علت ساخته نشدن «اخراجی‌های ۴» چیست؟ منیژه حکمت با «ترس و لرز» در راه هند رونمایی از مجموعه چهارجلدی «رخداد‌های موشکی» (۲۴ آبان ۱۴۰۳) چطور می‌توانیم شهری کتاب دوست داشته باشیم؟ هنر مقاومت تمام شدنی نیست | گفتگو‌ی شهرآرا با هنرمندان حاضر در رویداد هنری «پرچم بر زمین نمی‌افتد» کلمه‌ها و ترکیب‌های تازه | اعضای تحریریه «شهرآرا» از کتاب‌هایی می‌گویند که از خواندنشان لذت برده‌اند آغاز یازدهمین دوره آیین «کتاب‌گردی» به مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی (۲۴ آبان ۱۴۰۳) «مرگ فروشنده»، روی صحنه مشهد | ماجرای تلخ تبلیغ رؤیای آمریکایی آخر حکایت کتاب صوت | دانلود آهنگ جدید حسین حقیقی با نام «من با تو می‌مونم» + متن آهنگ مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی: صدور مجوز فعالیت کافه‌کتاب‌ها به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان‌ها واگذار شود فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۲۴ و ۲۵ آبان ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ شرکت‌کنندگان سری جدید جوکر بانوان مشخص شدند + تیزر و زمان پخش انتقاد سید حسن خمینی از فیلترینگ و ممیزی‌های سخت‌گیرانه کتاب تصویر جدید از پشت صحنه فیلم «بُت» حمید نعمت‌الله + عکس نگاهی به یکی از مطبوعات قاجاری مشهد | اخبار آستانه در نشریه «شرق ایران» راهنمای جامع کتاب خوانی در گفتگو با هوش مصنوعی
سرخط خبرها

سرکنسول پاکستان در مشهد: ترویج زبان فارسی اهمیت زیادی برای دانشگاه‌های پاکستان دارد

  • کد خبر: ۲۹۹۴۳۳
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
سرکنسول پاکستان در مشهد: ترویج زبان فارسی اهمیت زیادی برای دانشگاه‌های پاکستان دارد
سرکنسول پاکستان در مشهد با ابراز امیدواری از اینکه روزی در دانشگاه فردوسی مشهد، بخش زبان اردو راه‌اندازی شود، گفت: ترویج زبان فارسی اهمیت زیادی برای دانشگاه‌های پاکستان دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دانشگاه فردوسی در همکاری با کنسولگری پاکستان در مشهد، همایش بزرگ «اقبال لاهوری» را در سالروز تولد این شاعر بزرگ با حضور دانشجویان، اساتید، اعضای هیئت‌علمی و شماری از دیپلمات‌های خارجی حاضر در مشهد، در دانشکده ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار کرد.

محمد شهریار، سرکنسول پاکستان در مشهد، در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: ما امروز برای بزرگداشت اقبال لاهوری اینجا جمع شده‌ایم. این دومین همایش اقبال است که به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد و همکاری کنسولگری پاکستان در مشهد برگزار می‌شود.

او ادامه داد: شخصیت اقبال واقعاً فوق‌العاده است. ایشان پل ارتباطی بین دو کشور ایران و پاکستان است و در واقع دیدگاه‌ها و نظریات و اندیشه‌های او در حوزه معنویت و آگاهی اجتماعی، توانسته دو کشور ایران و پاکستان را به هم مرتبط کند.

محمد شهریار تأکید کرد: امروز (روز تولد اقبال لاهوری) روز بسیار مهمی در پاکستان است و خوشحال هستیم که می‌بینیم به همین مناسبت همایش بسیار خوب و وزینی در دانشگاه فردوسی برگزار شده است. علامه اقبال لاهوری شخصیت ادبی پاکستان است و جایگاه مهمی در کشور ما دارد.

این دیپلمات پاکستانی خاطرنشان کرد: همان‌طورکه ما در مشهد، خیابانی به نام «اقبال لاهوری» داریم، در شهر‌های مختلف پاکستان هم خیابان‌هایی با نام شخصیت‌های ایرانی داریم.

او تأکید کرد: ما در شهر‌های اسلام‌آباد، لاهور و کراچی، خیابان‌هایی داریم که به نام شخصیت‌های بزرگ ادبی ایران نام‌گذاری شده‌اند؛ مثل خیابان فردوسی، خیابان ایران و خیابان تهران.

شهریار همچنین تأکید کرد: برای دانشگاه‌های پاکستان موضوعات این‌چنینی اهمیت زیادی دارد. ما در دانشگاه پنجاب، کرسی فردوسی داریم. همچنین در دانشگاه‌های دیگر پاکستان هم کرسی‌های مختلفی در این باره وجود دارد. ترویج زبان فارسی اهمیت زیادی برای دانشگاه‌های مختلف پاکستان داشته و به همین خاطر بخش‌های خاص زبان فارسی وجود دارد و زبان فارسی تا مقطع دکترای فارسی تدریس می‌شود.

سرکنسول پاکستان در مشهد ادامه داد: اما در دانشگاه فردوسی مشهد، کرسی علامه اقبال نداریم، کرسی پاکستان نداریم و فقط یک تالار در دانشگاه فردوسی به نام تالار علامه اقبال داریم. کنسولگری پاکستان در مشهد تعدادی کتاب به این دانشگاه اهدا کرد تا دانشجویان بتوانند در تالار اقبال از این کتاب‌ها استفاده کنند.

شهریار گفت: امیدوار هستیم که بخش زبان اردو در دانشگاه فردوسی مشهد راه‌اندازی شود، ان‌شاءالله که در آینده نزدیک، این بخش فعال شود و به آموزش زبان اردو بپردازیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->