جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: اساس فتنه ۸۸ براندازی نظام و انقلاب اسلامی بود | مردم در مقابل فتنه‌های دشمن غافل نباشند عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو یک کشته برجای گذاشت (۷ دی ۱۴۰۳) موافقت پارلمان کره جنوبی با عزل رئیس جمهور موقت عراقچی وارد چین شد (۷ دی ۱۴۰۳) اوکراین مدعی تلفات سنگین کره شمالی در کورسک شد (۷ دی ۱۴۰۳) رئیس‌جمهور موقت کره جنوبی هم استیضاح می‌شود؟ رژیم صهیونیستی دوباره آتش‌بس لبنان را نقض کرد (۷ دی ۱۴۰۳) عراقچی: بار‌ها به بشار اسد توصیه کردم با ترکیه وارد مذاکره شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو فرودگاه بن‌گوریون را به تعطیلی کشاند (۷ دی ۱۴۰۳) درگیری شدید در مناطق علوی‌نشین حمص| «افراد مسلح» با نیروهای تحریر الشام درگیر شدند فرماندار جدید مشهد منصوب شد ویدئو| پزشکیان: اتصال ریلی بجنورد به مشهد مصوب شده است ویدئو| پزشکیان: ۳۵ میلیارد دلار گاز را می‌سوزانیم! پوتین: خواهان پایان جنگ با اوکراین هستیم یاوه گویی تازه وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: ایران تهدیدی علیه ما و اوکراین است! پزشکیان ۲۸ دی‌ماه به مسکو سفر می‌کند ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد ویدئو| حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به خاک یمن ویدئو| وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم دادستان مشهد: شکایت‌های مردم از خودروسازان را پیگیری می‌کنیم منابع آذربایجانی: شلیک موشک روسی باعث سقوط هواپیما در قزاقستان بوده است! پزشکیان: برای بهترین شدن باید دست به دست هم بدهیم بازدید معاون قوه قضائیه از کارخانه ایران خودرو خراسان (۶ دی ۱۴۰۳) پزشکیان، علی اف را به تهران دعوت کرد معاون قوه قضائیه: اجازه نمی‌دهیم واحد‌های تولیدی دچار وقفه یا تعطیلی شوند + فیلم اسلام‌آباد: در همکاری با ایران علیه تروریسم، تعهد داریم یکی از مرتبطین اطلاعاتی کشورهای همسایه در اردبیل دستگیر شد
سرخط خبرها

قدرت دفاع موشکی ایران

  • کد خبر: ۲۹۷۵۶۳
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
قدرت دفاع موشکی ایران
ایران در سیستم بازدارندگی، معادله دفاعی را بر پایه دفاع موشکی خود قرار داده و همچنین معادله تهاجم خود را بر پایه محور مقاومت در منطقه انجام داده است.

استراتژی نظامی رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران در رابطه با حمله ۲۴‌اکتبر چند هدف را دنبال می‌کرد. در وهله اول اینکه سایت‌های هوایی و تأسیسات راداری و ستاد فرماندهی دفاع هوایی در تهران و خوزستان را هدف قرار دهد. بعد از آن، نابودی موشک‌های بالستیک مورد‌توجه بود و سپس سطح سوم صنایع تولید نظامی را هدف قرار دهد.

از‌طرف‌دیگر با توجه به قدرت موشک بالستیک ایران، برای اینکه از دفاع هوایی ایران جلوگیری کند یا کم‌کردن توان بازدارندگی موشکی ایران، سعی کرد از موشک راکس استفاده کند. این موشک امکانی را برای آنها فراهم می‌کرد که حملات را از خارج از کشور نیز راهبری کنند.

این نوع موشک بالستیک نسل آینده هوا به سطح اسرائیل است و، چون مجهز به جی‌پی‌اس و یک سیستم هدایت برای پیدا‌کردن هدف است، بدون اینکه حتی به خاک کشور وارد شود، می‌تواند از این طریق اعمال‌نفود کند؛ اما به لطف خدا، سیستم قوی دفاع هوایی ایران به‌ویژه با کمک سیستم دفاع هوایی باور ۳۷۳ برخلاف انتظار آنها به‌خوبی توانست حجم درخورتوجهی از این حملات را خنثی کند و به‌خوبی نمایانگر قدرت و دفاع موشکی ایران بود. 

سیستم بازدارندگی ایران بر‌مبنای معادله دفاع-‌تهاجم بر دو پایه شکل گرفته است. سیستم دفاع-‌تهاجم یا معادله دفاع‌تهاجمی این است که اگر کشوری معادله بازدارندگی خود را فقط بر اساس یکی از این دو اصل بنا کند، در عمل بازدارندگی آسیب‌پذیری خواهد داشت. بر‌این‌اساس ایران در سیستم بازدارندگی، معادله دفاعی را بر پایه دفاع موشکی خود قرار داده و همچنین معادله تهاجم خود را بر پایه محور مقاومت در منطقه انجام داده است.

بازدارندگی ایران بر پایه فرهنگ استراتژیک ایران است؛ چون طبق فرهنگ استراتژیک ایران، هدف ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در هشت سال دفاع مقدس، دفاع از امنیت و بقای کشور بوده است؛ به‌این‌معنا که کشور دوباره درگیر حمله مستقیم نشود. در فرهنگ استراتژیک ایران که متأثر از دفاع مقدس است، این مسئله را می‌بینیم که ایران نمی‌خواست درگیری مستقیم نظامی با دشمنان خود در سطح منطقه و در سطح بین‌الملل با ایالات متحده آمریکا داشته باشد.

به‌همین‌خاطر معادله دفاع‌-تهاجم خود را بر پایه دفاع موشکی قرار داد. در دفاع مقدس نیز تمام قدرت‌های بزرگ و کشور‌های عربی منطقه در مقابل ایران ایستادند و ایران یک‌تنه از خاک خود در مقابل دشمنان دفاع کرد. 

محور مقاومت پایه بازدارندگی ایران در برابر بازدارندگی گسترده آمریکاست؛ زیرا آمریکا در سطح بین‌المللی با بازدارندگی گسترده به‌دنبال این است که از متحدان منطقه‌ای خود دفاع کند. پس هر حمله به متحدین منطقه‌ای آمریکا به‌ویژه اسرائیل، با ورود مستقیم آنها همراه خواهد بود؛ بنابراین ایران برای تأمین بقای خود، بازدارندگی را بر محور مقاومت انجام داد که هر‌گونه خطری که بقای ایران را تهدید کند، با حمله به متحدین استراتژیک آنها همراه خواهد بود.

معادله بازدارندگی ایران به‌خوبی عمل کرد و نشان داد سیستم دفاع موشکی ایران توان دفاع هوایی و دفاع از خاک کشورش را دارد. رژیم صهیونیستی به‌دنبال وعده صادق ۲ از اساس توان بازدارندگی خود را زیر‌سؤال برد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->