رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

سامانه هشدار سیل در خراسان رضوی معطل اعتبار

  • کد خبر: ۲۹۵۹۴۶
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۶
  • ۱
سامانه هشدار سیل در خراسان رضوی معطل اعتبار
سازمان هواشناسی ۲۰ میلیارد تومان برای نصب رادار‌ها در استان نیاز دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۱۸ تیر امسال بود که سحر تاج‌بخش، رئیس سازمان هواشناسی کشور، از تجهیز ۵۵۰ نقطه حادثه‌خیز به سامانه هشدار سیل خبر داد و تأکید کرد که «در فاز دوم اجرای این طرح، ۳ هزار‌و ۳۰ نقطه دیگر نیز به‌زودی به این سامانه مجهز می‌شوند»؛ که خراسان رضوی نیز جزو این نقاط است و البته ضرورت این کار هم بر کسی پوشیده نیست؛ چراکه ابتدای امسال بود که وقوع دو سیل سهمگین در مشهد، منجر به تحمیل خسارات فراوان و حتی تلفات انسانی به شهروندان شد؛ اینجاست که تجهیز ایستگاه‌های هواشناسی شهرستان به سامانه‌های جدید، اهمیت مضاعف پیدا می‌کند.

هرچند که امسال طبق پیش‌بینی هواشناسی تا اواسط دی‌ماه، بارش در بیشتر نقاط کشور، از جمله خراسان‌رضوی، کمتر از نرمال خواهد بود؛ اما ضرورت چنین‌اقداماتی زمانی مشخص می‌شود که دیگر هنگام وقوع حوادث طبیعی غافل‌گیر نمی‌شویم. مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی با اشاره به جزئیات اجرای این طرح در استان، بیان کرد: موضوع پیش‌بینی حوادث طبیعی نظیر سیل، به عوامل بسیاری بستگی دارد؛ پارامتر‌هایی مانند اطلاعات توپوگرافی، ابرناکی، سنجش داده‌های مربوط به ارتفاعات و ده‌ها عامل دیگر که پیچیدگی این فرایند، ضرورت تجهیز ایستگاه‌های سنجش و پایش به سامانه‌های به‌روز را ثابت می‌کند. بر‌همین‌اساس، از ابتدای امسال طرح تجهیز نقاط حادثه‌خیز به سامانه‌های هشدار سیل در کشور اجرا شد تا مرهمی بر کاستی‌های زیرساختی باشد.

۱۰۰‌میلیارد برای کشور، ۲۰‌میلیارد برای استان

علی‌اصغر دهقان‌پور در گفتگو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، این را هم گفت که در سال‌های قبل، به‌دلیل اینکه اعتبارات لازم به استان نرسیده، هنوز توفیقی در اجرای طرح تجهیز نقاط حادثه‌خیز به سامانه هشدار سیل، رادار‌ها و سامانه‌های اندازه‌گیری بارش‌های سنگین حاصل نشده است. او تصریح کرد: بنا بر ارزیابی سازمان هواشناسی، حدود ۱۰۰‌میلیارد تومان اعتبار اختصاصی برای نصب رادار‌ها در کل کشور موردنیاز است که ۲۰‌میلیارد تومان از این مقدار باید به خراسان رضوی اختصاص پیدا کند.

به گفته او، در‌حال حاضر برای دسترسی لحظه‌ای به پایگاه اطلاعات داده‌های جوی استان نیاز فوری به تکمیل اعتبارات وجود دارد تا نیاز امروز اداره‌کل هواشناسی خراسان رضوی در ایجاد شبکه متراکم و آنلاین اطلاعات نقاط حادثه‌خیز استان برطرف شود.

خراسان رضوی در صدر اولویت‌بندی احداث رادار‌های جدید

دهقان‌پور بیان کرد: ما نیازمند دقیق‌سازی بیشتر پیش‌بینی‌ها هستیم و برای این هدف، شبکه‌ای شامل رادارها، ابزار‌های سنجش و پایش مکمل موردنیاز است؛ البته در‌این‌باره نیز از ابتدای سال ۱۴۰۲، عملیات زیرساخت نصب رادار‌ها در استان شروع شده و اخیرا طبق تفاهم‌نامه سازمان هواشناسی کشور با استانداری، خراسان رضوی در صدر اولویت‌بندی احداث رادار‌های جدید قرار گرفته است که امیدواری‌ها برای اجرای کامل طرح تجهیز و توسعه در استان را تا پایان امسال دوچندان می‌کند. 

مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی بیان کرد: این طرح از اساس ماحصل برنامه مطالعاتی پژوهشگاه هواشناسی برای استان‌های جنوب غربی کشور بود که در فاز دوم آن مقرر شده تا بیش از ۳ هزار نقطه از جمله خراسان رضوی و کلان‌شهر مشهد را نیز زیرپوشش قرار دهد.

به‌روزرسانی سامانه‌های جدید، معطل اعتبار

دهقان پور گفت: اداره کل هواشناسی در‌مجموع ۲۵۰ ایستگاه فعال سنجش و پایش در سطح استان دارد که ۱۶۵ مورد از آنها مختص باران‌سنجی و ۸۵ مورد مربوط به ایستگاه‌های پایش شبانه‌روزی با کارشناس مستقر است که شبکه اطلاعات را با داده‌های خود و تصاویر ماهواره‌ای تکمیل می‌کنند. در این شرایط، اگرچه زیرساخت‌های مطلوبی در استان وجود دارد که دقت پردازش اطلاعات ماهواره‌ای و داده‌های هواشناسی را به حدود ۸۰‌درصد می‌رساند، اما نیاز جدی به سامانه‌های جدید وجود دارد که به‌دلیل کمبود اعتبارات تاکنون به‌روزرسانی نشده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۳
0
0
ان ربک لبا لمرصاد

همانا خداوند در کمین ظالمان و ستمگران است
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->