ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود اطلاعیه دانشگاه پیام نور برای برگزاری امتحانات در روزهایی که به علت آلودگی هوا تعطیل شده‌اند آیا ادارات، بانک‌ها و مدارس تهران فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سازوکار برگزاری امتحانات دی ماه دانش‌آموزان اعلام شد زلزله شهرستان خواف خراسان رضوی را لرزاند
سرخط خبرها

حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟

  • کد خبر: ۳۰۲۳۱۳
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
  • ۱
حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟
یک وکیل پایه‌یک دادگستری در حوزه خانواده درخصوص حق طلاق و آنچه به‌اشتباه در عرف تعبیر می‌شود، توضیحاتی ارائه کرد.

مریم عامری در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، درخصوص ماهیت حق طلاق اظهار کرد: حق طلاق حقی است که افراد می‌توانند با اعمال آن به زندگی مشترک خود پایان دهند. بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر این حق صرفاً در اختیار مردان قرار دارد. پایان‌دادن به یک زندگی مشترک که با اراده دو نفر آغاز شده است، بر اساس قانون و با استناد ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی فعلی، صرفاً با یک اراده یعنی اراده مرد محقق می‌شود؛ در حالی که به نظر می‌رسد زنان از چنین حق و امتیازی برخوردار نیستند و فقط در موارد خاص می‌توانند به زندگی خود پایان دهند. البته ناگفته نماند که کرامت خانواده را نباید به‌سادگی از بین برد.

وی افزود: این امر کاملاً با حقوق انسانی و کرامت فردی در تعارض است. بر اساس متون حقوقی بین‌المللی همچون اعلامیه جهانی حقوق بشر، هر فرد باید در قبال زندگی شخصی خود حق انتخاب و کنترل داشته باشد. نداشتن حق طلاق، زنان را کاملاً تا حدودی در موضع ضعف قرار می‌دهد که تأثیرات منفی در پی خواهد داشت.

عامری با بیان اینکه، زمانی که حق طلاق برای زنان فراهم باشد، آن‌ها قادر خواهند بود از روابط ناسالم و آسیب‌زا خارج شوند و به طور مستقل از حقوق و آزادی‌های خود بهره‌مند گردند، گفت: حق طلاق به زنان این امکان را می‌دهد که در شرایط خاص همچون خیانت، خشونت خانگی یا عدم تطابق عقاید، به طور قانونی از این رابطه خارج شوند و از خود در برابر آسیب‌های احتمالی ادامه زندگی مشترک محافظت کنند.

وی افزود: شاید یکی دیگر از عوارض جدی قائل‌نداشتن حق طلاق برای زنان، قتل‌های ناموسی باشد. در بسیاری از جوامعی که تبعیض‌های جنسیتی ریشه دارد و نهاد خانواده بر اساس اصول غیرعادلانه پایه‌ریزی شده است، زنان حتی پس از وقوع خشونت‌های شدید یا رفتاری‌های غیرقابل‌تحمل از سوی همسران خود، قادر به پایان‌دادن به ازدواج نیستند. در راستای داشتن جامعه‌ای سالم‌تر و امن‌تر باید امیدوار باشیم قوانین خانواده هر‌چه‌سریع‌تر به‌روز شود.

این وکیل پایه‌یک دادگستری در حوزه خانواده عنوان کرد: حق طلاق بر اساس قوانین فعلی منحصراً در اختیار مردان است. این حق نه قابل‌اسقاط است و نه قابل‌تعلیق، اما امکان وکالت‌دادن در خصوص آن وجود دارد. ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی تصریح کرده است که «طرفین عقد ازدواج می‌توانند هر شرطی را که خلاف مقتضای عقد نکاح نباشد، در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند».

عامری ادامه داد: وکالت در طلاق همان چیزی است که در بین اکثر مردم از آن تحت عنوان «حق طلاق» یاد می‌شود. در واقع طی عقد وکالت، زن همانند مرد برای اعمال این حق مختار می‌شود و این به هیچ وجه به معنای ازدست‌دادن این حق برای مرد نیست. این وکالت حتماً باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود و اگر صرفاً در عقدنامه قید شود، ضمانت اجرای لازم را ندارد.

وی بر نحوه تنظیم وکالت‌نامه طلاق تأکید کرد و گفت: نحوه تنظیم وکالت‌نامه بسیار مهم است. عبارات خاصی وجود دارد که با قیدنشدن هریک از آن‌ها ممکن است سند وکالت کارکرد خود را از دست بدهد از جمله اینکه این وکالت حتماً باید بلاعزل باشد یعنی مرد، حق عزل زن را از این وکالت نداشته باشد؛ بنابراین قبل از تنظیم آن حتماً باید با وکلای دادگستری و حقوقدانان مشورت شود. زمان اخذ وکالت در طلاق به عنوان یکی از شروط ضمن عقد محدود به آغاز زندگی نیست بلکه طرفین می‌توانند در طول زندگی مشترک نیز با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی این وکالت را تنظیم کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمدعلی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
0
0
ببخشید با حقوق۱۲ میلیونی معلمی چهار میلیارد مهریه محکوم شدم و یک میلیارد و دویست میلیون یکجا دادم. همین جور قضات و وکلا با مهریه کاسبی می کنند. حق طلاق؟خواسته دیگری ندارید؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->