لزوم استفاده از ظرفیت بانوان در تقویت همدلی و هم افزایی در جامعه ادویه‌های مهم در پخت بهتر ماهی را بشناسید روایت زندگی مادر شهید ژاپنی در سریال مهاجر سرزمین آفتاب حدود ۶۰ درصد از جامعه معلمان را بانوان تشکیل می‌دهند کاهش خطر سکته مغزی پس از یائسگی در زنان با مصرف موز رشد ۳۶ درصدی اهدای خون بانوان در خراسان رضوی (۵ دی ۱۴۰۳) روش‌های از بین بردن لکه چای یا قهوه روی لباس نشان مشهد الرضا(ع)، فرصت ایجاد الگو‌های مناسب برای دختران جوان مادران دارای فرزندان ۳ قلو و بالاتر تحت پوشش بهزیستی، هزینه پرستاری دریافت می‌کنند سوءتغذیه و لاغری مفرط، عوامل مؤثر در یائسگی زودرس عضویت بیش از ۳۷ هزار بانوی هنرمند در صندوق اعتباری هنر طرزتهیه جارکیک یخچالی در خانه + فیلم کدام یک از بانوان بازیگر مجری تلویزیون شدند؟ خانواده، بنیادی‌ترین نهاد کشور پایان کار نماینده بانوان مشهد در لیگ برتر بدمینتون نایب‌قهرمانی دختران راگبی‌باز مشهدی در کشور
سرخط خبرها
استفاده نادرست از شبکه‌های مجازی پدیده «چشم و هم‌چشمی» را افزایش داده است

استفاده نادرست از شبکه‌های مجازی پدیده «چشم و هم‌چشمی» را افزایش داده است

  • کد خبر: ۲۹۷۷۹۹
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱
پدیده «چشم و هم‌چشمی» از آنجا نشئت می‌گیرد که فرد دارایی‌ها و توانایی‌های خود را کم‌ارزش تلقی می‌کند و فقط چشمش داشته‌های دیگران را می‌بیند که استفاده نادرست از شبکه‌های مجازی، وقوع این پدیده را افزایش داده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ انسان در ذات خود دوست دارد که دیگران او را به بهترین شکل ممکن ببینند؛ از این رو غیرمنطقی نیست که بخواهد ظاهر خوبی را به دیگران نشان دهد، اما نباید برای این کار باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی دیگران مقایسه کند.

چشم و هم‌چشمی از آنجا نشئت می‌گیرد که فرد دارایی‌ها و توانایی‌های خود را کم ارزش تلقی کرده و فقط چشمش داشته‌های دیگران را می‌بیند. حس حسادت و رقابتی که در آنها ایجاد می‌شود می‌تواند تاثیرات مخربی بر روح و روان آنها بگذارد. افرادی که به دنبال چشم و هم چشمی هستند، تنها ملاک شان ظاهر زندگی افرادی است که با آنها رقابت می‌کنند، این در حالی است که ممکن است باطن زندگی آنها چیز دیگری باشد. اگر چه در بسیاری از مواقع پول نقش زیادی در بروز این رفتار دارد، اما ممکن است عوامل دیگری نیز در ایجاد آن نقش داشته باشند. برخی از افراد به دلیل نداشتن اعتماد به نفس به دنبال این قضیه می‌روند چرا که فکر می‌کنند با این شیوه می‌توانند خود را بالاتر از دیگران نشان دهد.

همچنین گاهی مواقع ممکن است فرد تحت تاثیر برخی رویداد‌ها مانند ازدواج خوب، داشتن فرزند موفق یا شغل خوب دیگران قرار بگیرد. این موضوع ممکن است چنان بر روی او تاثیر بگذارد که تمام سعی اش این باشد که تمام آیتم‌های زندگی خودش را بر روی این موضوعات قرار دهد. در برخی موارد نیز ممکن است ریشه این موضوع به دوران کودکی فرد برگردد این که فرد ممکن است گذشته سختی را تجربه کرده باشد. سبک زندگی غلط برخی از والدین نیز می‌تواند در سوق دهی افراد به این سمت موثر باشد چرا که در برخی از خانواده‌ها این موضوع به صورت سبکی از زندگی افراد درآمده است.

اسلام در باره تجمل‌گرایی و به رخ‌کشیدن اموال خود در مقابل دیگران چه می‌گوید؟

خداوند در تبین این نگرش در آیات ۱۵ و ۱۶ سوره فجر می‌گوید: «وقتی به مال و ثروتی می‌رسند گمان می‌کنند که کرامت یافته‌اند و اگر ثروت و مالی را از دست بدهند گمان می‌کنند خوار شده‌اند. این دسته از افراد، همان گونه که مال و ثروت را نشانه کرامت و عزت و انسانیت می‌شمارند، نمایش ثروت و مال را نیز نشانه بزرگواری و بزرگی خود می‌دانند. این گونه است که به نمایش ثروت خود می‌پردازند و با تجمل‌گرایی آن را به رخ دیگران می‌کشند». همچنین امام علی (ع) درباره فخرفروشی می‌فرمایند: «فخر فروشی، از بی مقداری است».

آثار مخربی که چشم و هم چشمی بر روی زندگی فرد می‌گذارد

کسی که چشم و هم چشمی می‌کند، به دلیل این که احساسی ناخوشایند نسبت به زندگی خود دارد کم کم ذهنش درگیر افکاری آزاردهنده می‌شود که آرامش را از او را سلب کرده و حتی ممکن است باعث افسردگی او نیز شود. این رفتار مخرب همچنین می‌تواند باعث رشد تجمل‌گرایی در خانواده‌ها شود، که ایجاد اختلالات خانوادگی، رواج سبک زندگی غلط، بالا رفتن آمار طلاق، دزدی و مواردی از این دست، از آثار آن می‌تواند باشد. شاید این رفتار در زنان نمود بیشتری داشته باشد، اما برای مردان نیز این موضوع صادق است. آنها ممکن است در نمایش قدرت بدنی یا ثروت اندوزی با هم به رقابت بپردازند.

تحقیقات نشان داده زنانی که چشم و هم چشمی می‌کنند، نسبت به سایر زنان که دائماً زندگی خود را با دیگران مقایسه نمی‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر به بیماری‌های اعصاب و روان و قلبی_عروقی مبتلا می‌شوند و آمار سکته در این زنان به میزان قابل توجهی بالاست.

چشم و هم چشمی می‌تواند منجر به از بین رفتن رابطه دوستی نیز شود. اختلافات و حسادتی که ممکن است به خاطر این قضیه بین دو دوست ایجاد شود، قطعا منجر به از بین رفتن رابطه دوستی شان نیز می‌شود. فردی که همیشه به دنبال این گونه رقابت‌ها در زندگی‌اش است، تنها هدف‌اش در زندگی تقلید از دیگران می‌شود، این موضوع باعث می‌شود که اهدافی که در زندگی داشته است را فراموش کند، چرا که وقتی برای رسیدن به آن ندارد.

همچنین چشم و هم چشمی اعتماد به نفس فرد را نیز هدف قرار می‌دهد، چرا که در این رقابت‌های ناسالم فرد توانایی خود را دست کم می‌گیرد، همیشه به این فکر می‌کند که نکند دیگران از او بالاتر باشند، بنابراین در طولانی مدت، اعتماد به نفس خویش را از دست می‌دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.