پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: صیانت از امنیت کلانشهری همچون مشهدالرضا(ع) ازجمله توفیقات ما بود پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳) روسیه اعلام کرد: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حملات پهپادی اوکراین بودیم پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم| به فکر سال آینده باشیم علت سقوط هواپیمای آذربایجانی مشخص شد جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: اساس فتنه ۸۸ براندازی نظام و انقلاب اسلامی بود | مردم در مقابل فتنه‌های دشمن غافل نباشند عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو یک کشته برجای گذاشت (۷ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تحریم خارجی، بایکوت داخلی

  • کد خبر: ۳۰۳۹
  • ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۶
تحریم خارجی، بایکوت داخلی
انتقاد از نحوه پوشش نشست خبری وزیر امور خارجه در رسانه ملی

وزیر امور خارجه کشورمان برای اولین بار به مناسبت روز خبرنگار، در جلسه ای طولانی میزبان اصحاب رسانه بود تا پاسخ‌گوی سؤالات آنان باشد.پخش زنده این نشست با توقف در پخش از شبکه خبر همراه بود. تعدادی از کانال‌ها و شبکه‌های خبری این اقدام صداوسیما را عجیب و به بایکوت ظریف توصیف کردند.
محمد‌جواد ظریف در این نشست و در پاسخ به اینکه «برخی از منتقدان شما ادعا می‌کنند قصد دارید در انتخابات ۱۴۰۰ نامزد شوید. شاید علت برخی از فشارهای داخلی به شما در این چهارچوب باشد.» تصریح کرد: من پیش از این نیز در این زمینه اعلام موضع کرده و گفته‌ام که قصد ندارم در این حوزه ورود پیدا کنم. من اکنون در برابر تمام جهان اعلام می‌کنم که من آن کار را بلد نیستم و دنبال آن کار نمی‌روم و به کسانی که نگران ۱۴۰۰ هستند می‌گویم نگران ۱۴۰۰ نباشند و بگذارند ما کاری را که بلدیم انجام دهیم و به خاطر نگرانی از ۱۴۰۰ مانع کار ما نشوند. من مخلص این افراد نیز هستم. اگر این دوستان بخواهند، حاضرم در محضری که آن‌ها می‌گویند حضور پیدا کنم و تعهد محضری بدهم که من در ۱۴۰۰ در خانه هستم یا در دانشگاه، و قصد ورود به عرصه‌ای که آن‌ها نگرانش هستند ندارم.
وی در پاسخ به سؤالات خبرنگاری درخصوص دیدارش با رند پاول، سناتور آمریکایی، و اینکه گفته شده در آن نشست پیشنهاد دیدار با ترامپ مطرح شده است گفت: من بارها گفته‌ام که در زمان حضورم در نیویورک برای شرکت در جلسات مجمع عمومی سازمان ملل و سایر جلسات می‌روم و این‌گونه نیست که به آمریکا سفر کنم. حضور من به این محدوده محدود است. البته محدود شدن همکاران من عملی غیرانسانی است.
وی با بیان اینکه آمریکا با وجود تأکید بر آزادی بیان معتقد به آزادی بیان نیست افزود: آن‌ها برای کسانی که در جلسات با بنده هستند دردسر ایجاد می‌کنند اما من هیچ وقت نگفتم که با چه کسی دیدار می‌کنم. ما برای طرف‌های مقابل البته منعی برای اعلام دیدارهایشان نداریم.
