حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند

  • کد خبر: ۳۰۱۳۳۵
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۵
برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
به نظر می‌رسد دارو‌هایی که قبلاً توسط میلیون‌ها بیمار دیابتی مصرف شده‌اند، به کاهش حملات آسم تا ۷۰ درصد کمک می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، دو داروی متفورمین و GLP-۱ از پرمصرف‌ترین دارو‌های دیابت هستند.

مطالعه بر روی ۱۳۰۰۰ فرد مبتلا به دیابت و آسم نشان داد که متفورمین احتمال بیماران را برای حملات آسم تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد در حالی که افزودن یک داروی GLP-۱ آن را تا ۴۰ درصد دیگر کاهش می‌دهد.

به گفته نویسندگان، به نظر می‌رسد این اثرات به چیزی بیش از بهبود در کنترل قند خون یا کاهش وزن وابسته است و نشان می‌دهد که متفورمین و GLP-۱ ممکن است مستقیماً بر عملکرد راه‌های هوایی برای کاهش آسم تأثیر بگذارند.

تیمی به سرپرستی «کلوئی بلوم» از کالج امپریال لندن، می‌گویند: «یافته‌ها پتانسیل استفاده مجدد از دارو‌های ضد دیابت را به درمان‌های جایگزین بسیار مورد نیاز برای آسم نشان می‌دهد».

محققان توضیح دادند، مدت هاست که دلایل خوبی وجود دارد که متفورمین ممکن است سلامت تنفسی بیماران آسمی را بهبود بخشد. آنها گفتند که این دارو اثرات ضد التهابی دارد و همچنین به نظر می‌رسد که برخی از تغییرات در مجاری هوایی را که آسم ایجاد می‌کند، معکوس می‌کند.

داده‌های مربوط به GLP-۱ اثرات مشابهی را نشان می‌دهد: همان گیرنده‌های سلولی که دارو‌ها روی مغز کار می‌کنند، در ریه‌ها یافت می‌شوند، و همچنین تصور می‌شود که GLP-۱ پاسخ‌دهی بیش از حد مجرای هوایی را کاهش می‌دهد.

برای یافتن این موضوع، تیم بلوم سوابق بیمارستانی حدود ۱۲۷۰۰ بیمار دیابت نوع ۲ را که به آسم نیز مبتلا بودند، پیگیری کردند. آنها همچنین استفاده هر بیمار از دارو‌های مختلف دیابت را ردیابی کردند. داده‌ها از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ جمع آوری شده است. نتایج چشمگیر بود.

محققان دریافتند: «متفورمین با کاهش خطر حملات آسم تا حدود ۳۰٪ مرتبط است. هنگامی که بیماران به عنوان یک درمان اضافی GLP-۱ نیز دریافت کردند، با کاهش خطر اضافی تقریباً ۴۰٪ همراه بود.»

با نگاهی دقیق‌تر به داده‌ها، تیم بلوم دریافت که تغییرات در کنترل قند خون یا وزن در حین مصرف دارو‌ها ارتباط چندانی با ارتباط متفورمین و استفاده از GLP-۱ با بهبود آسم ندارد.

بنابراین، یافته‌ها یک امکان جدید بالقوه هیجان‌انگیز را نشان می‌دهد: دادن متفورمین یا GLP-۱ به افراد مبتلا به آسم برای کمک به درمان اختلال تنفسی و هر نوع دیابت زمینه‌ای.

گروه بلوم به این نتیجه رسیدند که این نوع مداخلات دارویی اولیه برای بزرگسالان مبتلا به آسم و اختلال متابولیک ممکن است فوایدی داشته باشد.

آنها می‌گویند تحقیقات بیشتر، از جمله کارآزمایی‌های بالینی، برای تأیید مزایای مشاهده شده در این مطالعه و درک بهتر اینکه چگونه دارو‌های دیابت ممکن است مراقبت از آسم را بهبود بخشند، ضروری است.

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->