پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود تحرکات کم‌حجم در بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست؛ بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود
سرخط خبرها

مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی طی شش‌ماهه اول ۱۴۰۳ چگونه خرج شد؟

  • کد خبر: ۲۹۶۲۶۱
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۱
مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی طی شش‌ماهه اول ۱۴۰۳ چگونه خرج شد؟
اول به این سؤال که ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده کجا و چطور خرج می‌شود، پاسخ می‌دهیم و در ادامه، از زبان مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی، درباره وضعیت استان در نیمه نخست سال می‌نویسیم.
ملیحه فلاح
خبرنگار ملیحه فلاح

به گزارش شهرآرانیوز؛ بلیت می‌خرید، رستوران می‌روید، محصولات خوراکی و غیرخوراکی می‌خرید، یک وجه مشترک در اغلب فاکتور‌ها می‌بینید؛ ۱۰ درصد مالیات بر ارزش‌افزوده. حالا این ۱۰ درصد کجا و چطور خرج می‌شود؟ اول به این سؤال پاسخ می‌دهیم و در ادامه از زبان مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی، درباره وضعیت استان در نیمه نخست سال می‌نویسیم. از ۱۰ درصد، ۴ درصد با نام «عوارض بر ارزش افزوده»؛ سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان است.

۶ درصد باقی‌مانده با عنوان «مالیات بر ارزش افزوده» است که از این میزان یک‌درصد مربوط به بخش سلامت و یک‌درصد ترمیم حقوق بازنشستگان است که به‌طور مستقیم در استان هزینه می‌شود و ۴ درصد باقی‌مانده نیز به خزانه دولت واریز می‌شود. بد نیست این نکته را هم اضافه کنیم که قانون مالیات بر ارزش افزوده از سال ۱۳۸۷ در کشور به مرحله اجرا درآمد و به موجب قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور و به‌منظور تأمین منابع لازم برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد، نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ به میزان یک‌واحد درصد (از ۹% به ۱۰%) افزایش یافته است.

افزایش ۷۶ درصدی عوارض پرداختی

«مبلغ واریزی عوارض ارزش‌افزوده به حساب شهرداری‌ها در نیمه نخست سال، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۴ درصد افزایش یافته و به بیش از ۲ هزار و ۷۳۳ میلیارد تومان رسیده است.» این برشی از صحبت‌های مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی درباره عملکرد این اداره کل در تسهیم عوارض ارزش افزوده استان است.

شاکر رضا مریدی در گفتگو با شهرآرا افزود: در شش ماه اول امسال از مالیات بر ارزش افزوده، حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های استان با هدف توسعه و آبادانی شهر‌ها و روستا‌ها به‌طور مستقیم واریز شده که نسبت به سال قبل ۷۶ درصد رشد داشته است. 

او درباره نحوه هزینه‌کرد مالیات و عوارض بر ارزش افزوده اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تأمین درآمد پایدار است. بخش درخورتوجهی از درآمد‌های حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مسیر تأمین این درآمد‌ها استفاده می‌شود. همچنین درآمد حاصل از وصول مالیات بر ارزش افزوده در هر منطقه فقط در راستای عمران و آبادانی همان محل صرف می‌شود، پس تلاش شهروندان در تحقق درآمد‌های مالیاتی، رابطه مستقیمی با توسعه و پیشرفت آن منطقه خواهد داشت. 

ترمیم حقوق بازنشستگان

«در شش ماه نخست امسال از محل مالیات بر ارزش افزوده، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای ترمیم حقوق بازنشستگان خراسان رضوی برای نخستین‌بار پرداخت شد.» مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی، با تأکید بر این موضوع افزود: طبق حکم قانون بودجه کشور در هر سال یک‌درصد از مالیات بر ارزش افزوده صرف ترمیم حقوق بازنشستگان می‌شود. مریدی افزود: برای نخستین‌بار امسال یک‌درصد از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده به حساب اداره کل تأمین اجتماعی استان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان واریز شد. 

به گفته او برای افزایش مستمری بازنشستگان در طرح ترمیم و متناسب‌سازی حقوق آنها قرار شد که یک‌درصد به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود و از ۹ درصد قبلی به ۱۰ درصد در امسال افزایش یابد. مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی بر اختصاص یک‌درصد از درآمد ارزش افزوده به بخش سلامت تأکید کرد و افزود: این بخش باعنوان مالیات سلامت به پوشش درمان افراد ساکن در روستاها، شهر‌ها و جامعه عشایری، تکمیل و تأمین تجهیزات بیمارستانی و مراکز بهداشتی و درمانی با اولویت بیمارستان‌های مناطق توسعه نیافته، ارتقای سطح بیمه بیماران صعب‌العلاج و افراد زیرپوشش نهاد‌های حمایتی خارج از روستا‌ها و شهر‌ها به وزارت بهداشت و درمان تخصیص می‌یابد که نقش مؤثری درطرح تحول سلامت ایفا کرده است. 

به گفته مریدی از ۱۰ درصد عوارض و مالیات بر ارزش افزوده ۰.۲۷ درصد مربوط به ورزش‌های همگانی است که در نیمه نخست امسال ۹۸ میلیارد تومان بوده است. این مبلغ به حساب اداره‌کل ورزش‌وجوانان و آموزش و پرورش واریز می‌شود. او درباره علت تفاوت مبلغ یک‌درصد در بخش سلامت و بخش ترمیم حقوق گفت: موضوع ترمیم حقوق از سال ۱۴۰۳ وارد قانون بودجه شده و فقط مربوط به اظهارنامه‌های امسال است، اما بخش سلامت از گذشته در قانون بوده و ممکن است بخشی از آن مربوط به اظهارنامه‌های زمستان سال قبل بوده که امسال وصول شده است.

مالیات بر ارزش افزوده خراسان رضوی، در شش ماهه اول امسال چگونه خرج شد؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->