خرازی در مجمع گفت‌وگوی تهران: برای حل اختلافات باید گفت‌و‌گو کرد آیت‌الله علم‌الهدی: شهدای فاطمیون از نقاط افتخار آمیز تاریخ انقلاب است وزیر کشور: امنیت موضوعی عینی، ذهنی و روانی است دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان: هیچ چالشی در روابط تهران و ایروان وجود ندارد وزیر خارجه طالبان: وظیفه شرعی خود می‌دانیم که به مردم تشنه آب برسانیم + فیلم همسر شهید جمهور: دیپلماسی باید با قدرت بیشتری دنبال شود وزیر علوم: فارغ‌التحصیلان ایرانی مورد استقبال کشور‌های مختلف هستند ولایتی: تهران توسعه اقتصادی همسایگان عرب خود را تهدید نمی‌بیند | قدرت منطقه‌ای ایران باعث اصرار آمریکا و غرب برای توافق با ما شده است بارزانی: اقلیم کردستان عراق هرگز تهدیدی علیه ایران نخواهد بود | شاهد پیشرفت‌های خوبی در روابط ایران و عراق هستیم وزیر خارجه تاجیکستان از آمادگی کشورش برای مشارکت در بازسازی افغانستان خبر داد وزیر خارجه عمان در مجمع گفت‌وگوی تهران: مسقط به مسیر گفت‌وگو پایبند است محسنی اژه‌ای: دیپلماسی سیاسی را باید بازتعریف کنیم عراقچی: صلح و امنیت در منطقه ما بدون رسیدگی صادقانه به مسئله فلسطین امکان‌پذیر نیست | ایران هرگز به‌دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست وزیر خارجه عمان امروز به تهران می‌آید (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازگشت ترامپ به سیاست خارجی ریگان؟ مسئول دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت در استان: خراسان رضوی یکی از قطب‌های رسانه‌ای شرق کشور است ۱۰ همت سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده واریز می‌شود سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی: حوزه روابط عمومی صرفاً خبر نیست؛ می‌توانیم گفت‌و‌گو و تعامل داشته باشیم پزشکیان: منزل مادر شهید رئیسی در مشهد از معمولی هم کمتر بود | شهید جمهور مدیری خستگی‌ناپذیر بود نشست خبری سخنگوی دولت در مشهد | مهاجرانی: باید مرجعیت خبر را به داخل کشور برگردانیم، امروز باید برای ایران سینه سپر کنیم + فیلم تجلیل از ۸ خانواده‌ شهید خدمت با حضور رئیس‌جمهور و مشاور و دستیار رهبری + فیلم گفت‌وگوی تلفنی هاکان فیدان با عراقچی شهباز شریف به تهران می‌آید موافقت مجلس با کلیات «طرح ملی هوش مصنوعی» حماس به دنبال تضمین آمریکا است | پیشنهاد آزادی نیمی از زندانیان زنده و اجساد در ازای آتش‌بس اردوغان: آمریکا در حال رفع تحریم بخش دفاعی ترکیه است اف‌بی‌آی: انفجار در کالیفرنیا «تروریستی» بود رأی نخستین ۷ متهم پرونده عوامل پشتیبان حادثه تروریستی شاهچراغ صادر شد + فیلم
سرخط خبرها

پاکستان و هند در تولید و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته با یکدیگر رقابت می‌کنند

  • کد خبر: ۳۰۱۱۳۲
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
پاکستان و هند در تولید و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته با یکدیگر رقابت می‌کنند
منابع خبری می‌گویند که هند و پاکستان در یک مسابقه تسلیحاتی جدید در تلاش برای تولید و انبار کردن و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، بی بی سی اردو نوشته است که پاکستان و هند در حال اضافه کردن پهپاد‌های نظامی پیشرفته به ذخیره سلاح‌های خود هستند. این کشور‌ها نه تنها اقدام به خرید پهپاد نظامی از کشور‌های دیگر کردند بلکه سعی دارند چنین پهپاد‌هایی را به صورت بومی تولید کنند.

آمار‌ها نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر استفاده از پهپاد برای اهداف نظامی در برخی کشور‌های آسیایی از جمله چین، هند و پاکستان افزایش یافته است.

