غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افزایش نارضایتی مردم از وضعیت سلامت

  • کد خبر: ۳۰۵۴۱۶
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۱
افزایش نارضایتی مردم از وضعیت سلامت
اوضاع سلامت این روز‌ها چندان خوش نیست و مشکلات و چالش‌های پیش پای نظام سلامت، با افزایش نارضایتی مردم و بیماران همراه شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که این روز‌ها بحث بر سر هزینه‌های سلامت در مجلس و دولت بالا گرفته و هر کدام از نمایندگان قوای مقننه و مجریه، از دیدگاه خود به دفاع از حوزه سلامت می‌پردازند؛ اما در کف جامعه و بین مردم، اوضاع سلامت خوب نیست.

کمبود‌های دارویی، گرانی قیمت داروها، افزایش هزینه‌های درمان و…، دست به دست هم داده تا اوضاع سلامت روز به روز بدتر شود. این در حالی است که بودجه سلامت، با آنچه که خواسته و نیاز وزارت بهداشت است؛ همخوانی ندارد.

طاهر موهبتی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، کاهش پرداختی از جیب مردم را یکی از مهم‌ترین تکالیف وزارت بهداشت در برنامه‌های توسعه و پیشرفت کشور دانست و گفت: در برنامه ششم و هفتم توسعه، وزارت بهداشت مکلف بود که پرداختی از جیب مردم را به ۲۰ درصد برساند و به ازای هر درصد کاهش پرداختی از جیب، بین ۶ تا ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار باید تأمین شود که برای رسیدن به این هدف حداقل به ۱۸۰ تا ۲۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

در همین حال، بودجه دارویار نیز با توجه به مشکلاتی که مردم در حوزه دارو دارند، چندان رضایتبخش نیست، به طوری که مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو، مدعی شده است برای اینکه هزینه‌های دارویی از جیب مردم بالا نرود، حداقل بودجه مورد نیاز برای دارویار در سال آینده، ۱۸۰ هزار میلیارد تومان است.

اما، آنچه مسلم است اینکه بودجه‌ای که برای سلامت به تصویب می‌رسد، با خواسته‌ها و نیاز‌های وزارت بهداشت، فاصله زیادی خواهد داشت. بنابراین، می‌توان حدس زد و پیش بینی کرد که اوضاع حوزه سلامت در سال آینده، بهتر از سال ۱۴۰۳ نخواهد بود.

محسن فتحی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، با انتقاد از اینکه نارضایتی مردم از حوزه سلامت افزایش یافته و وزارت بهداشت در این رابطه منفعلانه عمل می‌کند، گفت: مردم به صورت مداوم مشکلات حوزه سلامت از جمله کمبود دارو و تعلل در پرداخت‌ها را به نمایندگان مجلس منعکس می‌کنند و ما هم وظیفه داریم مشکلات مردم در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه سلامت را پیگیری کنیم.

وی افزود: نظام سلامت به ویژه در سال‌های گذشته جزو حوزه‌هایی بوده که توانسته خدمات ارزنده‌ای را به مردم ارائه کند و دولت‌ها از این حوزه بیشترین بهره را برده‌اند، اما متأسفانه در این دولت که رئیس آن پزشک است، شاهد اقدامات مناسبی برای بهبود وضعیت سلامت مردم نیستیم. در حالی که انتظار داشتیم نظام سلامت با مدیریت پویا و چابک، اقدامات مؤثری انجام دهد و برنامه‌هایی برای حل و فصل برخی از مشکلات حوزه سلامت داشته باشد. اما متأسفانه شاهد هیچ گونه تلاشی از سوی مسئولان ارشد وزارت بهداشت نیستیم و همچنان مشکلات کمبود‌های دارویی و تأخیر در پرداخت‌ها پابرجاست و رضایتمندی کادر درمان حاصل نشده است.

فتحی یادآور شد: از سویی مردم رضایت چندانی از این حوزه ندارند و شاهد دریافت‌های خارج از عرف و زیرمیزی توسط برخی پزشکان از بیماران هستیم؛ وزارت بهداشت چه برنامه‌ای برای برخورد با زیرمیزی و کنترل این معضل دارد.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با یادآوری اینکه حوزه سلامت به عنوان مهم‌ترین رکن کسب رضایت مردم باید اقدامات مؤثری را برای بهبود خدمات سلامت انجام دهد، گفت: متأسفانه وزارت بهداشت به معنای واقعی کلمه برای رفع مشکلات حوزه سلامت منفعلانه عمل می‌کند و هیچ برنامه‌ای برای رفع کمبود دارو و تسریع در پرداخت‌ها به کادر درمان ندارد در این رابطه ضروری است وزارت بهداشت و دولت به دغدغه‌های مردم در حوزه سلامت توجه کنند.

وی با بیان اینکه منافع مردم برای ما در اولویت است، ادامه داد: به عنوان وکیل مردم نهایت اهتمام خود را برای رفع نگرانی‌ها و دغدغه‌های آنها به کار خواهم برد و پیگیری‌های لازم را خواهم داشت و تلاش خواهیم کرد وزارت بهداشت به ریل اصلی خود بازگردد و منشأ رویکرد‌های مثبت در قبال مردم باشد؛ از رئیس جمهور پزشک هم درخواست داریم پای کار بیاید و گام مؤثری برای رفع مشکلات مردم در این حوزه بردارد.

به نظر می‌رسد، اگر دولت نتواند اوضاع آشفته سلامت را کنترل کند و شرایط را به نفع مردم و بیماران بهبود نبخشد؛ باید منتظر روز‌های سخت‌تری برای سلامت باشیم. این در حالی است که حوزه سلامت را باید متفاوت با سایر حوزه‌ها و بخش‌های دیگر نگاه کرد. زیرا، سلامت مردم شوخی بردار نیست.

در همین حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در شرایط کنونی، بیش از ۵۰ درصد هزینه‌های درمان و بستری، بالغ بر ۷۰ درصد هزینه‌های دارو و نزدیک به ۹۰ درصد هزینه‌های دندانپزشکی؛ از جیب مردم و بیماران پرداخت می‌شود. در حالی که قرار بود بر اساس برنامه‌های توسعه کشور، حداکثر پرداختی از جیب مردم بابت هزینه‌های سلامت، ۳۰ درصد باشد که متأسفانه هرگز به این عدد نزدیک نشده‌ایم.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->