به گزارش شهرآرانیوز، نودوهشتمین جلسه کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد مقدس امروز (سهشنبه، ۲۹ آبان ۱۴۰۳) در محل ساختمان تالار شهر شورای اسلامی شهر مشهد با حضور زنان فعال در شورای اجتماعی محلات منطقه ۴ مشهد، شهردار منطقه ۴، معاون فرهنگیاجتماعی شهرداری مشهد، رئیس سازمان فرهنگی و اعضای کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد به ریاست فاطمه سلیمی برگزار شد.
در این جلسه، بانوان به بیان مهمترین اقدامات، دستاوردها و دغدغههای خود در عرصههای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پرداختند.
توانمندسازی زنان بیسرپرست یا سرپرستخانوار، ایجاد بازارچههای مهربانی برای کمک به زنان آسیبدیده، شناسایی و تقدیر از مادران جوان دارای چهار فرزند و بیشتر، واسطهگری ازدواج، برگزاری دورههای آموزشی مهارتهای زندگی برای بانوان و دانشآموزان محله، برگزاری اردوهای تفریحی و زیارتی، پیادهروی و کوهنوردی و ایجاد صندوقهای قرضالحسنه ازجمله مهمترین اقداماتی بود که بانوان شوراهای اجتماعی محلات در منطقه ۴ به آن اشاره کردند.
فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد، در این جلسه ضمن استماع صحبتهای بانوان، گفت: در محلات ما زنان توانمند و فعالی هستند که اقدامات مؤثری انجام میدهند، اما از تواناییهای یکدیگر اطلاع ندارند؛ به همین سبب چنینجلساتی را با زنان فعال هر منطقه با محوریت شوراهای اجتماعی محلات برگزار میکنیم تا زمینهساز آشنایی و همافزایی باشد.
وی بر شناسایی و شبکهسازی زنان توانمند تأکید کرد و گام بعدی را شناسایی و شبکهسازی دختران توانمند دانست.
سلیمی در بخش دیگری از صحبتهای خود، بر اهمیت غربالگریهای سرطانهای زنانه و آمار پیشرونده این بیماریها بین زنان تأکید کرد و از بانوان فعال در محلات خواست از طریق ارتباط با مراکز بهداشت، زمینه این غربالگریها را برای بانوان محلات منطقه ۴ فراهم سازند.
وی از حاضران در جلسه خواست سقط جنین را مورد توجه قرار دهند و نسبت به آن حساس باشند؛ چراکه بیشتر سقطجنینها در خانمهای ۲۵ تا ۳۵ ساله و در فرزندان سوم و چهارم آن هم بهخاطر حرف مردم اتفاق میافتد.
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد در ادامه، به شاخصترین اقدامات شورای ششم در حوزه بانوان و خانواده اشاره کرد و گفت: برای اولین بار در کشور، کمیسیون ویژه بانوان را در شورای شهر ایجاد کرده و تلاش کردیم با تشکلسازی، زنان را توانمند سازیم.
وی از تعریف جایگاه ویژه برای بانوان در شوراهای اجتماعی محلات و همچنین هیئتامنای مساجد گفت و تأکید کرد که در همین راستا در کانونهای فرهنگی مساجد، مجوز کانون خانواده میدهند.
طبق گفته رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اجتماعی شورای شهر مشهد، طی سه سال اخیر، ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حوزه بانوان در نظر گرفته شده است که ازجمله مهمترین اقدامات در این حوزه، میتوان به توسعه پارکهای بانوان در شهر اشاره کرد.
سلیمی خاطرنشان کرد: در منطقه ۴، اتفاقات خوبی در حوزه بانوان رخ داده است که از آن جمله میتوان به سالن ورزشی «جهانبانو» و استخر «شهید قربانی» اشاره کرد که بخش ویژه بانوان دارد.
وی افزود: متأسفانه روند اجرای بوستان شهربانو بسیج به دلیل موضوعات پیمانکاری، با تأخیر مواجه شده است، اما امیدواریم تا پایان دوره ششم مدیریت شهری، این بوستان هم در اختیار بانوان عزیز منطقه قرار بگیرد.
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد اضافه کرد: بوستانهای ارم و بهشت نیز باید بهروزرسانی شوند.
همچنین در ادامه نشست، مهدی ابراهیمی، معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان فرهنگیاجتماعی شهرداری مشهد، گفت: فرزندآوری، مسئله نوجوانان، کاهش اعتیاد، کاهش تکدیگری، طلاق و آسیبهای اجتماعی نوپدید ازجمله مهمترین اولویتهای ما در سازمان فرهنگیاجتماعی شهرداری مشهد است که با اجرای طرحهای مختلف مانند «ترنم زندگی»، این موضوعات را در محلات و مساجد پیگیری میکنیم.
افراد و تشکلهایی که علاقهمند به موضوع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی هستند، ایده یا طرح و برنامه یا اعلام آمادگی خود برای مشارکت را از طریق سامانه متمرکز سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد (اینجا) ثبت کنند.