ظریف ادامه داد: نکته دیگر این‌ است که به عنوان دیپلمات باید بتوانم مذاکره کنم و طرف مقابل هم باید احساس کند که می‌تواند مذاکره کند، نه مصاحبه. اگر قرار باشد مسائل را بیرون مطرح کنم یعنی طرف باید بیاید و یک سری کلیشه بیان کند و این برای دیپلماسی سمی مهلک است. درباره آنچه در مذاکرات اتفاق افتاده چیزی مطرح نمی‌کنم اما در سفرم به نیویورک گفته شد که ظرف دو هفته تحریم می‌شوم مگر این‌که پیشنهاد( رند پال، سناتورآمریکایی) را بپذیریم که نپذیرفتم.
ظریف درباره اینکه با توجه به تحولات اخیر در منطقه آیا وقت تنش‌زدایی فرا نرسیده است‌ گفت: بنده در ابتدای مسئولیتم در وزارت خارجه در اولین مقاله‌ای که نوشتم دعوت به گفت‌وگو کردم، هم پیشنهاد گفت‌وگو با مقامات سعودی دادم. لذا باب گفت‌وگو باز است. ما آمادگی داریم. گفت‌وگو به نفع منطقه، عربستان سعودی و همه کشورهای منطقه است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: باید مجمع گفت‌وگوهای منطقه‌ای ایجاد شود. این موضوع را ضرور‌‌ می‌دانیم. البته این مسئله در نامه آقای ولایتی به دبیرکل سازمان ملل متحد در سال ۱۹۸۵ هم اعلام شده بود. لذا پیشنهاد جدیدی نیست اما آن‌ها بودند که استقبال نکردند. راه گفت‌وگو و امنیت منطقه باز است و در گفت‌وگوی جمهوری اسلامی ایران برای همسایگان بسته نیست.
وی درباره اینکه ‌اعلام کرده بود ‌اگر به سه چهار سال قبل ‌برگردد باز هم برجام را امضا می‌کند‌ گفت: این حرف به این علت بود که در برجام، آمریکا‌ یک عضو ضروری و یک شرط ضروری بود و ما باید مذاکره می‌کردیم اگر کسی اعتماد کرده بود برجام 2 صفحه می‌شد اما برجام ۱۵۰ صفحه شد. به خاطر اینکه ما اعتماد نداشتیم. بنده اگر به ۱۰ سال بعد هم بروم برجام را امضا می‌کنم. برجام سند افتخار مردم ایران بود. با پشتوانه رهبری برجام را امضا کردم، با مقاومت برجام را امضا کردم. لذا برجام با پشتوانه مقاومت امضا شد. برخی از دوستان ما نخواستند ببینند. امیدوارم ‌روزی ببینند.
ظریف در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که آیا در مذاکره با اروپا بحث لغو تحریم‌ها همچنان خط قرمز ما‌ست با تأیید این موضوع گفت: برای ما نتایج اقداماتی که اروپایی‌ها در راستای اجرای تعهداتشان انجام می‌دهند مهم است. ما به آن‌ها گفته‌ایم باید نتیجه اقدامات خود را در راستای اجرای تعهداتشان به ما نشان دهند. بحث تحریم‌ها و لغو آن خط قرمز ما و خط قرمز برجام است.

حاشیه های نشست
در این نشست خبری که با حضور تعداد زیادی از خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد، وزیر امور خارجه خطاب به خبرنگاران و دیگر شرکت‌‌کنندگان در این جلسه گفت: اگر من در جلسه با صدای بلند صحبت می‌کنم، به خاطر سر و صدایی است که وجود دارد وگرنه من عصبانی نیستم. ننویسید ظریف عصبانی بود! من برای اینکه صدایم شنیده شود مجبورم بلند صحبت کنم مثل زمانی که به مجلس می‌روم و برای اینکه صدایم شنیده شود بلند صحبت می‌کنم. نگویید ظریف عصبانی بود!‌ من عصبانی نیستم. در آغاز این نشست، محمود دعایی، مدیر‌مسئول روزنامه اطلاعات، زمانی که در وصف ظریف و همچنین برخی توهین‌هایی که ‌به وی می‌شود‌ سخن می‌گفت، جملاتش را همراه با بغض و گریه بیان کرد.
در پایان این نشست که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شده بود، خبرنگاران با وزیر خارجه عکس یادگاری گرفتند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->