انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تشخیص ۲۸ نوع سرطان با رادیوداروی جدید در مشهد

  • کد خبر: ۳۰۲۱۶۰
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۴
تشخیص ۲۸ نوع سرطان با رادیوداروی جدید در مشهد
استادیار مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: امکان تشخیص ۲۸ نوع سرطان با بکارگیری «رادیو داروی تکنسیوم فپی ۴۶» تولید شده در شرکت دانش‌بنیان «پارس ایزوتوپ» در بیمارستان قائم(عج) مشهد فراهم شد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر عمران عسگری روز دوشنبه افزود: با استفاده از این روش امکان تشخیص سرطان‌های «نازوفارنکس»، سر و گردن، مری، دهان، معده، پانکراس، کبد، روده بزرگ و حتی سرطان با منشا ناشناخته میسر شده است.

وی ادامه داد: در طول ۴۰ سال گذشته تصویربرداری‌های سلول‌های سرطانی عمدتا بر پایه میزان مصرف قند بود، چراکه سلول‌های سرطانی برای رشد و تکثیرشان اغلب نیاز به مصرف فراوان قند دارند.

استادیار مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما در گذشته مولکولی را طراحی کردیم که شبیه به قند بود و توسط روش پزشکی هسته‌ای آن مولکول را نشاندارسازی می‌کردیم و به صورت یک دارو به بدن بیمار تزریق و بعد از مدتی تصویربرداری می‌کردیم و سلول‌های سرطانی در آن نقاط خاص به صورت نقاط روشنی دیده می‌شدند، که نشان می‌داد سلول‌های سرطانی در آن مناطق وجود دارد.

وی افزود: محدودیت این روش آن بود که سلول‌های سرطانی همگی مصرف فراوان قند ندارند و محدودیت دوم این بود که در برخی از مناطق بدن مثل مغز، معده و روده‌ها مصرف فراوان قند را شاهد بودیم و ممکن بود سلول‌های سرطانی را در آن مناطق نتوانیم به راحتی شناسایی کنیم.

عسگری اظهار کرد: اما در روش تصویربرداری جدیدی که به همت همکاران مان در شرکت دانش‌بنیان «پارس ایزوتوپ» طراحی شده و ایران جزو پیشگامان این روش است، اصول طراحی بر پایه ترمیم زخم است، با توجه به این که زخم توسط سلول‌هایی به نام فیبروبلاست ترمیم می‌شود و تصویربرداری که در اینجا انجام می‌دهیم تصویربرداری بر پایه روند ترمیم زخم است.

وی گفت: بنابراین نه تنها می‌توانیم سلول‌های سرطانی را شناسایی کنیم که فعالیت متابولیکی یا میزان مصرف قند زیادی ندارند، بلکه می‌توانیم سلول‌هایی را شناسایی کنیم که توانستند دست اندازی به معده و روده و مغز داشته باشند.

پایین بودن هزینه تصویربرداری با روش رادیو دارو

استادیار مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: مزیت مهم دیگر این روش هزینه تصویربرداری پایین است، به نوعی که هزینه این روش جدید تصویربرداری یک بیستم هزینه معمول تصویربرداری پزشکی هسته‌ای است.

عسگری افزود: همچنین در این روش جدید از دستگاه‌هایی استفاده می‌شود که در همه جای کشور در دسترس است؛ در صورتی که تصویربرداری‌های قدیمی‌تر بر پایه هزینه بالا هستند.

بیمارستان هزار تختخوابی قائم (عج) مشهد یکی از دو بیمارستان بزرگ آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->