راه اندازی طومار اعتراض به تعطیلی سرکنسولگری‌های ایران در آلمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: ذخایر اورانیوم ایران افزایش یافت عملیات ارتش یمن علیه یک کشتی در دریای سرخ (۲۹ آبان ۱۴۰۳) بغداد به طرح شکایت تل آویو علیه عراق در شورای امنیت واکنش نشان داد درخواست عربستان از جامعه جهانی | به جنایات اسرائیل علیه فلسطینی‌ها پایان دهید توصیه رهبر انقلاب برای پیروزی جبهه مقاومت وزیر دفاع به ونزوئلا سفر کرد (۲۹ آبان ۱۴۰۳) پایگاه مهم «گلیلوت» در حومه تل‌آویو مورد حمله موشکی حزب‌الله قرار گرفت (۲۹ آبان ۱۴۰۳) قطر: دفتر سیاسی حماس بسته نشده، تیم مذاکره‌کننده در تردد است وزیر دفاع پاکستان: ما به دستاورد‌های نظامی ایران افتخار می‌کنیم ۷ ساله شدن شورای ششم منتفی است؟ + فیلم معاون اول رئیس جمهور: باید گلوگاه‌های قاچاق شناسایی شوند عراقچی در نشست خبری با همتای سوری: در کنار مردم و دولت سوریه بوده و خواهیم بود | مقامات آمریکا عقلانیت حداکثری به کار گیرند قانون فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تأمین اجتماعی از سوی رئیس‌جمهور ابلاغ شد پزشکیان: جامعه قدرتمند و نظام اجتماعی مستحکم لازمه یک حاکمیت کارآمد است مشمولان اعزامی پایه‌خدمتی آذر ۱۴۰۳، فراخوانده شدند دیدار استاندار خراسان رضوی و سفیر ازبکستان در ایران (۲۹ آبان ۱۴۰۳) استقبال عراقچی از وزیر خارجه سوریه در وزارت خارجه (۲۹ آبان ۱۴۰۳) تأیید دکترین هسته‌ای به‌روزشده روسیه از سوی پوتین (۲۹ آبان ۱۴۰۳) برای اولین بار در لایحه بودجه ۱۴۰۴، ردیف‌های بودجه کددار شدند سردار شکارچی: دشمنان، دستاورد‌های انقلاب را وارونه جلوه می‌دهند | آرایش جنگی دشمنان ایران صددرصدی است بایدن به عکس دسته‌جمعی رهبران گروه ۲۰ نرسید سران گروه ۲۰ خواستار برقراری آتش‌بس در غزه و لبنان شدند معاون اول رئیس جمهور: فرهنگ، اولویت مهم دولت وفاق است | کتابخانه ملی، دیپلماسی فرهنگی را تقویت کند رئیس سازمان بسیج مستضعفین: اولین شکست راهبردی و بزرگ آمریکا توسط ایران رقم خورد سخنگوی قوه قضائیه: همه مسئولین دولت سیزدهم لیست دارایی‌های خود را اعلام کردند | آخرین اخبار از پرونده عباس پالیزدار علی زینی وند رئیس ستاد انتخابات کشور شد (۲۹ آبان ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشست علنی درباره غزه و لبنان برگزار کرد
سرخط خبرها

معاون اول رئیس جمهور: باید گلوگاه‌های قاچاق شناسایی شوند

  • کد خبر: ۳۰۱۰۴۱
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰
معاون اول رئیس جمهور: باید گلوگاه‌های قاچاق شناسایی شوند
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد که در مناطق آزاد اقتصادی باید کار جدی شود و اشراف بر این مناطق باید بیشتر شود. تعامل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با دستگاه‌های اجرایی بیشتر شود، باید برنامه اولویت‌دار تهیه شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا عارف در مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اظهار کرد: قاچاق دلایل اقتصادی و اجتماعی دارد. قاچاق موجب برهم زدن نظم اجتماعی شده و آثار وحشتناکی دارد. فرهنگ سازی غلط قاچاق آثار نگران کننده دارد. آثار سیاسی هم دارد. یکی از شاخص‌های ارزیابی دولت‌ها، مبارزه با فساد است.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب کار‌هایی در این زمنیه انجام داده‌ایم، چون انقلاب ما فرهنگی بود. فرهنگ دینی ما مخالف قاچاق است. ما باید به دنبال پیشگیری از قاچاق باشیم، ولی در ریشه‌کن کردن قاچاق مشکل داریم.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه آمده است که سالانه ۱۵ درصد میزان قاچاق کاهش یابد؛ چرا در دهه پنجم انقلاب ما که انقلاب فرهنگی و اسلامی است، قاچاق وجود دارد؟ چرا قاچاق به وجود آمد و قاچاق با کدام معیار انقلاب ما سازگاری دارد؟

