استراتژی چندوجهی ترامپ در قبال برنامه هسته‌ای‌ ایران سخنگوی شورای شهر تهران: مصوبه تغییر نام خیابان بیستون به «شهید یحیی سنوار» دوباره بررسی می‌شود قائم پناه: استان خوزستان مقصد بعدی سفر استانی رییس جمهور است پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت میلاد حضرت مسیح(ع)+تصویر یک صهیونیست در عملیات زیرگیری با خودرو در الخلیل زخمی شد (۵ دی ۱۴۰۳) شلیک یک پهپاد از یمن به سمت جنوب فلسطین اشغالی (۵ دی ۱۴۰۳) پزشکیان: نمی‌توانم حرف‌هایی بزنم که بعدا عمل نکنم دیدار پزشکیان با سه خانواده شهید در بجنورد صدور احکام پرونده فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه+ جزئیات (۵ دی ۱۴۰۳) ۵ غیرنظامی سوری بر اثر تیراندازی نظامیان صهیونیست زخمی شدند (۵ دی ۱۴۰۳) جزئیات خنثی‌سازی فعالیت‌های جاسوسی «سیا» و «موساد» در یمن خنثی سازی طرح ترور یکی از مدیران ارشد صنایع دفاعی روسیه (۵ دی ۱۴۰۳) سخنگوی دولت: بازگشایی سفارت ایران، بستگی به عملکرد حاکمان سوریه دارد محسنی اژه‌ای: دادگاه‌های مفاسد اقتصادی با قاطعیت در حال برگزاری است | ورود به حریم خصوصی افراد غلط است پزشکیان: نمی‌توان با امر و نهی با نسل جوان رفتار کرد پژمان‌فر تأکید کرد: لزوم توجه دولت به کاهش هدررفت گاز و انجام یک انقلاب در بهینه‌سازی مصرف آیت‌الله علم‌الهدی: هیچ مخالفتی با اثرگذاری زنان در جامعه ندارم | به‌کارگیری استعداد و نبوغ بانوان در مدیریت جامعه امری ضروری است پزشکیان وارد استان خراسان شمالی شد (۵ دی ۱۴۰۳) پیام تسلیت پزشکیان به رئیس‌جمهور آذربایجان در پی سقوط هواپیمای مسافربری در جلسه هیئت دولت مطرح شد: تسریع در شناسایی دقیق مبادی خروج بنزین و گازوئیل از مسیر قانونی توزیع برنامه‌های یوم‌الله ۹ دی در سراسر کشور اعلام شد سردار رادان: کویرهای ایران تحت پوشش مانورهای فراجا قرار می‌گیرد سردار رشید: رزمایش دفاعی -تهاجمی نیروهای مسلح در روزهای آینده برگزار خواهد شد سفیر قطر با معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور دیدار کرد (۵ دی ۱۴۰۳) بازدید معاون توسعه روستایی رئیس‌جمهور از مناطق مرزی خراسان شمالی (۵ دی ۱۴۰۳) نشان ارتش جمهوری اسلامی ایران به وزیر امور خارجه اهدا شد پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به سی‌ویکمین اجلاس سراسری نماز + فیلم ویدئو| اولین تصاویر از حمله هوایی پاکستان به مناطق مرزی افغانستان
سرخط خبرها

معاون اول قوه قضائیه در مشهد: دستگاه قضا به سمت رسیدگی‌های برخط پرونده‌ها حرکت خواهد کرد

  • کد خبر: ۳۰۳۹۵۱
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
معاون اول قوه قضائیه در مشهد: دستگاه قضا به سمت رسیدگی‌های برخط پرونده‌ها حرکت خواهد کرد
معاون اول قوه قضائیه در مشهد گفت: دستگاه قضایی به این سمت خواهد رفت که رسیدگی‌ها برخط بشود و همگان بتوانند قضاوت کنند که رسیدگی عادلانه بوده یا نبوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در مراسم پایانی مسابقه ملی دادگاه مجازی (موت کورت) که امروز (۱۶ آذر ۱۴۰۳) و هم‌زمان با روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «حمزه خلیلی»، معاون اول قوه قضائیه، گفت: پیامبران آمده‌اند تا بین مردم الفت ایجاد کنند و قلب‌ها را نسبت به یکدیگر نزدیک کنند. ائمه معصومین نیز در این مسیر حرکت کرده‌اند و فلسفه امامت، تأکید بر انسجام و اتحاد بین امت است.

