پس از درگیری در مرز هیرمند از قاچاقچیان مواد مخدر کشف شد هم افزایی برای ساماندهی اتباع خارجی در خراسان رضوی «سل» کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان شد آزادی بیش از ۸۸ نفر از مددجویان زندان‌های استان خراسان رضوی کشف راز‌های تلخ قربانیان باند اخاذی از زنان در اهواز صافی کف پا در سن زیر ۸ سال نگران کننده نیست محله بوکاپ آفریقای جنوبی؛ آمیختگی رنگ و سرزندگی سفر به سریلانکا و اقامت در بهترین هتل‌ها سرقت مسلحانه در بانک ملی زاهدان | مصدومیت ۲ نفر براثر تیراندازی (۹ آبان ۱۴۰۳) توزیع شیر در مدارس احیا می‌شود؟ | بودجه ۱۴۰۴ نوید بخش بازگشت شیر به سبد غذایی آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در میدان ۱۷ شهریور مشهد | اعزام ۵۵ آتش‌نشان به محل حادثه + فیلم و عکس جریمه میلیاردی دو شرکت لبنیاتی به علت کم فروشی در تهران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۹ آبان ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا اوایل هفته آتی سالانه ۱۸ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان سینه در کشور ثبت می‌شود معدوم‌سازی بیش از ۸ تن داروی غیرقابل‌مصرف، در دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۹ آبان ۱۴۰۳) کنکور سال آینده با مصوبه کنونی برگزار می‌شود با خواص فوق العاده گلپر آشنا شوید استفاده از هدفون، شایع‌ترین علت کم‌شنوایی نسل امروز است آیا با افزایش آلودگی هوا، احتمال آلرژی به بادام زمینی تشدید می‌شود؟ افزایش آمار بازماندگان از تحصیل طی سال‌های اخیر | سال‌های دور از مدرسه دستگیری سارقان پس از اولین سرقت | نقشه مسموم مرد زن نما خارج کردن توده ۲۲۰۰ گرمی از بدن بانوی ۸۶ ساله کبودراهنگی مرگ تلخ دختر ۳ ساله به علت گازگرفتگی «کرونا» عامل بسیاری از «افسردگی» و «اضطراب‌ها» خدمات رسانی اورژانس به ۷ هزار بیمار سکته مغزی در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۳ آتش سوزی منزل مسکونی در خیابان ابوطالب مشهد + جزییات بدنه خودروهای ایرانی هیچ شاخص استانداردی ندارند
سرخط خبرها

«سل» کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان شد

  • کد خبر: ۲۹۷۴۶۳
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷
«سل» کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان شد
سازمان جهانی بهداشت (WHO) داده‌های هشداردهنده‌ای منتشر کرد که نشان می‌دهد سل (TB) بار دیگر به عنوان کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان رتبه‌بندی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) تقریباً ۸.۲ میلیون بیمار مبتلا به سل تشخیص داده شده‌اند.

در بیانیه این سازمان آمده است: این رقم نشان دهنده افزایش قابل توجه از ۷.۵ میلیون مورد گزارش شده در سال ۲۰۲۲ میلادی است که سل را دوباره به عنوان عامل اصلی بیماری‌های عفونی کشنده در سال ۲۰۲۳ مطرح می‌کند و با این آمار از کووید۱۹ پیشی می‌گیرد.

در همین حال «تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، نسبت به تداوم تلفات این بیماری ابراز نگرانی کرد.

او گفت: این واقعیت که سل هنوز هم تعداد زیادی از مردم را می‌کشد و بیمار می‌کند، در حالی که ابزار‌هایی برای پیشگیری، تشخیص و درمان آن در اختیار داریم، ناراحت کننده است.

او از کشور‌ها خواست به تعهدات خود برای مبارزه موثر با سل عمل کنند.

این گزارش نابرابری‌های نگران‌کننده را نشان می‌دهد، به‌طوری‌که ۳۰ کشور - عمدتاً هند، اندونزی، چین، فیلیپین و پاکستان - ۵۶ درصد از بار جهانی سل را به دوش می‌کشند.

این گزارش همچنین بر تأمین بودجه بحران برای پیشگیری، تشخیص و درمان سل به ویژه در کشور‌های با درآمد کم و متوسط ​​ (LMICs) که ۹۸ درصد بار جهانی سل را متحمل می‌شوند، تأکید کرد.

«ترزا کاساوا»، مدیر برنامه جهانی سل در سازمان جهانی بهداشت نیز با اشاره به اینکه تنها ۲۶ درصد از هدف ۲۲ میلیارد دلاری سالانه جهانی سل در سال ۲۰۲۳ محقق شد، گفت: ما با چالش‌های بزرگی روبرو هستیم: کمبود بودجه، هزینه‌های فاجعه‌بار برای خانواده‌های آسیب دیده و سل مقاوم به دارو.

سل یک بیماری عفونی شایع و در بسیاری از موارد مرگبار است. این بیماری توسط گونه‌های مختلف مایکوباکتریا و به طور معمول «مایکوباکتریوم توبرکلوزیس» ایجاد می‌شود.

علائم کلاسیک عفونت سل فعال عبارت از سرفه مزمن با خلط آغشته به خون، تب، تعریق شبانه و کاهش وزن هستند.

سل به‌طور معمول به شُش‌ها حمله می‌کند، اما بر قسمت‌های دیگر بدن نیز می‌تواند تأثیرگذار باشد. افرادی که عفونت سلی فعال دارند، سرفه، عطسه یا بزاق خود را از طریق هوا منتقل می‌کنند و سل از طریق هوا پخش می‌شود. اغلب عفونت‌ها بدون علامت و پنهان هستند، اما معمولاً از هر ۱۰ عفونت نهفته یک عفونت در نهایت پیشرفت کرده و به بیماری فعال تبدیل می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->