وزیر راه و شهرسازی از تحویل واحد‌های مسکونی به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه معدن طبس خبر داد اسرائیل ادعا کرد که یک زوج را به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت کرده است پزشکیان با آیت‌الله مکارم شیرازی دیدار کرد (۱۰ آبان ۱۴۰۳) + فیلم گفت‌وگوی پزشکیان با نماینده آیت‌الله سیستانی در سفر به قم (۱۰ آبان ۱۴۰۳) رئیس‌جمهور به دیدار آیت‌الله سبحانی رفت (۱۰ آبان ۱۴۰۳) فرمانده نیروی پدافند ارتش: اراده نیروهای مسلح ایران در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی خلل‌ناپذیر است رئیس جمهور با آیت‌الله نوری همدانی دیدار کرد (۱۰ آبان ۱۴۰۳) پزشکیان با آیت‌الله جوادی آملی دیدار کرد (۱۰ آبان ۱۴۰۳) تحریم ۳۹۸ شرکت در بیش از ۱۲ کشور جهان از سوی آمریکا نگاهی به مواضع حزب‌الله درباره مذاکرات آتش‌بس عربستان از نشست جهانی راه حل دو کشوری میزبانی می‌کند سریال «تب‌وتاب» به زندگی زنان موفق ایرانی توجه کرده است حمله ناکام گروهک تروریستی جیش الظلم به پاسگاه انتظامی در سرباز (۱۰ آبان ۱۴۰۳) قدرت دفاع موشکی ایران بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه درحال‌احداث «منطقه ویژه اقتصادی سبزوار» (۱۰ آبان ۱۴۰۳) ترامپ زمان پایان جنگ غزه را برای نتانیاهو مشخص کرده است قالیباف در طبس: تلاش کردیم خانواده جانباختگان حادثه معدن، رنج دیگری بر دوش نکشند انجام طولانی‌ترین تست موشکی جهان توسط کره‌شمالی رئیس سازمان انرژی اتمی برتعهد روسیه در همکاری برای ساخت فاز‌های دو و سه نیروگاه بوشهر تاکید کرد رئیس جمهور در بدو ورود به قم، بارگاه حضرت معصومه (س) را زیارت کرد + فیلم برنی سندرز: در صورت ریاست جمهوری، ترامپ از ادامه جنگ غزه حمایت خواهد کرد ربیعی: کار‌های زشت نژادپرستانه در قبال مهاجران با فرهنگ ایرانی ناسازگار است محور گفت وگوی عراقچی با وزیر خارجه قطر چه بود؟ مهاجرانی اعلام کرد: نرخ تعرفه واردات گوشی اپل اصلاح می‌شود تعداد شهدای لبنان به ۲ هزار و ۸۲۲ شهید رسید (۹ آبان ۱۴۰۳) جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور سران قوا برگزار شد (۹ آبان ۱۴۰۳) زاخارووا: حمله اسرائیل به ایران با مشارکت آمریکا صورت گرفت عراقچی: به زودی شاهد پیروزی جبهه مقاومت خواهیم بود موشک‌های سربازان حزب‌الله عروسی پسر نتانیاهو را به تعویق انداخت
سرخط خبرها

قدرت دفاع موشکی ایران

  • کد خبر: ۲۹۷۵۶۳
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
قدرت دفاع موشکی ایران
ایران در سیستم بازدارندگی، معادله دفاعی را بر پایه دفاع موشکی خود قرار داده و همچنین معادله تهاجم خود را بر پایه محور مقاومت در منطقه انجام داده است.

استراتژی نظامی رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران در رابطه با حمله ۲۴‌اکتبر چند هدف را دنبال می‌کرد. در وهله اول اینکه سایت‌های هوایی و تأسیسات راداری و ستاد فرماندهی دفاع هوایی در تهران و خوزستان را هدف قرار دهد. بعد از آن، نابودی موشک‌های بالستیک مورد‌توجه بود و سپس سطح سوم صنایع تولید نظامی را هدف قرار دهد.

از‌طرف‌دیگر با توجه به قدرت موشک بالستیک ایران، برای اینکه از دفاع هوایی ایران جلوگیری کند یا کم‌کردن توان بازدارندگی موشکی ایران، سعی کرد از موشک راکس استفاده کند. این موشک امکانی را برای آنها فراهم می‌کرد که حملات را از خارج از کشور نیز راهبری کنند.

این نوع موشک بالستیک نسل آینده هوا به سطح اسرائیل است و، چون مجهز به جی‌پی‌اس و یک سیستم هدایت برای پیدا‌کردن هدف است، بدون اینکه حتی به خاک کشور وارد شود، می‌تواند از این طریق اعمال‌نفود کند؛ اما به لطف خدا، سیستم قوی دفاع هوایی ایران به‌ویژه با کمک سیستم دفاع هوایی باور ۳۷۳ برخلاف انتظار آنها به‌خوبی توانست حجم درخورتوجهی از این حملات را خنثی کند و به‌خوبی نمایانگر قدرت و دفاع موشکی ایران بود. 

سیستم بازدارندگی ایران بر‌مبنای معادله دفاع-‌تهاجم بر دو پایه شکل گرفته است. سیستم دفاع-‌تهاجم یا معادله دفاع‌تهاجمی این است که اگر کشوری معادله بازدارندگی خود را فقط بر اساس یکی از این دو اصل بنا کند، در عمل بازدارندگی آسیب‌پذیری خواهد داشت. بر‌این‌اساس ایران در سیستم بازدارندگی، معادله دفاعی را بر پایه دفاع موشکی خود قرار داده و همچنین معادله تهاجم خود را بر پایه محور مقاومت در منطقه انجام داده است.

بازدارندگی ایران بر پایه فرهنگ استراتژیک ایران است؛ چون طبق فرهنگ استراتژیک ایران، هدف ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در هشت سال دفاع مقدس، دفاع از امنیت و بقای کشور بوده است؛ به‌این‌معنا که کشور دوباره درگیر حمله مستقیم نشود. در فرهنگ استراتژیک ایران که متأثر از دفاع مقدس است، این مسئله را می‌بینیم که ایران نمی‌خواست درگیری مستقیم نظامی با دشمنان خود در سطح منطقه و در سطح بین‌الملل با ایالات متحده آمریکا داشته باشد.

به‌همین‌خاطر معادله دفاع‌-تهاجم خود را بر پایه دفاع موشکی قرار داد. در دفاع مقدس نیز تمام قدرت‌های بزرگ و کشور‌های عربی منطقه در مقابل ایران ایستادند و ایران یک‌تنه از خاک خود در مقابل دشمنان دفاع کرد. 

محور مقاومت پایه بازدارندگی ایران در برابر بازدارندگی گسترده آمریکاست؛ زیرا آمریکا در سطح بین‌المللی با بازدارندگی گسترده به‌دنبال این است که از متحدان منطقه‌ای خود دفاع کند. پس هر حمله به متحدین منطقه‌ای آمریکا به‌ویژه اسرائیل، با ورود مستقیم آنها همراه خواهد بود؛ بنابراین ایران برای تأمین بقای خود، بازدارندگی را بر محور مقاومت انجام داد که هر‌گونه خطری که بقای ایران را تهدید کند، با حمله به متحدین استراتژیک آنها همراه خواهد بود.

معادله بازدارندگی ایران به‌خوبی عمل کرد و نشان داد سیستم دفاع موشکی ایران توان دفاع هوایی و دفاع از خاک کشورش را دارد. رژیم صهیونیستی به‌دنبال وعده صادق ۲ از اساس توان بازدارندگی خود را زیر‌سؤال برد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->