به گزارش شهرآرانیوز؛ شهردار مشهد همانطور که در جلسه با رؤسای شورای اجتماعی محلات وعده داده بود، سه هفته است که یکشنبهها با رؤسای شوراهای اجتماعی محلات هر منطقه جلسه دارد و بیواسطه پای صحبتهای آنها مینشیند. در ادامه این جلسات صبحگاهی، این بار رؤسای شوراهای اجتماعی یازده محله منطقه ۴ شهرداری مهمان دفتر محمدرضا قلندرشریف شدند و مشکلات محلهشان را با شهردار در میان گذاشتند.
شهردار مشهد در این نشست ابتدا توضیحاتی درباره پروژه مهم کرانه شمالی که اجرای آن تقاضای تعداد زیادی از مردم محلات منطقه ۴ است، ارائه کرد و پیرامون آخرین وضعیت آن توضیح داد: پروژه کرانه شمالی که به جاده گاز معروف است، یک مشکل دارد و آن هم لوله گاز است که باید جابهجا شود. اداره گاز دنبال این است که هزینه جابهجایی را شهرداری پرداخت کند که این کار حدود ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومان هزینه دارد و ما نمیتوانیم آن را پرداخت کنیم. اگر این جابهجایی نتیجه ندهد، پروژه کرانه جنوبی را اجرا میکنیم تا هم بخشی از مشکلات کال زرکش حل و هم مشکلات کشفرود رفع شود.
محمدرضا قلندرشریف با بیان اینکه شورای اجتماعی محلات باید توسط سایر سازمانها به رسمیت شناخته شود، ادامه داد: هیچ شهری مانند مشهد، شورای اجتماعی محلات به این شکل ندارد و امیدوارم که در سراسر کشور شکل بگیرد و جایگاه خودش را پیدا کند.
همچنین در مشهد به جایگاهی برسد که دیگران نیز آن را به رسمیت بشناسند و قوت قانونی پیدا کند. وی افزود: شما رابط بین مردم و شهرداری هستید و البته این ارتباط باید دوجانبه باشد تا مسائل حل و درک شوند. برخی از درخواستهایی که مطرح میشود یا وظیفه شهرداری نیست یا امکان اجرا ندارد. جلسات شورای اجتماعی محلات باید مستمر و با دستورکار باشد تا کار به نتیجه مطلوب برسد و روی موضوعهایی متمرکز شوند که در کوتاهمدت حلشدنی باشند و شهرداری بتواند آنها را پیگیری کند.
قلندرشریف با تأکید بر اینکه منطقه ۴ شهرداری دو بافت جدید و قدیم شهری را در کنار هم دارد، تصریح کرد: برخی از محلات منطقه ۴ مثل طلاب خیلی قدیمی نیستند و ساختار مناسب شهرسازی مثل عرض معابر، دسترسیها و ... در آنها رعایت شده است، اما هرچه به سمت حاشیه شهر میرویم، مثل تلگرد، رده، پنجتن و... که پیش از این روستا بودهاند و بعدا به شهر الحاق شدهاند، مشکلاتی مثل ساختوسازهای غیرمجاز و عرض نامناسب معابر دارند که باید حل شود. ما در شهرداری این مشکلات را بعد از الحاق به ارث بردیم.
شهردار مشهد در ادامه از تحول در حاشیه شهر مشهد صحبت کرد و گفت: در این دوره مدیریت شهری، در بسیاری از محلات حاشیه شهر مشهد تحول ایجاد شده است و پروژههای زیادی در این محلهها اجرا میشود؛ ولی شهرداری در این مسیر دست تنهاست و بودجه شهرداری محدود است. امسال ۵۶ هزار میلیارد تومان بودجه مدیریت شهری برای کل شهر مشهد است و به آنها خدمات رایگان ارائه میدهیم که البته این مسئله سیاست نظام است.
وی در ادامه افزود: اینقدر کار بر زمینمانده وجود دارد که با بودجه محلی نمیشود آنها را انجام داد و در واقع ما در مشهد داریم ملی و بینالمللی خدمات میدهیم، اما با بودجه محلی؛ با این همه، مشکلات را پیگیری میکنیم و برخی از آنها به سرعت قابلحلوفصل است.
