باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

فناوران ایران موفق به بومی‌سازی نانودارو ضدتومور‌های سرطانی شدند

  • کد خبر: ۳۰۴۸۳۰
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۴
فناوران ایران موفق به بومی‌سازی نانودارو ضدتومور‌های سرطانی شدند
یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به بومی‌سازی نوین و مقرون‌به‌صرفه نانوداروی ضدتومور «سینادوکسوزوم» مورداستفاده در درمان انواع خاصی از سرطان‌ها شد. مشابه این دارو پیش‌تر توسط یک شرکت آمریکایی تولید شده و با قیمتی بسیار بالاتر در حال عرضه به بازار‌های جهانی است.

به گزارش شهرآرانیوز، از جمله دستاورد‌های ارزشمند فناوری نانو، ساخت انواع نانودارو‌ها برای کنترل و درمان بیماران سرطانی است. یکی از این نانوداروها، «سینادوکسوزوم» نام دارد و اکنون نسخه بومی آن با تلاش متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان با تکیه بر فناوری‌های پیشرفته نانو به شکلی نوین و مقرون‌به‌صرفه‌تر به جامعه پزشکی کشور ارائه می‌شود.

نقش مهم نانوداروی ضدتومور در درمان انواع سرطان

مدیرعامل این مجموعه فناور با اشاره اینکه «سینا دوکسوزوم» به عنوان یک داروی ضد تومور نقش مهمی در درمان انواع خاصی از سرطان‌ها ایفا می‌کند؛ تصریح کرد: این دارو در درمان سرطان سینه متاستاز یافته کاربرد دارد، به خصوص برای بیمارانی که به دلیل سابقه یا عوامل خطرزا با مشکلات قلبی مواجه هستند. این دارو در درمان سرطان تخمدان پیشرفته نیز موثر است و به عنوان یک گزینه درمانی مهم در کاهش رشد و گسترش سلول‌های سرطانی عمل می‌کند.

احمد پوراحدی ادامه داد: این دارو همچنین به عنوان یک راهکار مؤثر در درمان کاپوسی سارکوما در بیماران مبتلا به ایدز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این فرآورده حاوی دارویی است که قابلیت از بین بردن سلول‌های سرطانی را به طور انتخابی دارد. دوکسوروبیسین هیدروکلراید موجود در این دارو به وسیله پوشش‌های کروی کوچک لیپوزومی احاطه شده است.

این فعال فناوری با اشاره به اینکه فرایند تغلیظ در این دارو موجب می‌شود که دارو به طور مؤثرتری از طریق جریان خون به سمت بافت‌های سرطانی هدایت شود، خاطرنشان کرد: این نوآوری می‌تواند امید جدیدی را برای بیماران سرطانی و به ویژه افراد مبتلا به ایدز به ارمغان آورد، زیرا به آنها این امکان را می‌دهد که درمانی کارآمد و با عوارض کمتر را تجربه کنند.

وی همچنین با یادآوری اینکه کار پژوهش و مطالعات فناورانه برای ساخت این دارو از یک دهه قبل توسط جمعی از متخصصان دانشگاهی این شرکت دانش‌بنیان آغاز شد؛ گفت: این تلاش‌ها با پشتکار و عزم راسخ تیم تحقیقاتی صورت گرفت و علی‌رغم تمامی سخت‌گیری‌های وزارت بهداشت و چالش‌های مربوط به اخذ مجوزها، موفق به کسب تمامی تاییدیه‌های لازم شدیم.

پوراحدی در خصوص دستورالعمل مصرف این دارو نیز اظهار کرد: سینا دوکسوزوم از طریق انفوزیون داخل وریدی تجویز می‌شود و دوز مناسب آن بسته به نوع درمان و وضعیت بیمار متغیر است. در درمان سرطان سینه و تخمدان، دوز ۵۰ میلی‌گرم هر چهار هفته یک‌بار معمولاً پیشنهاد می‌شود.

وی همچنین درخصوص ظرفیت تولید این شرکت دانش‌بنیان بیان کرد: سالانه ۲۰ هزار عدد از سینا دوکسوزوم تولید می‌شود که به‌طور کامل نیاز کل کشور را برطرف می‌سازد.

۷ هزار نانودارو ایرانی به زودی راهی عراق می‌شود

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در ادامه به دستاورد‌های اخیر این مجموعه اشاره کرد و گفت: تنها به تأمین نیاز داخلی بسنده نمی‌کنیم و تثبیت برند دارو‌های نانو ایرانی در بازار‌های جهانی و رقابت با محصولات مشابه بین‌المللی هدف اصلی ما است.

بنا به اعلام معاونت علمی، فناوری و دانش‌بنیان ریاست جمهوری، پوراحدی همچنین از موفقیت‌های صادراتی شرکت خبر داد و افزود: تاکنون موفق به صادرات دارو به کشور سوریه شده‌ایم و برنامه‌ریزی شده است که ۷ هزار عدد از این نانودارو تا پایان امسال به عراق صادر شود.

کمتر از یک‌دهم قیمت نمونه‌های وارداتی

این فعال حوزه دانش‌بنیان در ادامه با اشاره به قیمت‌های رقابتی نانودارو‌ها مطرح کرد: قیمت نمونه جهانی این دارو ۶۵ دلار و قیمت نمونه داخلی ۷۵۰ هزار تومان (بدون درنظر گرفتن تعرفه بیمه) است.

پوراحدی افزود: این سطح از تولید نه‌تنها به تأمین نیاز بیماران سرطانی کمک می‌کند، بلکه کاهش وابستگی کشور به واردات دارو‌های مشابه را به همراه دارد و موجب صرفه‌جویی قابل‌توجهی در هزینه‌های ارزی می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->