیمیایی پیش‌ساز ماده مخدر شیشه در مشهد قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

شایع‌ترین مشکل سلامت روان در زنان، افسردگی است

  • کد خبر: ۲۹۵۸۴۲
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
شایع‌ترین مشکل سلامت روان در زنان، افسردگی است
کارشناس مسئول سلامت میان‌سالان و سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: افسردگی شایع‌ترین مشکل سلامت روان در زنان است که باید به آن‌ها با دادن اعتمادبه‌نفس و حساس‌کردن نسبت به سلامت روان، برای حل این مشکلات و مسائل کمک کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سلامت زنان تاثیر بسیار زیادی بر سلامت جامعه و خانواده دارد و از بسیاری مشکلات و آسیب‌های اجتماعی پیشگیری می‌کند.

زنان نیمی از جمعیت کشورمان را تشکیل می‌دهند و توجه به سلامت آنان از اهمیت زیادی برخوردار است بنابراین باید حل مشکلات و مسائل مربوط به آنان نیز در دستور کار مسوولان و متولیان امر قرار گیرد.

با توجه به اهمیت این مساله، هفته ملی سلامت بانوان ایران از ۲۴ تا ۳۰ مهرماه از سوی معاونت بهداشت وزارت بهداشت با شعار "بانوی سالم، مادر سالم، نسل سالم" نامگذاری شده است.

هم اکنون سرطان پستان و روده بزرگ از سرطان‌های شایع زنان در ایران بوده و بالاترین میزان مرگ و میر در اواخر میانسالی به علت سرطان پستان است درحالیکه می‌توان با خود ارزیابی ماهانه پستان، انجام ماموگرافی پس از ۴۰ سالگی و آزمایش بررسی خون مخفی در مدفوع از ۵۰ سالگی به بعد در افراد بدون سابقه خانوادگی سرطان گوارشی به شناسایی زودهنگام بیماری کمک کرد و از پیشرفت آن جلوگیری نمود.

یکی دیگر از مسائل مربوط به زنان سلامت باروری بوده و مشکلات سلامت جنسی و باروری مسئول یک سوم مسائل بهداشتی زنان از ۱۵ تا ۴۴ سالگی است.

سازمان جهانی بهداشت سلامت جنسی را «وضعیتی از رفاه جسمی، روانی و اجتماعی در رابطه با تمایلات جنسی تعریف می‌کند که نیازمند رویکرد مثبت و محترمانه نسبت به روابط جنسی است» در واقع اختلال عملکرد جنسی معمولا چندعلتی بوده، اما یکی از دلایل مهم آن وجود انتظارات غیرواقع بینانه در همسر است.

از طرفی اگرچه در حال حاضر بسیاری از زنان از مراقبت‌های دوران بارداری و زایمان بهره مند می‌شوند، اما این مزایا به همه جا تعمیم نمی‌یابد، هنوز هم زنان بر اثر عوارض بارداری، سقط و زایمان جان خود را از دست می‌دهند در حالیکه امکان پیشگیری از بسیاری از این مرگ‌ها وجود دارد.

عفونت‌های مقاربتی نیز از جمله موارد مهم در زنان است، اهمیت محافظت در برابر عفونت اچ آی وی و ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) (شایع‌ترین STI در جهان) بر کسی پوشیده نیست، اما انجام اقدامات پیشگیرانه و درمان بیماری‌هایی مانند سوزاک، کلامیدیا و سیفلیس نیز حیاتی است.

میزان سلامت روان در زنان در مقایسه با مردان چگونه است؟

یکی از مسائل مهم در این قشر خشونت است، زنان می‌توانند در معرض طیفی از اشکال مختلف خشونت فیزیکی یا جنسی توسط شریک زندگی یا شخص دیگری قرار بگیرند.

امروزه در دنیا از هر سه زن زیر ۵۰ سال، یک نفر خشونت فیزیکی یا جنسی را تجربه کرده است که بر سلامت جسمی و روانی آنها تأثیر می‌گذارد. این موضوع برای سازمان‌های بهداشتی مهم است که نسبت به خشونت هوشیار باشند تا بتوانند به پیشگیری از آن کمک کنند و همچنین از افرادی که آن را تجربه می‌کنند حمایت کنند.

