وزیر افراطی کابینه رژیم صهیونیستی به «مسجدالاقصی» یورش برد لاریجانی: ترامپ می‌گوید صلح‌طلب هستم، پس نباید از تهدید و جنگ سخن بگوید کانادا از اعمال تعرفه بر واردات مواد غذایی از آمریکا عقب‌نشینی کرد سفر دوباره گروسی به تهران، احتمالا تا پایان آوریل استاندار خراسان رضوی: هم‌استانی‌ها، همشهریان و هموطنانی که مهمان ما هستند به پویش خراسانی «یک، دو، سه طبیعت» بپیوندند واکنش تند آمریکا و اتحادیه اروپا به رزمایش نظامی چین در اطراف تایوان عراقچی: گزینه نظامی علیه ایران وجود ندارد | ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست واکنش سازمان ملل در پی تهدیدات ترامپ علیه ایران درخواست مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای سفر به ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران | صنعت پهپادی هدف تحریم جلوگیری حشد شعبی از ورود تروریست‌ها از سوریه به عراق پزشکیان به‌زودی عازم باکو می‌شود روسیه برای ایجاد گفت‌وگوی سازنده میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد شمار شهدای غزه به بیش از ۵۰ هزار شهید از آغاز جنگ افزایش یافت (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ادعای رژیم صهیونیستی درباره ترور یکی از مسئولان حزب الله (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: مصمم هستیم همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کنیم ترامپ برای دانشگاه‌های حامی فلسطین خط و نشان کشید شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت + فیلم بازخوانی ماجرای یوم الله ۱۲ فروردین و آغاز ممتازترین مردم سالاری دینی عراقچی: حمایت از مقاومت ادامه دارد تأکید مهاجرانی بر پاسداشت اهمیت مردم در حکمرانی بیش از ۲۰ حمله هوایی آمریکا به استان‌های صنعا و صعده یمن قطر و رژیم صهیونیستی در رزمایش یونان شرکت کردند (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) انگلیس: ما همراه با شرکای اروپایی خود برای مقابله با روسیه و دفاع از امنیت خودمان گام برمی‌داریم روز جمهوری اسلامی ایران؛ روز پیروزی ملت پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۱۲ فروردین ماه روز جمهوری اسلامی برگزاری مراسم تشییع پیکر دو پلیس فداکار کلانتری شهید رجایی مشهد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ترامپ شرط توقف حملات به یمن را اعلام کرد
سرخط خبرها

پاکستان و هند در تولید و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته با یکدیگر رقابت می‌کنند

  • کد خبر: ۳۰۱۱۳۲
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
پاکستان و هند در تولید و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته با یکدیگر رقابت می‌کنند
منابع خبری می‌گویند که هند و پاکستان در یک مسابقه تسلیحاتی جدید در تلاش برای تولید و انبار کردن و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، بی بی سی اردو نوشته است که پاکستان و هند در حال اضافه کردن پهپاد‌های نظامی پیشرفته به ذخیره سلاح‌های خود هستند. این کشور‌ها نه تنها اقدام به خرید پهپاد نظامی از کشور‌های دیگر کردند بلکه سعی دارند چنین پهپاد‌هایی را به صورت بومی تولید کنند.

آمار‌ها نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر استفاده از پهپاد برای اهداف نظامی در برخی کشور‌های آسیایی از جمله چین، هند و پاکستان افزایش یافته است.

بیشتر تحلیل‌گران معتقدند که استفاده از پهپاد شیوۀ جنگ در منطقه را تغییر می‌دهد. در آینده بیشتر کشور‌های جنوب آسیا تلاش خواهند کرد که در جنگ به جای استفاده از نیروی انسانی از پهپاد‌ها برای هدف قرار دادن دشمن استفاده کنند. استفاده از پهپاد برای جاسوسی تنش بین کشور‌های منطقه را بیشتر می‌کند.

پاکستان نسبت به هند پهپاد‌های نظامی کمتری در اختیار دارد. پهپاد‌هایی که می‌توانند برای مدت زمان طولانی در ارتفاع زیاد پرواز کنند و رادارگریز باشند اهمیت بیشتری دارند.

به گفته کارشناسان دفاعی پهپاد‌ها می‌توانند با زیر نظر داشتن دشمن، جاسوسی و هدف قرار دادن نقاط حساس با کمترین هزینه بیشترین آسیب را به دشمن وارد کنند.

تا ۴ سال آینده هند تقریبا ۵ هزار پهپاد نظامی در اختیار خواهد داشت. پاکستان پهپاد‌های کمتری در اختیار دارد، اما این پهپاد‌ها ۱۰ الی ۱۱ ویژگی برجسته دارند که توانایی آنها را نسبت به پهپاد‌های کشور‌های دیگر بیشتر می‌کند.

هند قرارداد خرید پهپاد نظامی از آمریکا را امضا کرده است که رقم آن به ۳ میلیارد دلار می‌رسد. هند به همراه این پهپاد‌ها ۵۰۰ میلیون دلار دوربین‌های لیزری و موشک نیز برای تجهیز پهپاد‌ها از آمریکا خریداری می‌کند.

قرار است هند ۱۵ پهپاد آمریکایی در اختیار نیروی دریایی هند قرار بگیرد و ۱۶ پهپاد آمریکایی برای تجهیز نیروی زمینی این کشور استفاده شود. پهپاد آمریکایی پریدیتور خطرناک‌ترین پهپاد‌های جهان هستند که در جنگ افغانستان، عراق و صومالی مورد استفاده قرار گرفتند. هند تعداد پهپاد اسرائیلی هرون نیز خریداری کرده است.

هند در سال ۲۰۲۰ بعد از درگیری با چین در منطقه لداخ از توابع کشمیر استفاده از پهپاد نظامی را گسترش داد. در حال حاضر آمریکا از هند خواسته تا برای مهار کردن نیروی دریایی چین از پهپاد‌های پیشرفته نظامی استفاده کند.

پاکستان بیشتر از ترکیه و چین پهپاد نظامی خریداری می‌کند. به تازگی ارتش پاکستان از ایتالیا و آلمان نیز پهپاد‌های پیشرفته نظامی خریداری کرد. در همین حال پهپاد‌های براق و شهپر به صورت بومی در پاکستان تولید می‌شوند.

در سال ۲۰۲۲ پاکستان از پیشرفته‌ترین پهپاد خود با نام شهپر ۲ رونمایی کرد. این پهپاد می‌تواند تا هزار کیلومتر پرواز طولانی مدت داشته باشد و مواضع دشمن را با کمک هدف‌گیری دقیق لیزری منهدم کند.

پهپاد‌های پاکستان از جمله ابابیل، شهپر و براق می‌توانند سامانه دفاعی اس ۴۰۰ هند را از کار بیندازند و موشک‌های هندی پرتهوی را از مسیر منحرف کنند. پاکستان پنجمین کشوری است که از تکنولوژی پهپاد برای رسیدن به اهداف نظامی استفاده می‌کند.

پهپاد‌های پاکستان می‌توانند تا ۵۰ ساعت به پرواز خود ادامه دهند و، چون ارتفاع آنها زیاد است ناو‌های جنگی نمی‌توانند به این پهپاد‌ها آسیب برسانند. استفاده از پهپاد علیه کشور‌هایی موثر است که سیستم دفاعی در برابر آن نداشته باشند.

منبع: مرکز مطالعات شرق

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->