مهم‌ترین نشانه‌های بهداشت فردی را بشناسید | زنگ بهداشت دستگیری یکی از مظنونان زورگیری از دانشجوی گلستانی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) درباره مرحوم علیرضا افضلی‌پور، شیمی‌دان و خیر فقید کشورمان | تو در کویر دمیدی، بهار جاری شد تصمیم در خصوص تأثیر معدل یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ چه زمانی مشخص می‌شود؟ آغاز سراسری برنامه ملی ارتقای تغذیه سالمندان در کشور موزه ملی ایران به روایت تصاویر و تاریخ نحوه اعطای مجوز به متقاضیان مشاغل خانگی در صنعت غذا ابتلای ۱۱۲۷ نفر به «تب دنگی» در سال ۱۴۰۳ شیوع «آبله مرغان» در فصل بهار جزئیات جدید مصوبه «تاثیر معدل»| آتش انتقادات دوباره شعله‌ور شد ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگرها آیا واقعاً اجرایی می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش کیفیت هوا در راه مشهد سناریوی زورگیری از امیرمحمد خالقی تکرار شد | این بار در گلستان (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور فردا (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) کدام بازنشستگان از دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی خط خوردند؟ گزارش صدای مردم از دغدغه‌های مردمی برای کیفیت نان | خرده روایت‌های نان از چه سنی باید ضدآفتاب زد؟ انهدام باند کلاهبرداری توسط پلیس فتای مشهد | راز  ویلای سیاه برملا شد گرد و غبار در کمین مشهد ۳ ماه حساس، پیش روی تأمین آب مشهد سلامت مادران و نوزادان پایه و اساس خانواده و جامعه سالم است وزیر بهداشت: یک میلیارد دلار برای تامین داروهای استراتژیک جذب خواهد شد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید  (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) بیش از ۵۵درصد مطالبات دارویی و تجهیزات پزشکی پرداخت شد پیش‌بینی رگبار باران در ۱۲ استان کشور (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) مسواک چه زمانی باید عوض شود؟ میخچه پا چیست و چگونه درمان می‌شود؟ معاون وزارت بهداشت: افزون بر ۵۰ درصد بزرگسالان کشور چاق هستند تصادف مرگبار پژو پارس و پراید در بایگ خراسان رضوی + جزئیات (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آماده باش هلال احمر در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر برای بارش‌های شدید بهاری آیا وعده دروغ ازدواج جرم است؟ | پاسخ حقوقی به یک فریب عاطفی !
سرخط خبرها

حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟

  • کد خبر: ۳۰۲۳۱۳
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
  • ۱
حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟
یک وکیل پایه‌یک دادگستری در حوزه خانواده درخصوص حق طلاق و آنچه به‌اشتباه در عرف تعبیر می‌شود، توضیحاتی ارائه کرد.

مریم عامری در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، درخصوص ماهیت حق طلاق اظهار کرد: حق طلاق حقی است که افراد می‌توانند با اعمال آن به زندگی مشترک خود پایان دهند. بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر این حق صرفاً در اختیار مردان قرار دارد. پایان‌دادن به یک زندگی مشترک که با اراده دو نفر آغاز شده است، بر اساس قانون و با استناد ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی فعلی، صرفاً با یک اراده یعنی اراده مرد محقق می‌شود؛ در حالی که به نظر می‌رسد زنان از چنین حق و امتیازی برخوردار نیستند و فقط در موارد خاص می‌توانند به زندگی خود پایان دهند. البته ناگفته نماند که کرامت خانواده را نباید به‌سادگی از بین برد.

وی افزود: این امر کاملاً با حقوق انسانی و کرامت فردی در تعارض است. بر اساس متون حقوقی بین‌المللی همچون اعلامیه جهانی حقوق بشر، هر فرد باید در قبال زندگی شخصی خود حق انتخاب و کنترل داشته باشد. نداشتن حق طلاق، زنان را کاملاً تا حدودی در موضع ضعف قرار می‌دهد که تأثیرات منفی در پی خواهد داشت.

عامری با بیان اینکه، زمانی که حق طلاق برای زنان فراهم باشد، آن‌ها قادر خواهند بود از روابط ناسالم و آسیب‌زا خارج شوند و به طور مستقل از حقوق و آزادی‌های خود بهره‌مند گردند، گفت: حق طلاق به زنان این امکان را می‌دهد که در شرایط خاص همچون خیانت، خشونت خانگی یا عدم تطابق عقاید، به طور قانونی از این رابطه خارج شوند و از خود در برابر آسیب‌های احتمالی ادامه زندگی مشترک محافظت کنند.

وی افزود: شاید یکی دیگر از عوارض جدی قائل‌نداشتن حق طلاق برای زنان، قتل‌های ناموسی باشد. در بسیاری از جوامعی که تبعیض‌های جنسیتی ریشه دارد و نهاد خانواده بر اساس اصول غیرعادلانه پایه‌ریزی شده است، زنان حتی پس از وقوع خشونت‌های شدید یا رفتاری‌های غیرقابل‌تحمل از سوی همسران خود، قادر به پایان‌دادن به ازدواج نیستند. در راستای داشتن جامعه‌ای سالم‌تر و امن‌تر باید امیدوار باشیم قوانین خانواده هر‌چه‌سریع‌تر به‌روز شود.

این وکیل پایه‌یک دادگستری در حوزه خانواده عنوان کرد: حق طلاق بر اساس قوانین فعلی منحصراً در اختیار مردان است. این حق نه قابل‌اسقاط است و نه قابل‌تعلیق، اما امکان وکالت‌دادن در خصوص آن وجود دارد. ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی تصریح کرده است که «طرفین عقد ازدواج می‌توانند هر شرطی را که خلاف مقتضای عقد نکاح نباشد، در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند».

عامری ادامه داد: وکالت در طلاق همان چیزی است که در بین اکثر مردم از آن تحت عنوان «حق طلاق» یاد می‌شود. در واقع طی عقد وکالت، زن همانند مرد برای اعمال این حق مختار می‌شود و این به هیچ وجه به معنای ازدست‌دادن این حق برای مرد نیست. این وکالت حتماً باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود و اگر صرفاً در عقدنامه قید شود، ضمانت اجرای لازم را ندارد.

وی بر نحوه تنظیم وکالت‌نامه طلاق تأکید کرد و گفت: نحوه تنظیم وکالت‌نامه بسیار مهم است. عبارات خاصی وجود دارد که با قیدنشدن هریک از آن‌ها ممکن است سند وکالت کارکرد خود را از دست بدهد از جمله اینکه این وکالت حتماً باید بلاعزل باشد یعنی مرد، حق عزل زن را از این وکالت نداشته باشد؛ بنابراین قبل از تنظیم آن حتماً باید با وکلای دادگستری و حقوقدانان مشورت شود. زمان اخذ وکالت در طلاق به عنوان یکی از شروط ضمن عقد محدود به آغاز زندگی نیست بلکه طرفین می‌توانند در طول زندگی مشترک نیز با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی این وکالت را تنظیم کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمدعلی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
0
0
ببخشید با حقوق۱۲ میلیونی معلمی چهار میلیارد مهریه محکوم شدم و یک میلیارد و دویست میلیون یکجا دادم. همین جور قضات و وکلا با مهریه کاسبی می کنند. حق طلاق؟خواسته دیگری ندارید؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->