بیشتر تحلیل‌گران معتقدند که استفاده از پهپاد شیوۀ جنگ در منطقه را تغییر می‌دهد. در آینده بیشتر کشور‌های جنوب آسیا تلاش خواهند کرد که در جنگ به جای استفاده از نیروی انسانی از پهپاد‌ها برای هدف قرار دادن دشمن استفاده کنند. استفاده از پهپاد برای جاسوسی تنش بین کشور‌های منطقه را بیشتر می‌کند.

پاکستان نسبت به هند پهپاد‌های نظامی کمتری در اختیار دارد. پهپاد‌هایی که می‌توانند برای مدت زمان طولانی در ارتفاع زیاد پرواز کنند و رادارگریز باشند اهمیت بیشتری دارند.

به گفته کارشناسان دفاعی پهپاد‌ها می‌توانند با زیر نظر داشتن دشمن، جاسوسی و هدف قرار دادن نقاط حساس با کمترین هزینه بیشترین آسیب را به دشمن وارد کنند.

تا ۴ سال آینده هند تقریبا ۵ هزار پهپاد نظامی در اختیار خواهد داشت. پاکستان پهپاد‌های کمتری در اختیار دارد، اما این پهپاد‌ها ۱۰ الی ۱۱ ویژگی برجسته دارند که توانایی آنها را نسبت به پهپاد‌های کشور‌های دیگر بیشتر می‌کند.

هند قرارداد خرید پهپاد نظامی از آمریکا را امضا کرده است که رقم آن به ۳ میلیارد دلار می‌رسد. هند به همراه این پهپاد‌ها ۵۰۰ میلیون دلار دوربین‌های لیزری و موشک نیز برای تجهیز پهپاد‌ها از آمریکا خریداری می‌کند.

قرار است هند ۱۵ پهپاد آمریکایی در اختیار نیروی دریایی هند قرار بگیرد و ۱۶ پهپاد آمریکایی برای تجهیز نیروی زمینی این کشور استفاده شود. پهپاد آمریکایی پریدیتور خطرناک‌ترین پهپاد‌های جهان هستند که در جنگ افغانستان، عراق و صومالی مورد استفاده قرار گرفتند. هند تعداد پهپاد اسرائیلی هرون نیز خریداری کرده است.

هند در سال ۲۰۲۰ بعد از درگیری با چین در منطقه لداخ از توابع کشمیر استفاده از پهپاد نظامی را گسترش داد. در حال حاضر آمریکا از هند خواسته تا برای مهار کردن نیروی دریایی چین از پهپاد‌های پیشرفته نظامی استفاده کند.

پاکستان بیشتر از ترکیه و چین پهپاد نظامی خریداری می‌کند. به تازگی ارتش پاکستان از ایتالیا و آلمان نیز پهپاد‌های پیشرفته نظامی خریداری کرد. در همین حال پهپاد‌های براق و شهپر به صورت بومی در پاکستان تولید می‌شوند.

در سال ۲۰۲۲ پاکستان از پیشرفته‌ترین پهپاد خود با نام شهپر ۲ رونمایی کرد. این پهپاد می‌تواند تا هزار کیلومتر پرواز طولانی مدت داشته باشد و مواضع دشمن را با کمک هدف‌گیری دقیق لیزری منهدم کند.

پهپاد‌های پاکستان از جمله ابابیل، شهپر و براق می‌توانند سامانه دفاعی اس ۴۰۰ هند را از کار بیندازند و موشک‌های هندی پرتهوی را از مسیر منحرف کنند. پاکستان پنجمین کشوری است که از تکنولوژی پهپاد برای رسیدن به اهداف نظامی استفاده می‌کند.

پهپاد‌های پاکستان می‌توانند تا ۵۰ ساعت به پرواز خود ادامه دهند و، چون ارتفاع آنها زیاد است ناو‌های جنگی نمی‌توانند به این پهپاد‌ها آسیب برسانند. استفاده از پهپاد علیه کشور‌هایی موثر است که سیستم دفاعی در برابر آن نداشته باشند.

منبع: مرکز مطالعات شرق

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->