پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

دولت به‌جای متناسب‌سازی، به بازنشستگان حداقل‌بگیر کالا و کمک غیرنقدی برساند

  • کد خبر: ۲۹۷۷۷۹
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۵
دولت به‌جای متناسب‌سازی، به بازنشستگان حداقل‌بگیر کالا و کمک غیرنقدی برساند
پس از تصویب و ابلاغ طرح همسان‌سازی و متناسب‌سازی حقوق کلیه بازنشستگان کشوری، لشکری، فولاد و تأمین اجتماعی، پرسش‌ها درباره امکان اجرای این طرح‌ها برای همه بازنشستگان کشور، حتی بازنشستگان حداقل‌بگیر در فضای عمومی و در میان بازنشستگان افزایش یافته است.

 به گزارش شهرآرانیوز، از آنجا که قانون هیچ اشاره‌ای به افزایش حقوق این دسته از بازنشستگان در افزایش حقوق ناشی از عملیات همسان‌سازی و متناسب‌سازی نکرده، بسیاری، سر بازنشستگان حداقل‌بگیر را در این موضوع بی‌کلاه دانسته‌اند.

در مقابل، برخی مسئولان دولتی و کارشناسان محافظه‌کارتر در سازمان‌های برنامه و بودجه و وزارت دارایی، نسبت به نتایج تورمی افزایش‌ها از محل منابع عمومی در حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و ازجمله بیش از سه میلیون بازنشسته حداقل‌بگیر سازمان تامین اجتماعی، ابراز نگرانی می‌کنند. این ابراز نگرانی البته در برابر ابراز نگرانی فعالان کارگری و بازنشستگی کشور قرار دارد که نسبت به وضعیت معیشتی و عدم انطباق دریافتی این دسته از بازنشستگان با هزینه‌های زندگی و تورم بار‌ها هشدار داده‌اند.

آن سوی میز البته دلسوزان سازمان تامین اجتماعی و منابع آن نیز معتقدند که افزایش‌ها باید نسبتی با منابع و مصارف صندوق این نهاد بزرگ داشته باشد، زیرا هم‌اکنون نیز به دلیل انباشت بدهی‌های دولت به این سازمان و کسری‌های خود صندوق تامین اجتماعی، افزایش حقوق بدون تخصیص منابع و بدون آورده کافی از سوی شاغلین درحال بازنشستگی که اغلب زودتر از موعد به خدمت خود پایان می‌دهند، می‌تواند ناترازی این صندوق را دوچندان کند. برخی از این ملاحظات درباره تورم و پایداری منابع صندوق تامین اجتماعی و سایر صندوق‌ها البته دولت را اخیراً به ایده ادغام آرام‌آرام صندوق‌های کشوری و دیگر صندوق‌های خود در تامین اجتماعی رسانده که این امر هم منتقدانی دارد.

معیشت بازنشستگان حداقل‌بگیر حتما باید سامان یابد

«علیرضا محجوب» دبیرکل خانه کارگر و عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی با اشاره به ملاحظات تورمی افزایش حقوق بازنشستگان حداقل‌بگیر، اشاره کرد: طبق قانون، متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به مستمری‌بگیران سایر سطوح حقوقی تعلق دارد و مشمول بازنشستگان حداقل‌بگیر نیست، اما در اینکه دولت باید معیشت بازنشستگان حداقل‌بگیر را نیز سامان دهد، شکی نیست و در این حوزه نیز باید تدبیر کرد.

وی افزود: پیشنهاد ما این است که به هر حال درباره این بازنشستگان (حداقل‌بگیران تامین اجتماعی) باید اقدامات دولت در جهت حفظ سطح معیشت و قدرت خرید این بازنشستگان در جهت‌های عملیاتی‌تری قرار بگیرد. این اقدامات عملیاتی اختصاصی بازنشستگان حداقل‌بگیر بهتر است که در چهارچوب تخصیص کمک‌های غیرنقدی و کالایی به این دسته از بازنشستگان باشد.

دبیرکل خانه کارگر بیان کرد: کمک‌های نقدی و افزایش مبالغ نقدی بدون پشتوانه، معمولاً به حجم تورم و مشکلات بعدی ناشی از تورم اضافه می‌کند. باید به قیمت‌های پایه و به نرخ‌های حمایت شده، کالا‌های ضروری و مورد نیاز این بازنشستگان را به دستشان برسانیم. این دسته از فعالیت‌های اقتصادی که موجب رسیدن کالا به دست بازنشسته می‌شود، از حوزه تورم خارج می‌شود و حتی به کاهش تورم هم کمک می‌کند.

نماینده ادوار پیشین مجلس تاکید کرد: خود آن کالا‌ها نیز در صورت پرمصرف بودن، در بازار از دایره تورم خارج می‌شوند. اگر حجم سفارش کالا‌های مربوطه که قرار است برای بعضی بازنشستگان تخصیص یابد، قابل ملاحظه باشد، باعث می‌شود بسیاری از خانوار‌های کارگری و کارگران بازنشسته ضعیف‌تر ما در تهیه آن کالا‌ها در معرض تابش آب‌کننده نور تورم در اقتصاد کشور و اثر مستقیم آن بر معیشت مصون بدارد.

صندوق‌ها برای ادغام گام به گام باید دولتی شوند

محجوب همچنین درباره شائبه مطرح شده از سوی دولت در جهت ادغام آرام‌آرام بیمه‌پردازان دستگاه‌های کشوری و افراد تحت پوشش سایر صندوق‌ها در سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: آنچه می‌دانیم این است که صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان بیمه‌های تامین اجتماعی نیرو‌های مسلح و صندوق بازنشستگان فولاد و... ترکیبات و ترتیباتی دارند که همان مشکلات سازمان تامین اجتماعی در آنها به شکل متفاوتی وجود دارد؛ بنابراین دولت می‌تواند در هر قالبی می‌تواند برای آنها منابع هزینه‌ای در نظر گرفته و مدیران آن صندوق‌ها هم برابر قانون بودجه و طبق مصوبات هزینه کنند.

وی تصریح کرد: تنها حالتی که می‌توان چنین ادغامی را داشت، این است که این صندوق‌ها طی تصمیم دولت، تبدیل به نهاد دولتی شوند و مثل یک دستگاه دولتی اداره شوند. چنین چیزی هم نیاز به مصوبه هیات وزیران دارد و هم نیازمند مصوبه مجلس است. صندوق‌های یادشده هرچند به غلط ذیل عنوان صندوق دولتی یاد می‌شوند، اما هرگز صندوق دولتی نبودند. این صندوق‌ها به دولت وابسته بودند، اما به دولت خدمت ارائه می‌دهند. آنها دارای هیات مدیره، بازرسین، ناظران و کانون‌های خاص خود است و عملیات حسابداری و حسابداری مالی آنها مانند شرکت‌های غیرانتفاعی و انتفاعی است.

عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین شرط ادغام صندوق‌ها دولتی شدن همه صندوق‌های بازنشستگی است. با اینکه غالب درآمد سایر صندوق‌های یادشده از سوی دولت و از محل بودجه عمومی تامین می‌شود، باز هم نمی‌توانیم آنها را ذیل «صندوق‌های هزینه‌ای» قرار دهیم و آنها را دولتی بدانیم.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->