پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

چگونه در هوای سرد مراقب کودکانمان باشیم؟

  • کد خبر: ۲۹۸۵۹۵
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲
چگونه در هوای سرد مراقب کودکانمان باشیم؟
فوق‌تخصص عفونی کودکان گفت: بیماری‌هایی نظیرآنفلوانزا، کرونا و مجاری تنفسی (RSV) که از شایع‌ترین علل سرماخوردگی است که در فصول سرما در هوا وجود دارد و برای اطفال به شدت خطرناک است.

به گزارش شهرآرانیوز، زمانی که هوا سرد می‌شود، ویروس‌هایی که باعث عفونت تنفسی می‌شوند مخصوصاً در اطفال تشدید پیدا می‌کند؛ و احتمال سرماخوردگی در افراد مختلف را بالا می‌برد.

همچنین این موضوع را نیز باید در نظر داشت که ما یک زندگی شهری، هوای به شدت آلوده، بارندگی خیلی کم و خشکی هوا را داریم که همین موارد احتمال سرماخوردگی در این فصل مخصوصاً در اطفال بالا می برد.

الگوی خوبی برای اطفال باشیم

شیروانی در خصوص کنترل بیماری سرماخوردگی اظهار داشت: دیگران به خصوص اطفال باید یاد گرفته باشند زمانی که عطسه یا سرفه کردند دستمال یا آستین لباسشان را روی بینی خود حائل کرده تا ویروس سرماخوردگی پخش نشود. همچنین زمانی که دستشان به ترشحات بینی آلوده هست حتماً دستانشان شسته شود.

مواردی که باعث می‌شود سرماخوردگی در این فصل تشدید پیدا کند

وی گفت: دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می‌شود افراد دچار ویروس سرماخوردگی شوند مواردی هم‌چون خستگی، بی خوابی و استرس زیاد. کسانی که آلرژی دارند و آلرژی آنان کنترل نشده است، کسانی که سینوزیت دارند، همچنین کسانی که تغذیه خوب و سالم ندارند، از سبزیجات استفاده نمی‌کنند این باعث می‌شود تا بیشتر از افراد دیگر دچار سرماخوردگی شوند.

شیروانی گفت: زدن واکسن آنفلوانزا برای افراد، مخصوصاً کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند حتماً توصیه شده است.

وی ادامه داد: کودکان در سنین مختلفی هستند، اما بچه‌هایی که به مدرسه می‌روند و با محیط بیرون به طور دائم در تماس بوده است. زمانی که به خانه برمی‌گردد، می‌تواند منجر به بیماری در خردسالان ساکن آن خانه شود.

فوق تخصص عفونی کودکان گفت: شایع‌ترین بیماری‌ها در اطفال و کودکان در فصل سرد عفونت‌های تنفسی است. این عفونت تنفسی گاهی اوقات با عفونت‌های گوارشی همراه می‌شود و فرد علائم گوارشی مانند: دل درد، اسهال و استفراغ را دارا است.

وی عنوان کرد: ویروس‌هایی که در محیط هستند ویروس‌هایی چون: آنفلوانزا و کرونا، ویروس‌های مجاری تنفسی (RSV) که یکی از شایع‌ترین علل سرماخوردگی است، وجود دارد که هر کودک با توجه به سن خود ممکن است به آن مبتلا شود و برایش خطرناک باشد.

وی افزود: زمانی که کودک علائم شدید مثل تب بالا، استفراغ و یا سرفه‌های خیلی شدید را داشته باشد والدین باید کودک را به دکتر برده و کودک را در خانه نگه ندارند به طوری که وضعیت جسمی کودک بدتر شود.

پزشک با توجه به حاد بودن حال کودک دارو تجویز می‌کند

شیروانی ادامه داد: یک پزشک با توجه به آلرژی داشتن یا نداشتن کودک و علائمی که آیا بیماری کودک گوارشی یا تنفسی است درمان را شروع می‌شود. به طور معمول درمان‌ها در ابتدا علامتی (نوعی درمان است که بر رفع نشانه بیماری تمرکز دارد و به عامل اصلی بیماری نمی‌پردازد) است، مگر اینکه عفونت گلو، سینوزیت یا ریه چرک کرده باشد پزشک به کودک آنتی‌بیوتیک می‌دهد. اما اگر حال کودک خیلی وخیم باشد بستری می‌شود.

وی افزود: اگر استفراغ‌های شدید به کودک دست دهد، خطرناک است و ممکن است مغز کودک را درگیر کند.

برای پوشش اطفال در این فصول چه توصیه‌هایی دارید؟

شیروانی گفت: زمانی که مادر بچه دار می‌شود، هیچ آموزشی نمی‌بیند. یکی از مشکلات مهم در جامعه امروز در لباس پوشیدن کودکان توسط پدر و مادر است.

وی افزود: بر اساس نظر افراد بزرگ‌تر در خانواده خیلی لباس به بچه می‌پوشانند، اما دیده می‌شود کودکی با اینکه خیلی لباس به تن دارد، اما کمر یا پای کودک از لباس بیرون و در معرض باد است. بچه‌هایی که سن پایینی دارند حتماً باید لباس یکسره بپوشند، به طوری که کمر کودک در معرض باد قرار گرفته نشود. همچنین استفاده از جوراب‌های بلند به شدت توصیه می‌شود، چرا که جوراب‌های کوتاهی که امروزه مُد شده است به درد کودک نمی‌خورد و مخصوص بزرگسالان است.

شیروانی در آخر خاطر نشان کرد: ما همیشه به والدین توصیه می‌کنیم که فرزندان خود را حتی در سن ۱۶_۱۷ سالگی نیز نگذارند از جوراب کوتاه استفاده کنند و نوزادان خود را بر اساس حرارت محیط بپوشانند. زیرا اگر لباس زیاد بپوشانند و حرارت بدن با محیط سازگار نباشد ممکن است طفل دچار زردی شود. اگر رسانه بتواند آموزش پوشاندن لباس را بگذارد خیلی از خانواده‌ها دیگر اشتباه لباس تن فرزندشان نمی‌کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->