انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟

  • کد خبر: ۳۰۲۱۹۵
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۰
۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟
تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده بیش از حد از آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است باعث بیماری التهابی روده (IBD) شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مطالعات گسترده نشان می‌دهد که آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های مربوط به روده (مانند کرون و کولیت اولسراتیو) را یک تا دو سال پس از مصرف افزایش دهند.

بر اساس این مطالعات، بیشترین خطر مربوط به دو دسته از آنتی‌بیوتیک‌ها بود: نیترویمیدازول‌ها و فلوروکینولون‌ها؛ که اغلب برای درمان عفونت‌های روده مورد استفاده قرار می‌گیرند. به گفته محققان، این دارو تمام باکتری‌های موجود در بدن (حتی باکتری‌های مفید) را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و اینگونه نیست که فقط باکتری‌های بیماری‌زا را نابود کند.

به گفته تیم تحقیقات، آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است از طریق تغییر میکروبیوم بر رشد IBD تأثیر بگذارند. IBD یا بیماری التهابی روده به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که سبب التهاب جدار روده بزرگ و روده باریک می‌گردند. شایع‌ترین این بیماری‌ها عبارت‌اند از: بیماری کولیت زخمی و بیماری کرون.

این تیم دریافت که در میان افرادی که آنتی‌بیوتیک مصرف کرده بودند، افراد بین ۱۰ تا ۴۰ سال، ۲۸ درصد بیشتر در معرض ابتلا به IBD بودند. محققان خاطرنشان کردند که این خطر با هر دوره مصرف آنتی‌بیوتیک افزایش می‌یابد که ۱۱ درصد برای جوانان و ۱۴ درصد برای مسن‌تر‌ها احتمال افزایش خطر وجود دارد.

برای کاهش خطر ابتلا به IBD، توصیه می‌شود فقط در صورت نیاز از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کنید و در مصرف آنتی‌بیوتیک به منظور درمان یا کنترل بیماری‌های ویروسی (سرماخوردگی، آنفلوانزا یا سایر بیماری‌های تنفسی و گوارشی) احتیاط کنید.

استفاده بیش از حد از آنتی‌بیوتیک‌ها تعادل باکتریایی روده (میکروبیوم) را دچار تغییرات و عوارض جدی می‌کند. هر گونه تغییر در میکروبیوم می‌تواند منجر به بیماری‌هایی در دستگاه گوارش شود.

این یافته‌ها ثابت می‌کنند ارتباطی میان افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک و التهابات روده‌ای وجود دارد.

منبع: خبر آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->