قلندرشریف با بیان اینکه هیچ حوزهای در شهر نیست که شهرداری در آن کلانپروژه نداشته باشد، تأکید کرد: مشهد از نظر تعداد و عمر ناوگان اتوبوس در کشور اول است. تهران با ۱۰ میلیون جمعیت ۲ هزار اتوبوس دارد، در حالی که تعداد ناوگان ما در مشهد ۱۷۰۰ دستگاه است که ۴۰۰ اتوبوس دیگر هم به آن اضافه میشود تا مشکلات ما را حل کند. علاوه بر آن، اتوبوس انبوهبر هجده متری را به صورت آزمایشی وارد ناوگان کردیم و اگر مناسب باشد، بیست دستگاه از آنها را در بیآرتی استفاده خواهیم کرد و اتوبوسهای قبلی را به خطوط دیگر و بهویژه حاشیه شهر منتقل میکنیم.
وی افزود: امروز قیمت یک اتوبوس ۱۲متری حدود ۱۲میلیارد تومان است که هزینه خرید آن را با منابع داخلی خودمان تأمین میکنیم. بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان برای نهضت آسفالت قیر خریداری کردیم که تأمین آن کار سختی است. علاوه بر آن، پروژههایی مثل سطح سوم تقاطع بولوار خیام و فهمیده و تقاطع غیرهمسطح انقلاب را برای کاهش ترافیک کلید زدیم. فاز یک خط ۳ قطارشهری هم امسال به بهرهبرداری میرسد تا همه زائران و مجاوران بتوانند با مترو به حرم مطهر رضوی برسند.
اما همه این پروژهها با بودجه داخلی شهرداری اجرا میشود و یک ریال از سمت دولت به شهرداری کمک نشده است. شهردار مشهد تصریح کرد: شهرداری مشهد حتی در حوزههایی که وظیفه مستقیم ندارد نیز ورود کرده است و در حال حاضر کمپ ورزشی شهدای شهرداری به عنوان یکی از مجهزترین مجموعههای ورزشی کشور در حال ساخت است.
جاوید کیانی، معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، در این نشست با تأکید بر دستور شهردار مشهد برای برگزاری این جلسات مشترک با رؤسای شوراهای اجتماعی محلات، گفت: برگزاری این جلسات مشترک تدبیر شهردار مشهد بود. این امر نشان میدهد که شخص شهردار دغدغه دارد تا با همنشینی با رؤسای شورای اجتماعی محلات، نسبت به ارتقای سطح کمی و کیفی محلات اقدام کنند. امیدواریم که برکات و اثرات آن را ببینیم و مردم از آن بهرهمند شوند.
محسن نعیمی مقدم، شهردار منطقه ۴، در ادامه با بیان اینکه منطقه ۴ بیشترین تراکم جمعیت را در بین مناطق مشهد دارد، گفت: منطقه ۴ با ۳۴۵ هکتار مساحت در شمال شهر مشهد قرار گرفته و براساس آخرین تقسیمات، یازده محله دارد. جمعیت این منطقه ۲۷۴ هزار نفر است و تقریبا ۱۰درصد جمعیت شهر مشهد را در خود جای داده است. تراکم جمعیت منطقه ۴، ۲۰۳ نفر برآورد شده که دو برابر متوسط جمعیت مشهد است. اگر مساحت زمینهای خالی و جمعیت مهاجرانی که در این منطقه زندگی میکنند را هم محاسبه کنیم، حداقل چهار برابر متوسط جمعیت شهر مشهد تراکم جمعیت خواهیم داشت.
وی با تأکید بر کمبودهایی که در سرانههای خدماتی این منطقه وجود دارد، تصریح کرد: همین تراکم جمعیت باعث شده تا بسیاری از سرانههای منطقه از همه نظر عقب بماند. برای جبران این کمبودها در دو سه سال گذشته، سعی کردیم اعتبارات بیشتری به منطقه ۴ شهرداری اختصاص دهیم. در سال ۱۴۰۰ کل اعتبار منطقه ۱۰۰میلیارد تومان بود و در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۱۸۷میلیارد تومان رسید. در سال ۱۴۰۲ هم بیش از ۲۰۰میلیارد تومان اعتبار برای منطقه ۴ در نظر گرفته شد. امسال هم ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای منطقه باز شده است.
وی افزود: مرکز فرهنگی و فرهنگسرای مفتح، مجموعه ورزشی بانوان بوستان بهشت، سالن ورزشی سلمان، مسقف کردن گود کشتی بابانظر و ساخت یادمان شهدای بوستان ارم از مهمترین پروژههای منطقه ۴ است که در حال اجرای آنها هستیم.