وی افزود: امتی که اتحاد نداشته باشد و صمیمیت در آن نباشد، جامعه‌ای اسلامی و علوی نخواهد بود. جامعه علوی، جامعه‌ای است که مردمان آن به یکدیگر وابستگی عمیق و ریشه‌ای داشته باشند. خود را دیگری ببینند و دیگری را خود ببینند. درد دیگران را درد خود بدانند و برای آن‌ها قابل‌تحمل نباشد. پیامبران و ائمه نیز آمده‌اند تا در بین مردم الفت و اتحاد ایجاد کنند و بر اساس آموزه‌های قرآن، آنچنان ارزشمند است که گاهی اگر به تعطیلی توحید هم بینجامد، باید به وجود بیاید؛ چون قرآن امت واحده می‌خواهد.

‌نمی‌توانیم مفهوم عدالت را تغییر دهیم

معاون اول قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت برقراری عدالت در جامعه اشاره کرد و گفت: به تعبیر شهید مطهری، حساسیت‌های امیرالمؤمنین(ع) بر عدالت و اتحاد بود و ایشان در طول زندگی خود، این دو موضوع را در اولویت زیست اجتماعی‌شان قرار داد. عدالت به هر تعریفی که آن را معنا کنیم، اعم از اینکه به معنای قراردادن هر چیز در جای خود یا انصاف و توازن معنا شود، مفهومی ثابت است که در آن، زمان و مکان و فرهنگ جایی ندارد. یک مفهوم ثابت و تغییرناپذیر است و کسی نمی‌تواند مفهوم عدالت را تغییر دهد.

وی افزود: عدالت قابل‌تغییر نیست، اما آنچه قابل‌تغییر است، شیوه‌های رسیدن به عدالت است که در هر عصر و زمان امکان تغییر دارد. شیوه‌های سنتی رسیدن به عدالت، ارزشمند است و باید بماند و البته باید نو شود و باید بیندیشیم چگونه می‌توانیم به عدالت واقعی نزدیک شویم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین خلیلی تأکید کرد: باید شیوه‌های گذشته را بررسی کنیم. با بررسی شیوه‌های گذشته اگر به نوکردن و شیوه جدیدی را جایگزین‌کردن نیاز است، به آن بیندیشیم و اجرا کنیم. هیچ‌کس نگفته که شیوه‌ها باید ثابت بماند. با شیوه‌های جدید می‌توانیم به عدالت واقعی بیشتر دست یابیم.

وی خاطرنشان کرد: هر انسانی با هر عقیده و گرایش، وقتی عدالت را می‌بیند، چون عدالت از مقوله زیبایی است، فطرت آن را تحسین می‌کند و آن را زیبا می‌انگارد. شهید مطهری نیز فرمود عدالت از مقوله اخلاق نیست. از مقوله زیبایی است و باید با شیوه‌هایی حرکت کرد که زیبایی خود را در متن جامعه نشان دهد.

معاون اول قوه قضائیه با تأکید بر رسیدگی‌های عادلانه خاطرنشان کرد: هر گزاره‌ای از عدالت به ما رسیده، مبتنی بر رسیدگی‌های عادلانه است. مساوات در برابر شاکی و متهم و عدم ترجیح هر طرف نسبت به دیگری در دادرسی عادلانه به معنای رسیدگی عادلانه است.

وی افزود: امروز وقتی می‌گوییم دادگاه برخط داریم و رسیدگی‌ها به نحوه برخط اداره می‌شود، به معنای آن است که نظارت همگانی بر محکمه باشد. اگر نظارت بر جمع بیاید و کنترل‌های اجتماعی بر محکمه بیاید، رسیدگی عادلانه می‌شود. نه آنکه در محکمه و با حضور افرادی اندک برگزار شود آنچه که شایسته رسیدگی است اجرا نشود. این فناوری را بشر به تجربه به دست آورده و دستگاه قضایی به این سمت خواهد رفت که رسیدگی‌ها در محاکم برخط بشود و همگان بتوانند قضاوت کنند که رسیدگی عادلانه بوده یا نبوده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین خلیلی در ادامه با اشاره به حضور هیئت‌منصفه در محاکم مطبوعاتی گفت: این که می‌گوییم در محاکم مطبوعاتی هیئت منصفه باشد، یک دستاورد در رسیدگی است. اعتقاد ما بر این است که شیوه‌های رسیدگی باید نو شود.

وی با اشاره به ضرورت تعامل بیشتر دانشگاه با دستگاه قضایی افزود: ارتباط عدلیه با دانشگاه می‌تواند عمیق و گسترده باشد و نیاز امروز ماست. با فکر و اندیشه دانشگاه می‌توانیم رسیدگی‌ها را عادلانه‌تر کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->