تذکرات برخی نمایندگان مجلس به دولت پیرامون اهمیت تقویت پدافند غیر عامل در مقابل تهدیدات تروریستی دیدار جمع منتخبی از اعضای جامعة الزهراء -حوزه علمیه بانوان با رهبر انقلاب دیدار وزرای امور خارجه ایران و قطر در تهران (۳۰ آبان ۱۴۰۳) + فیلم ارسال پیام رئیس‌جمهور به پاپ فرانسیس پزشکیان: اعتلای استان‌های محروم جنوبی، سرلوحه برنامه‌های دولت چهاردهم است ابلاغ ماده واحده تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی از سوی رئیس جمهور سرلشکر صفوی: همین دولتی را که آمده، باید حمایت کنیم تا کار‌ها را جلو ببرد ویدئو | افشاگری کارشناس برنامه ثریا علیه بانک آینده در صدا و سیما هلاکت و بازداشت ۱۴ تروریست دیگر در استان سیستان و بلوچستان (۳۰ آبان ۱۴۰۳) ارتش پاکستان علیه شبه‌نظامیان، در بلوچستان این کشور عملیات انجام می‌دهد تولید انواع سامانه‌های پهپادی کاملاً بومی در نیروی زمینی ارتش عراقچی در گفتگوی تلفنی با گروسی: ایران به نحو مقتضی و متناسب پاسخ اقدامات غیرسازنده در شورای حکام را خواهد داد نمایندگان مجلس شرایط داوطلبان انتخابات شورا‌ها را اصلاح کردند (۳۰ آبان ۱۴۰۳) وزیر دفاع ایران وارد ونزوئلا شد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) اقرار نتانیاهو | توصیه‌ها و تهدید‌های بایدن را نادیده گرفتم افزایش قیمت حامل‌های انرژی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیامده است سیدمحمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی شد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) + سوابق محسن صادقی به عنوان استاندار زنجان منصوب شد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) + سوابق معاون‌اول رئیس‌جمهور: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است قالیباف درباره ایرادات قانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به پزشکیان نامه نوشت ششمین پرتاب آزمایشی استارشیپ در حضور ترامپ شکست خورد + فیلم پاکستان و هند در تولید و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته با یکدیگر رقابت می‌کنند رویکرد دانش‌بنیان در مقابله با سرقت، یک الزام برای پلیس زلنسکی: از چند کشور مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد را گرفته‌ایم عراقچی در گفتگو با وزیر خارجه فرانسه: حرکت سه کشور اروپایی در شورای حکام به پیچیده‌تر شدن موضوع خواهد انجامید مجلس در جلسه علنی امروز، طرح اصلاح قانون انتخابات شورا‌ها را بررسی می‌کند پزشکیان در اولین سفر استانی به سیستان و بلوچستان می‌رود + فیلم معاون وزیر خارجه: ایران و چین به همکاری برای روبرو شدن با چالش‌های جهانی ادامه می‌دهند
سرخط خبرها

پاکستان و هند در تولید و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته با یکدیگر رقابت می‌کنند

  • کد خبر: ۳۰۱۱۳۲
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
پاکستان و هند در تولید و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته با یکدیگر رقابت می‌کنند
منابع خبری می‌گویند که هند و پاکستان در یک مسابقه تسلیحاتی جدید در تلاش برای تولید و انبار کردن و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، بی بی سی اردو نوشته است که پاکستان و هند در حال اضافه کردن پهپاد‌های نظامی پیشرفته به ذخیره سلاح‌های خود هستند. این کشور‌ها نه تنها اقدام به خرید پهپاد نظامی از کشور‌های دیگر کردند بلکه سعی دارند چنین پهپاد‌هایی را به صورت بومی تولید کنند.

آمار‌ها نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر استفاده از پهپاد برای اهداف نظامی در برخی کشور‌های آسیایی از جمله چین، هند و پاکستان افزایش یافته است.

