حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

ابتلا به تب دنگی به واسطه شرایط آب‌وهوایی افزایش یافته است

  • کد خبر: ۳۰۵۸۸۲
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲
ابتلا به تب دنگی به واسطه شرایط آب‌وهوایی افزایش یافته است
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره ارتباط فعالیت پشه آئدس و بیماری تب دنگی با «توسعه» و همچنین ضرورت بهسازی محیط زندگی و پیرامونی جهت جلوگیری از تکثیر این پشه توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر قباد مرادی، با بیان اینکه «تب دنگی» به واسطه شرایط آب‌وهوایی در برخی نقاط کره زمین افزایش یافته، اظهار کرد: پشه «آئدس» که عامل انتقال تب دنگی محسوب می‌شود در بسیاری از کشور‌های جهان حضور دارد؛ به نحوی که بررسی‌ها بیانگر این است این پشه در ۱۴۰ کشور حضور دارد.

شرایط اقلیمی برای گسترش تب دنگی 

وی با بیان اینکه پشه «آئدس» ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد دارد، توضیح داد: به نظر می‌رسد که پشه آئدس به هر منطقه‌ای که ورود کند در آن منطقه مستقر می‌شود. با توجه به ویژگی‌های پشه آئدس، هنگامی که آئدس در یک منطقه مستقر می‌شود به سادگی نمی‌توان این پشه را از آن منطقه بیرون کرد.

وضعیت تب دنگی در برخی کشور‌ها

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه بسیاری از کشور‌ها با چالش پشه آئدس مواجه هستند، گفت: بنابر آمار و ارقام، بیش از ۵ میلیون نفر در کشور برزیل طی سال جاری میلادی به تب دنگی مبتلا شده‌اند. همچنین گفته می‌شود که تعداد مبتلایان به تب دنگی در هند حدود ۳۲ میلیون نفر است. 

مرادی گفت: هنگامی که یک اقلیم جغرافیایی از نظر دما و رطوبت دارای شرایط ایده‌آل برای پشه آئدس باشد، این پشه در آن منطقه مستقر شده و شرایط برای انتقال تب دنگی مهیا می‌شود. 

ناگزیری مواجهه با برخی بیماری‌ها

وی با بیان اینکه کشور‌هایی که در نیمه جنوبی کره زمین قرار دارند سال‌ها است که با بیماری تب دنگی مواجه هستند، گفت: انتقال تب دنگی در کشور‌های افغانستان و پاکستان که در همسایگی ایران قرار دارند نیز گزارش شده است. با توجه به همسایگی با کشور‌های افغانستان و پاکستان و همچنین ویژگی‌های مرزی با این کشورها، ورود برخی بیماری‌ها به کشور اجتناب‌ناپذیر است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه پشه آئدس در کشور حضور دارد، افزود: می‌بایست تمام تلاش خود را به‌کار گیریم که پشه آئدس در تمام کشور مستقر نشود.

وی با بیان اینکه تب دنگی با «توسعه» ارتباط مستقیم دارد، خاطرنشان کرد: تعداد بیماری محدودی را می‌شناسم که مانند تب دنگی با توسعه ارتباط مستقیم دارد. منظور از ارتباط تب دنگی با توسعه این است که عوامل اجتماعی موثر بر سلامت بر بیماری تب دنگی در مقایسه با سایر بیماری‌ها بسیار اثرگذار است.

چگونگی مواجهه با تب دنگی و پیشگیری از این بیماری

مرادی درباره چگونگی مواجهه با بیماری تب دنگی توضیح داد: اگر خواهان مبارزه و کنترل تب دنگی هستیم، می‌بایست نسبت به بهسازی محیط زندگی و پیرامونی خود اقدام کنیم. به طور مثال، سیستم لوله کشی و همچنین سیستم دفع فاضلاب و زباله می‌بایست استاندارد باشد. به عنوان مثال متاسفانه شرایط زندگی و حاشیه‌نشینی در شهر چابهار به نحوی است که شرایط گسترش بیماری تب دنگی را فراهم می‌کند.

وی گفت: اگرچه بیماری تب دنگی در ۱۴۰ کشور دنیا حضور دارد، اما این موضوع نباید به این معنا باشد که نسبت به این بیماری بی‌تفاوت باشیم. تمام سازمان‌ها و مجموعه‌هایی که می‌توانند در زمینه کنترل و پیشگیری از بیماری تب دنگی اثرگذار باشند، می‌بایست به پای کار بیایند. به طور مثال، دفع مناسب پسماند‌ها و سیستم لوله کشی مناسب در پیشگیری از تب دنگی بسیار اثرگذار است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->