اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟
سرخط خبرها

تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان

  • کد خبر: ۳۰۱۳۳۹
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۶
تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان
صرف زمان با دوستان و خانواده می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی و سلامت روان ما داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، گفتگو با دوستان می‌تواند کلید بهبود سلامت روان باشد. مطالعه‌ای جدید در مجله Communication Research نشان می‌دهد که انواع تعاملات گفتگویی، از جمله صحبت کردن، گوش دادن و همدلی، نقش مهمی در افزایش شادی و کاهش استرس دارند. پژوهشگران دریافتند که داشتن حداقل یک گفتگو با یک دوست در هر روز می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت روان داشته باشد.

گفتگو با دوستان و احساس خوشی

در حالی که بسیاری از مطالعات روی روش‌های فردی برای بهبود حال تمرکز دارند، این پژوهش به اهمیت ارتباطات اجتماعی پرداخته است. جفری هال، یکی از پژوهشگران حاضر در این مطالعه، می‌گوید: "به جای تمرکز بر روش‌های فردی مانند افکار سپاسگزاری یا ثبت وقایع روزانه، باید به این فکر کنیم که چگونه تعاملات ما با دیگران می‌تواند بر احساس خوشی مان تأثیر بگذارد. "

این یافته‌ها به ما نشان می‌دهند که صرف زمان با دوستان و خانواده می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی ما داشته باشد.

در شرایطی که مطالعات پیشین نشان داده اند که صحبت کردن در مورد مشکلات می‌تواند استرس را کاهش دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و ناراحتی‌های جسمی و عاطفی را کاهش دهد، اما این مطالعه نشان می‌دهد که افراد لزوما نیازی به همدردی در غم و اندوه خود ندارند.

هال و تیمش هفت نوع تعامل اجتماعی را شناسایی کردند که نقش مهمی در بهبود سلامت روان دارند. این تعاملات شامل گپ زدن‌های دوستانه، گفتگو‌های عمیق و معنادار، شوخی کردن، ابراز همدلی و مراقبت، گوش دادن فعال، احترام گذاشتن به دیدگاه‌های دیگران و ارائه تعریف‌های صادقانه می‌شوند.

یک گفتگوی ساده، یک زندگی شادتر

پژوهشگران بیش از ۹۰۰ شرکت کننده را انتخاب کرده و در هر یک از هفت نوع تعامل اجتماعی مشخص، به صورت تصادفی، درگیر کردند. این تعاملات به صورت حضوری، از طریق پیام‌های آنلاین یا تماس‌های تلفنی انجام شد. در پایان هر روز، از شرکت کنندگان خواسته شد تا احساسات خود را گزارش کنند.

این احساسات شامل استرس، پیوستگی، اضطراب، خوشحالی و تنهایی بود. این طراحی پژوهشی به پژوهشگران اجازه داد تا تأثیر انواع مختلف تعاملات اجتماعی بر سلامت روان را به طور دقیق بررسی کنند.

نتایج نشان داد که شرکت در هر یک از هفت نوع تعامل اجتماعی حداقل یک بار در روز، به طور قابل توجهی احساس خوشی را افزایش می‌دهد و به ویژه، احساس تعلق و پیوستگی را تقویت کرده و سطح استرس را کاهش می‌دهد. تکرار این تعاملات به صورت روزانه، تأثیرگذاری آنها را بیشتر می‌کند.

به گفته هال، این بدان معناست که هر چه بیشتر به صحبت‌های دوستان خود گوش دهیم، هر چه بیشتر مراقب آنها باشیم، هر چه بیشتر برای نظرات دیگران ارزش قائل شویم و زمان بیشتری را با آنها سپری کنیم، در پایان روز احساس بهتری خواهیم داشت.

اشکال مختلف برقراری ارتباط با دیگران بهتر از تنهایی

اگرچه شرکت در هر یک از هفت نوع تعامل اجتماعی حداقل یک بار در روز، به طور قابل توجهی احساس خوشی را افزایش می‌دهد، اما نتایج نشان داد که هرچه تعداد تعاملات باکیفیت بیشتر باشد، احساس خوشی افراد نیز بیشتر خواهد بود.

شرکت کنندگانی که بیش از یک گفتگوی باکیفیت با دوستان خود داشتند، روز‌های بسیار بهتری را گزارش کردند. همچنین، تعاملات حضوری نسبت به تماس‌های دیجیتال به طور قابل توجهی تأثیر بیشتری بر افزایش احساس خوشی داشتند. به گفته پژوهشگران، این یافته‌ها نشان می‌دهد که درگیر شدن مکرر و رو در رو در تعاملات اجتماعی، تأثیر بسیار مثبتی بر سلامت روان دارد.

در شرایطی که مطالعه قبلی هال نشان می‌داد تماس‌های تلفنی به اندازه تعاملات حضوری مؤثر هستند، مطالعه جدیدتر نشان می‌دهد که پیام‌های متنی، پیام‌های مستقیم و دیگر اشکال ارتباط در شبکه‌های اجتماعی، تأثیر کمتری بر افزایش احساس خوشی روزانه دارند.

به عبارت دیگر، این نوع تعاملات نمی‌توانند به طور کامل جایگزین ارتباطات حضوری و باکیفیت شوند. با این حال، هال تأکید می‌کند که هر گونه ارتباط بهتر از هیچ است. به ویژه زمانی که افراد احساس تنهایی می‌کنند، تبادل پیام‌های متنی می‌تواند به آنها کمک کند تا احساس بهتری داشته باشند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->