عارف با بیان اینکه فرمان مقام معظم رهبری در دهه هشتاد برای مقابله با فقر و فساد و تبعیض داشتیم، افزود: ایشان اخیرا از همه دولت‌ها گلایه داشتند که همچنان مساله ما فقر، فساد است. اگر تبعیض و فقر نبود، فساد می‌ماند؟ برای رسیدن به یک راه‌حل با ثبات باید عوامل ایجاد قاچاق که پدیده شومی است را بشناسیم. تقریبا قبح قاچاق در جامعه ریخته شده و گاهی قاچاق به عنوان هنر شناخته می‌شود و با افتخار گفته می‌شود که چگونه کالا را از گمرک خارج کرده است. برای سفر صواب می‌روند، ولی قاچاق انجام می‌شود، زیرا فرهنگ‌سازی نشده و درباره آثار فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی قاچاق کار نکرده‌ایم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: نظام در اوایل دهه ۸۰ به این نتیجه رسیده بود که باید اصلاحات ساختاری انجام شود. تشکیل این ستاد در همین زمینه انجام شد. در آن مقطع قطعی شد که امور مربوط به قاچاق یک کار بخشی نیست و فرابخشی و حتی فراقوه‌ای است و کل نظام باید پای کار بیاید و همه حاکمیت باید در آن شریک باشند و تصمیمات با اجماع گرفته و اجرا شود.

عارف در ادامه خاطرنشان کرد: با این رویکرد این ستاد تشکیل شد. باید بر پیشگیری بر قاچاق کالا و ارز تمرکز شود، نه اینکه دنبال ارائه گزارش برای کشف قاچاق باشیم که مثلا ۳۰ درصد بیشتر کالا کشف شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه رفتار و اقدام سازمان یافته با جریان‌های قاچاق انجام می‌شود، گفت: باید ریشه اصلی و شبکه‌های اصلی قاچاق شناسایی شود و سامانه‌های الکترونیکی هوشمند در این زمینه ضروری است. در سال ۱۴۰۰، ۲۳.۳ میلیارد دلار یعنی ۲۵ درصد تجارت خارجی ما به صورت قاچاق انجام شده است که سهم واردات ۱۶.۹ میلیارد دلار است. ۳میلیارد دلار فقط نفت و فراورده نفتی بوده است. مردم سوال دارند که چگونه روزی ۳۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود؟ در سال ۹۲ میزان قاچاق ۲۵ میلیارد دلار بوده است که ده سال بعد فقط ۷درصد کاهش یافته و این فاجعه است و قاچاق به وضعیت پایدار رسیده است.

معاون اول رئیس‌جمهوربا طرح این سوال که چه کار باید بکنیم سالی ۱۵ درصد قاچاق کاهش یابد؟ افزود: باید عزمی جدی در کل حاکمیت ایجاد شود. سه قوه باید با هم کار کنیم، نه اینکه قوا تقصیر را گردن هم بیندازند. مردم اختلافی میان قوا و دستگاه‌ها را قائل نیستند و حساب را پای کل نظام می‌گذارند. باید دستور کار ستاد کارشناسی شده باشد و با اجماع به تصویب رسیده باشد. امروز وفاق سه قوه برجسته است و باید از این وفاق استفاده شود. جلسات مختلفی بین سه قوه برگزارمی‌شود و باید به راحتی و وفاق امور کشور را دنبال کنیم. ستاد مبارزه با قاچاق و ارز از این شرایط استفاده کند. دولت هم در خدمت ستاد مبارزه با قاچاق و ارز است.

وی تاکید کرد: پیروزی در مبارزه با قاچاق، کار سایر قوا را کم می‌کند. پرونده‌های قوه قضاییه را کم می‌کند. سامانه‌های کنترل و نظارت دستگاه‌ها باید تکمیل شود. تقویت نظارت بر گمرک‌ها و سامانه جامع گمرک برقرار شود. باید از سامانه‌های هوشمند استفاده شود. در مناطق آزاد اقتصادی باید کار جدی شود و اشراف بر این مناطق باید بیشتر شود. تعامل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با دستگاه‌های اجرایی بیشتر شود، باید برنامه اولویت‌دار تهیه شود.

وی در پایان گفت: باید گلوگاه‌های قاچاق شناسایی شوند. در چارچوب برنامه هفتم توسعه باید برنامه‌ای ده ساله تهیه شود. کل دولت کمک می‌کند. تا رضایت مردم بدست آید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->