بررسی چالش های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا شیوع آنفلوآنزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تشریح جزئیات کلاهبرداری‌ها با ترفند واریز بیعانه، توسط رئیس پلیس فتای مشهد

  • کد خبر: ۳۰۴۰۰۷
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۰
تشریح جزئیات کلاهبرداری‌ها با ترفند واریز بیعانه، توسط رئیس پلیس فتای مشهد
۲۰ درصد شکایت‌ها از سایت‌های واسطه گر مربوط به پرداخت بیعانه است.

علی بابازاده | شهرآرانیوز؛ هزینه همه‌چیز بالا رفته است. برخی کالا‌ها گوی سبقت را در افزایش قیمت از دیگر‌لوازم ربوده‌اند؛ اما شهروندان تا کی می‌توانند با نخریدن، به‌زعم خود، به این افزایش قیمت‌ها اعتراض کنند. آنها از جایی به بعد مجبور می‌شوند تن به خرید بدهند، اما از‌آنجا‌که پولی در بساط ندارند، باید راهی پیدا کنند. شاید خرید کالای دست‌دوم بصرفه‌تر باشد، به‌خصوص که در سایت‌هایی روزانه هزاران کالای دست‌دوم بارگذاری می‌شود و این سایت‌ها واسطه میان خریدار و فروشنده هستند.

شاید تا اینجا به نظر برسد که مشکل برای عده زیادی از شهروندان حل شده است، اما شیادان نیز بیکار ننشسته و تلاش کرده‌اند از کلاف این جریان برای خود کلاهی ببافند و آن را بر سر قربانیانشان بگذارند؛ ماجرایی که با شگرد‌های مختلفی پیگیری می‌شود و مهم‌ترین آنها موضوع «پرداخت بیعانه به کلاهبرداران» است. در‌این‌خصوص شیادان با تبلیغات اغواگرانه افراد را فریب می‌دهند و تلاش می‌کنند آگهی را همچون قلابی در این سایت‌ها بیندازند تا افراد جذب آن شوند. اینجا دقیقا همان بزنگاهی است که فرد کلاهبردار با صبر و حوصله زیاد منتظرش نشسته است.

افزایش کلاهبرداری با ترفند پرداخت بیعانه، واکنش رئیس پلیس فتای مشهد را درپی داشت و سرهنگ سید‌ابوالفضل طالب‌الحق با هشدار به شهروندان، وضعیت پرونده‌های گشوده‌شده در این زمینه را تشریح می‌کند.

به گفته این مسئول انتظامی، این ترفند با گرفتن بیعانه از طریق انتشار آگهی فروش کالا در فضای‌مجازی با قیمتی پایین‌تر از عرف بازار انجام می‌شود. شیادان با درج آگهی فروش یک کالای پرمخاطب همچون خودرو یا تلفن همراه و... قیمتی بسیار پایین‌تر از عرف بازار را برای آن منظور می‌کنند.

کوزه‌گر به کوزه می‌افتد

وی ادامه می‌دهد: از این به بعد شهروندان زیادی با دیدن قیمت کالا تهییج می‌شوند و با فروشنده تماس می‌گیرند. در آخرین پرونده از این‌دست شیادی‌ها، هفته گذشته مردی چهل‌و‌پنج‌ساله که مالک نمایشگاه خودرو است، با مراجعه به پلیس فتا مدعی شد که خودرو سواری پرایدی را در یکی از سایت‌های واسطه‌گر دیده و پس از تماس با آگهی‌دهنده از او خواسته است مدارک خودرو را ارسال کند تا از حقیقی بودن آگهی مطمئن شود.

طالب‌الحق اضافه می‌کند: فرد شیاد با جعل مدارک، کارت سبز و وکالت‌نامه را برای خریدار ارسال می‌کند و پس از جلب اعتماد خریدار از او می‌خواهد مبلغی را به عنوان بیعانه واریز کند. نمایشگاه‌دار نیز با دیدن مدارک جعلی، مبلغ ۱۷۵‌میلیون تومان به‌عنوان بیعانه به شماره‌حسابی که فروشنده در اختیارش گذاشته است واریز می‌کند، اما پس از واریز وجه مورد‌نظر آگهی از بستر سایت واسطه‌گر حذف و تلفن همراه کلاهبردار نیز از دسترس خارج می‌شود.

رئیس پلیس فتای مشهد درباره سرنوشت این پرونده بیان می‌کند: با شنیدن اظهارات مال‌باخته، کارشناسان ما اقدامات فنی را آغاز کردند و پس از تلاش‌های شبانه‌روزی همکارانم مشخص شد که پول‌های واریزی تبدیل به کارت‌های هدیه با مبالغ متفاوت شده است. متهم پس از رد‌زنی تراکنش‌های انجام‌شده، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی و در ادامه با صدور قرار، روانه زندان شد و وجوهی که در اختیار این کلاهبردار بود، به مال‌باخته عودت داده شد.

شگردی در دل شگرد دیگر

سرهنگ طالب‌الحق در‌باره این نوع کلاهبرداری اظهار می‌کند: در کلان‌شهر مشهد ۲۰‌درصد از پرونده‌های کلاهبرداری در سایت‌های واسطه‌گر و شبکه‌های اجتماعی مربوط به پرداخت بیعانه است.

وی ادامه می‌دهد: این درحالی است که کلاهبرداران با ایجاد تبلیغات فریبنده در فضای‌مجازی، به‌خصوص در سایت‌های واسطه‌گر، کالا‌هایی را که وجود خارجی ندارند بارگذاری و با جلب اعتماد خریدار، از آنها مبلغی را به‌عنوان بیعانه درخواست می‌کنند.

رئیس پلیس فتای مشهد در پاسخ به این سؤال که شیادان می‌دانند که پلیس حساب‌های آنها را شناسایی می‌کند، برای رفع این موضوع چه می‌کنند، تصریح کرد: در این میان شیادان خودشان در نقش خریدار به سراغ کالا‌های گران‌قیمت دیگری می‌روند و با دریافت شماره‌حساب فروشنده همان را در اختیار افراد فریب‌خورده می‌گذارند تا بیعانه را به آن حساب واریز کنند و در ادامه با پیک کالای اصلی را دریافت و گوشی تلفن همراهشان را خاموش می‌کنند.

‌وی از شهروندان خواست هنگام خرید و فروش کالا در سایت‌های واسطه‌گر برای جلوگیری از زیان خود هرگز به قیمت‌های نامتعارف و پایین‌تر از عرف بازار اعتماد نکنند و از پرداخت بیعانه پیش از دیدن کالا بپرهیزند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->