مورد دیگر سلامت روان زنان است، شواهد حاکی از آن است که زنان بیشتر از مردان برای تجربه اضطراب، افسردگی و شکایات جسمانی مستعد هستند.

افسردگی شایعترین مشکل سلامت روان زنان محسوب می‌شود بنابراین کمک به حساس کردن زنان نسبت به مسائل مربوط به سلامت روان و دادن اعتماد به نفس به آنها برای کمک گرفتن، حیاتی است.

بیماری‌های غیرواگیر هم این قشر را به خود معطوف کرده است و هنوز هم اجازه نمی‌دهد زنان زیادی به ویژه در کشور‌های با درآمد کم و متوسط سن بالاتر از ۶۵ سال را تجربه کنند.

کمک به دختران و زنان برای اتخاذ سبک زندگی سالم در مراحل اولیه، کلید زندگی طولانی و سالم است. در ایران براساس آخرین پیمایش عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر در سال ۱۴۰۰، ۳۱ درصد زنان ایرانی چاق و فقط ۲۸ درصد زنان ایرانی دارای وزن مناسب هستند.

همچنین ۳۳ درصد زنان ایرانی سابقه فشار خون بالا دارند، ۵۱ درصد زنان ۵۵ تا ۶۴ سال مبتلا به فشار خون بالا بوده یا سابقه آن را داشته اند درحالیکه با تغییرات گام به گام و مستمر در شیوه زندگی (تغذیه و فعالیت بدنی) می‌توان از ابتلا به تمام این بیماری‌ها پیشگیری کرد که طبق تحقیقات جدید ارتباط آن به سبک زندگی انسان‌ها اثبات شده است.

میزان فعالیت بدنی توصیه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی برای زنان چگونه است؟

سازمان بهداشت جهانی برای کودکان، نوجوانان، بزرگسالان، سالمندان، زنان باردار و مادران پس از زایمان انجام فعالیت‌های بدنی را توصیه کرده است.

طبق آمار‌های ارائه شده نزدیک به یک سوم بزرگسالان جهان ۳۱ درصد کم تحرک هستند بدین مفهوم که توصیه سازمان جهانی بهداشت WHO مبنی بر حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط در هفته را انجام نمی‌دهند.

کم تحرکی، پنج درصد از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ افزایش داشته است و در صورت ادامه این روند، میزان انجام نشدن فعالیت بدنی به ۳۵ درصد در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید.

در جهان، تفاوت‌های سنی و جنسی در میزان کم تحرکی وجود دارد و کم تحرکی زنان به طور میانگین پنج درصد بیشتر از مردان است. این میزان از سال ۲۰۰۰ تغییری نکرده، بعد از ۶۰ سالگی، میزان کم تحرکی هم در مردان و هم در زنان افزایش می‌یابد.

نقش رسانه‌ها بر سلامت جسمی زنان چیست؟

تاثیر مثبت رسانه‌ها می‌تواند آگاهی زنان از سلامت جسمی خود و ابعاد آن شامل سلامت بلوغ، سوءتغذیه و چاقی، مراقبت‌های دوران بارداری و پس از آن، بیماری‌ها و سرطان‌های زنان را افزایش دهد.

این رسانه‌ها می‌توانند بر افزایش توانایی بالقوه هنگام بیماری برای اخذ تصمیم‌های آگاهانه، کاهش خطرات تهدیدکننده سلامت، افزایش پیشگیری از بیماری ها، ارتقای کیفیت زندگی و سطح مراقبت از خود، حفظ و ارتقای سلامت خانواده و جامعه و افزایش شادابی، شادکامی و نشاط اجتماعی زنان موثر باشند و عوامل خطرساز در زمینه بروز بیماری‌های جسمی و روانی را به زنان و دیگر اعضای جامعه اطلاع رسانی کنند.

از طرفی تاثیر منفی رسانه‌ها در شبکه‌های اجتماعی، ماهواره‌ای و فضای مجازی در زمینه موضوعات سلامتی وجود دارد و می‌تواند کاربران آنها به ویژه نوجوانان و جوانان را تحت تاثیر قرار دهد.

تبلیغات اغوا کننده و باور‌های غلط در زمینه زیبایی، اندام مناسب و مصرف دارو‌ها و تجویز شیوه‌های نادرست سبک زندگی و مغایر با فرهنگ ایرانی اسلامی از جمله این موارد است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->