پیش بینی قیمت دلار (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسما به ۲۸۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود تحرکات کم‌حجم در بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست؛ بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود افت شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت گوسفندی، گوساله و مرغ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت خورشتی در مشهد چقدر قیمت دارد؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سقوط دلار و طلا به کانال پایین‌تر
سرخط خبرها

ضرورت حل تعرفه ترجیحی در میان کشور‌های عضو اکو

  • کد خبر: ۳۰۲۶۸۸
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۷
ضرورت حل تعرفه ترجیحی در میان کشور‌های عضو اکو
رئیس خانه صمت خراسان رضوی گفت: سازمان اکو ۱۰عضو دارد که اگر بتوانند تعرفه‌های ترجیحی را برای سهولت تبادلات کالایی و تجاری به درستی تدوین و اجرا کنند به اقتصاد کشور‌های عضو بسیار کمک خواهد شد که خراسان رضوی مزیت‌های بسیاری در بحث تجارت دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، فیروز ابراهیمی با اشاره به برگزاری اجلاس وزرای خارجه کشور‌های عضو اکو در شهر مشهد، اظهار کرد: در پیمان‌های منطقه‌ای رفتار‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نهفته است که بخش غالب آن اقتصادی است. پیمان اکو از آن دست پیمان‌هایی است که می‌تواند به اقتصاد کشور و به ویژه استان کمک کند مشروط بر اینکه موانع آن حل شود.

وی افزود: به عنوان مثال این پیمان می‌تواند در همه بخش‌های حمل و نقل شامل ناوگان ریلی، جاده‌ای و هوایی استان کمک کند. خراسان رضوی ۹۸۰ کیلومتر مرز دارد که کمک به نوسازی و بازسازی ناوگان حمل و نقل می‌تواند گشایش‌های اقتصادی بسیاری ایجاد کند، اما آیا موانع جهانی که ملموس‌ترین آن تحریم‌هاست این اجازه را می‌دهد؟ بنابراین یکی از نیاز‌های استان یعنی حمل و نقل و حوزه‌های آن می‌تواند از این طریق حل شود و اگر استان منتفع شود یعنی کشور منتفع شده است.

رئیس خانه صمت خراسان رضوی ادامه داد: دومین پیشنهاد را در حوزه تعرفه‌های ترجیحی می‌داند و عنوان می‌کند: یکی از مباحث دیگر که در پیمان‌های منطقه‌ای مطرح می‌شود بحث تعرفه‌های ترجیحی است، سازمان اکو ۱۰عضو دارد که اگر بتوانند تعرفه‌های ترجیحی را برای سهولت تبادلات کالایی و تجاری به درستی تدوین و اجرا کنند به اقتصاد کشور‌های عضو بسیار کمک خواهد شد که خراسان رضوی مزیت‌های بسیاری در بحث تجارت دارد.

ابراهیمی به مبادلات پولی میان کشور‌های همسایه اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به تحریم‌هایی که کشور ایران دارد می‌تواند با استفاده از ارز‌های محلی یا ایجاد سازگاری میان پول ملی کشور‌ها این مشکل را حل کند که نیازمند هماهنگی و ایجاد رویه‌های جاری است تا کشور‌های عضو اکو با پول ملی خودشان با هم تبادل اقتصادی داشته باشند.

رئیس خانه صمت خراسان رضوی چهارمین پیشنهاد خود را در حوزه بانکی مطرح کرد و گفت: امری که می‌تواند کمک حال اقتصاد استان باشد وجود بانک مشترک است که کشور‌های اکو از آن استفاده کنند، یعنی بانکی که موانع تحریمی در آن دخیل نباشد و این موارد می‌تواند با توجه به واحد‌های تولیدی متعدد در استان به اقتصاد خراسان رضوی بسیار کمک‌کننده باشد.

وی شاخص‌ترین ویژگی استان را بحث گردشگری دانست و ادامه داد: اسناد بالادستی استان اولویت نخست اقتصادی و سرمایه‌گذاری را گردشگری عنوان می‌کنند. خراسان رضوی ظرفیت‌های بالایی در حوزه گردشگری و گردشگری سلامت دارد و با توجه به زیرساخت‌ها به جز حمل و نقل که یکی از موانع اقتصادی استان محسوب می‌شود ظرفیت‌های هتل‌ها این موضوع را پوشش می‌دهد. از سوی دیگر ظرفیت‌های بهداشت و درمان مزیت و ظرفیت مهم است. خراسان رضوی مکان‌های دیدنی بسیار خوبی دارد که بارگاه مطهر رضوی نمونه شاخص آن است که اگر در ظرفیت سازمان اکو دیده شود اتفاق بسیار خوبی است.

ضرورت بهره‌گیری از دیپلماسی اقتصادی برای استفاده حداکثری از ظرفیت‌های اکو

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در خصوص برگزاری اجلاس وزرای خارجه کشور‌های عضو اکو در شهر مشهد، اظهار کرد: این رویداد فرصتی بی‌نظیر برای معرفی ظرفیت‌های اقتصادی، فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی فراهم کرده و می‌تواند بسترساز توسعه صادرات استان با این کشور‌ها باشد.

محمدرضا توکلی‌زاده با تأکید بر اهمیت تقویت دیپلماسی اقتصادی در روابط منطقه‌ای، عنوان کرد: برای بهره‌برداری بهینه از چنین فرصت‌هایی باید با استفاده از ابزار دیپلماسی اقتصادی، جهت‌گیری روابط تجاری ایران با کشور‌های همسایه را توسعه بخشیم. این نگاه می‌تواند امکان حضور بلندمدت ما را در بازار‌های هدف صادراتی فراهم کند.

وی در ادامه به نقش کلیدی استان در ترانزیت منطقه اشاره کرد و گفت: بیش از ۶۰ درصد تجارت و ترانزیت ایران با کشور‌های آسیای مرکزی از طریق مرز‌های خراسان رضوی انجام می‌شود. برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های اجلاس اکو پیشنهاد می‌شود موضوعاتی همچون تدوین سازوکار مشخص ترانزیتی و ثابت میان کشور‌های عضو سازمان، تکمیل جاده‌های ترانزیتی از طریق سرمایه‌گذاری مشترک میان کشور‌های عضو سازمان و اتصال کشور‌های محصور در خشکی به آب‌های آزاد به صورت دسترسی کشور‌های عضو سازمان از طریق محور شرقی ایران (مرز سرخس تا بندر چابهار به آب‌های آزاد) با طراحی مشابه و استاندارد برای خطوط ریلی کشور‌های عضو در دستور کار قرار گیرد.

توکلی‌زاده همچنین به ظرفیت‌های گردشگری استان پرداخت و بیان کرد: خراسان رضوی با کشور‌های آسیای میانه پیوند‌های فرهنگی دیرینه‌ای دارد. توسعه گردشگری در دو حوزه سلامت و فرهنگی با تکیه بر ظرفیت‌های این استان و ظرفیت‌های موجود در اقصی نقاط کشور می‌تواند نقش مهمی در افزایش درآمد‌های ارزی ایفا کند.

وی تأکید کرد: در حال حاضر سهم تجارت کشور‌های عضو اکو با یکدیگر از مجموع تجارت جهانی، در خور ظرفیت این سازمان نیست و در اجلاس‌های اینچنینی باید زمینه توسعه همکاری‌های مشترک از طریق مذاکرات و همچنین تسهیل‌گری در روابط تجاری کشور‌های عضو به طور جدی دنبال شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->