آخرین وضعیت گیشه سینمای کشور | «صددام»، «سلام‌علیکم حاج آقا» و «خانه ارواح» در صدر جدول آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۳ خرداد ۱۴۰۴) انتشار آلبوم علی زندوکیلی با نام «فریادِ وطن» شهرآرا؛ هم‌نفس با مشهد | متخصصان و پیشکسوتان حوزه رسانه از شهرآرا می‌گویند مجموعه تلویزیونی «تیم درمان» در دست تولید نگاهی به برخی از مهم ترین قطعات موسیقی ساخته شده با موضوع خرمشهر قهرمان | خرمشهر، جلوه گاه سرود و حماسه طناز حقیقی، طراح لباس تئاتر و سینما، درگذشت + علت فوت گفت‌وگو با هوش مصنوعی گوگل درباره «روزنامه نگاری محلی» | ستون فقرات دموکراسی در سطح خُرد پیش‌بینی منتقدان از جوایز کن ۲۰۲۵ معرفی برندگان جایزه نوعی نگاه کن ۲۰۲۵ فراخوان جایزه «داستان سیمرغ نیشابور» منتشر شد + جزئیات صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۴ پخش ۱۳ فیلم سینمایی و یک مینی‌سریال با محوریت خوزستان مستند «تولد یک فرمانده» روی آنتن تلویزیون + زمان پخش ویژه برنامه «۱۰۰۱» ویژه خوزستان + زمان پخش صحبت‌های تورج نصر درباره وضعیت امروز صداپیشگی نقش‌آفرینی علی مصفا، صابر ابر و شمس لنگرودی در فیلم «چشم‌هایش» رونمایی از کتاب «عبور از شط» | روایتی از میدان نبرد و شط خونین تاریخ
سرخط خبرها

بازار ستنی فرش دست‌باف مشهد به‌تنهایی پاسخ‌گوی نیاز تولید نیست

  • کد خبر: ۲۹۹۴۶
  • ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۳
بازار ستنی فرش دست‌باف مشهد به‌تنهایی پاسخ‌گوی نیاز تولید نیست
بازسازی بازار سنتی فرش دست‌باف به‌عنوان بنایی تاریخی ضروری است، اما به‌تنهایی پاسخ‌گوی ظرفیت تولید در مشهد نیست.

طنین همتی/ شهرآرانیوز، عبداللّه احراری، فعال حوزه فرش، با تأکید بر این مطلب در ادامه افزود: بسیار جای خوش‌حالی است که مرمت و بازسازی بازار سنتی مشهد با قدمتی چندصدساله در دستورکار قرار گرفته، اما ظرفیت تولیدات فرش و دست‌بافته‌ها نیازمند ایجاد بازار دیگری در این شهر است.


وی گفت: شهری که از نظر کمی بزرگ‌ترین قطب تولید فرش است و میزان و تنوع تولید آن در هیچ جای دیگر پیدا نمی‌شود، مسلما نیازمند نگاه ویژه است.

 

وی افزود: ضمن اینکه در خود شهر مشهد هم تولید فرش، رکنی برای معیشت شهروندان بوده است. باتوجه‌به این ظرفیت، علاوه بر حفظ و بازسازی بازار سنتی فرش مشهد، نیازمند مکانی مدرن‌ در منطقه‌ای دیگر برای بسترسازی این ظرفیت باشیم.

 

عامل توسعه شبکه‌ دست‌بافته‌های داری و دستگاهی خراسان رضوی درباره قدمت این بازار و لزوم بازسازی و مرمت هرچه سریع‌تر این مرکز گفت: بازار سنتی فرش مشهد سابقه‌ای چهارصدساله دارد و در واقع عمر آن به دوره ساخت مسجد گوهرشاد می‌رسد.

 

وی افزود: مشهد در گذشته هم به‌عنوان یکی از مراکز اصلی تولید فرش دست‌باف ایرانی بوده و در خیابان خسروی نو و در مجاورت باب‌الجواد(ع) جایگاه خاص خودش را داشته است که بسیاری از فعالان در عرصه فرش دست‌باف در آن حضور دارند.

 

احراری ادامه داد: نگاه به تغییرات در بافت تاریخی و اطراف حرم در سال‌های گذشته مثبت و منفی بوده است. بعضی‌ها معتقدند این تغییرات باید بر اساس حفظ اصالت و هویت تاریخی باشد و بازسازی‌ نباید اصالت بازار را از بین ببرد.

 

این فعال و کارشناس فرش تصریح کرد: به‌طبع هر بنایی نیاز به بازسازی دارد تا کامل نابود نشود، اما در مجاورت آن باید امکاناتی با نیاز روز شهروندان فراهم شود. در واقع هم معیارهای مورد نیاز و به‌روز بازار و هم جذابیت‌های خودش را داشته باشد.


وی با بیان اینکه همکاری بین شهرداری و سازمان میراث فرهنگی برای بازسازی این بازار اتفاق مبارکی است، ادامه داد: علاوه بر تأکید بر حفظ بافت سنتی‌گونه این مرکز، مشاغل جانبی بازار سنتی فرش مشهد هم باید احیا شود. دست‌کم 40 رسته شغلی وابسته به فرش دست‌باف از جمله رنگرزی، ساخت ابزار، رفوگری و قالی‌شویی و... داریم که خیلی از این رسته‌ها در بازار سنتی مشهد وجود داشتند که یا تعدادشان کم شده است یا به مکان‌های دیگری منتقل شدند.

 

وی افزود: اگر شرایطی فراهم شود که در مجاورت بازار، حجره‌ها به‌گونه‌ای طراحی شود که به ماهیت آن ضربه نخورد و همه رسته‌های وابسته به فرش و حتی صنایع دستی گردهم بیایند، حرکت مثبتی خواهد بود.

 

احراری گفت: فردی که وارد بازار می‌شود، ضمن اینکه فرش دست‌باف را می‌بیند، باید فرایند تولید فرش را هم ببیند. حتی پیشنهاد می‌کنیم از مشاغل مرتبطی که از قدیم فعالیت می‌کردند، به‌صورت نمادین در بازار استفاده شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->