بیشتر تحلیل‌گران معتقدند که استفاده از پهپاد شیوۀ جنگ در منطقه را تغییر می‌دهد. در آینده بیشتر کشور‌های جنوب آسیا تلاش خواهند کرد که در جنگ به جای استفاده از نیروی انسانی از پهپاد‌ها برای هدف قرار دادن دشمن استفاده کنند. استفاده از پهپاد برای جاسوسی تنش بین کشور‌های منطقه را بیشتر می‌کند.

پاکستان نسبت به هند پهپاد‌های نظامی کمتری در اختیار دارد. پهپاد‌هایی که می‌توانند برای مدت زمان طولانی در ارتفاع زیاد پرواز کنند و رادارگریز باشند اهمیت بیشتری دارند.

به گفته کارشناسان دفاعی پهپاد‌ها می‌توانند با زیر نظر داشتن دشمن، جاسوسی و هدف قرار دادن نقاط حساس با کمترین هزینه بیشترین آسیب را به دشمن وارد کنند.

تا ۴ سال آینده هند تقریبا ۵ هزار پهپاد نظامی در اختیار خواهد داشت. پاکستان پهپاد‌های کمتری در اختیار دارد، اما این پهپاد‌ها ۱۰ الی ۱۱ ویژگی برجسته دارند که توانایی آنها را نسبت به پهپاد‌های کشور‌های دیگر بیشتر می‌کند.

هند قرارداد خرید پهپاد نظامی از آمریکا را امضا کرده است که رقم آن به ۳ میلیارد دلار می‌رسد. هند به همراه این پهپاد‌ها ۵۰۰ میلیون دلار دوربین‌های لیزری و موشک نیز برای تجهیز پهپاد‌ها از آمریکا خریداری می‌کند.

قرار است هند ۱۵ پهپاد آمریکایی در اختیار نیروی دریایی هند قرار بگیرد و ۱۶ پهپاد آمریکایی برای تجهیز نیروی زمینی این کشور استفاده شود. پهپاد آمریکایی پریدیتور خطرناک‌ترین پهپاد‌های جهان هستند که در جنگ افغانستان، عراق و صومالی مورد استفاده قرار گرفتند. هند تعداد پهپاد اسرائیلی هرون نیز خریداری کرده است.

هند در سال ۲۰۲۰ بعد از درگیری با چین در منطقه لداخ از توابع کشمیر استفاده از پهپاد نظامی را گسترش داد. در حال حاضر آمریکا از هند خواسته تا برای مهار کردن نیروی دریایی چین از پهپاد‌های پیشرفته نظامی استفاده کند.

پاکستان بیشتر از ترکیه و چین پهپاد نظامی خریداری می‌کند. به تازگی ارتش پاکستان از ایتالیا و آلمان نیز پهپاد‌های پیشرفته نظامی خریداری کرد. در همین حال پهپاد‌های براق و شهپر به صورت بومی در پاکستان تولید می‌شوند.

در سال ۲۰۲۲ پاکستان از پیشرفته‌ترین پهپاد خود با نام شهپر ۲ رونمایی کرد. این پهپاد می‌تواند تا هزار کیلومتر پرواز طولانی مدت داشته باشد و مواضع دشمن را با کمک هدف‌گیری دقیق لیزری منهدم کند.

پهپاد‌های پاکستان از جمله ابابیل، شهپر و براق می‌توانند سامانه دفاعی اس ۴۰۰ هند را از کار بیندازند و موشک‌های هندی پرتهوی را از مسیر منحرف کنند. پاکستان پنجمین کشوری است که از تکنولوژی پهپاد برای رسیدن به اهداف نظامی استفاده می‌کند.

پهپاد‌های پاکستان می‌توانند تا ۵۰ ساعت به پرواز خود ادامه دهند و، چون ارتفاع آنها زیاد است ناو‌های جنگی نمی‌توانند به این پهپاد‌ها آسیب برسانند. استفاده از پهپاد علیه کشور‌هایی موثر است که سیستم دفاعی در برابر آن نداشته باشند.

منبع: مرکز مطالعات شرق

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->