صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است
سرخط خبرها

تقسیم بندی جدید در رسیدگی به پرونده‌های قضایی با فعالیت دادگاه‌های صلح

  • کد خبر: ۳۰۶۲۷۹
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
تقسیم بندی جدید در رسیدگی به پرونده‌های قضایی با فعالیت دادگاه‌های صلح
رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب مشهد معتقد است که با فعالیت دادگاه‌های صلح فقط تقسیمات کاری تغییر می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خروجی این دادگاه‌ها، «صلح» است؛ این مختصرترین شرح وظیفه از فعالیت دادگاه‌های صلح است که از نیمه آبان ماه امسال، به عنوان بخش جدیدی در دستگاه قضا مطرح و بعد به‌طور رسمی در شهرستان‌های استان و مشهد فعال شد. رئیس کل دادگستری خراسان رضوی نیز پیش از این درباره این دادگاه‌ها بیان کرده بود که «این دادگاه‌ها طوری عمل خواهند کرد که به تدریج از حجم مراجعه به محاکم بدوی حقوقی و کیفری کاسته شود.»

البته رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب مشهد معتقد است که با فعالیت دادگاه‌های صلح، نباید این تصویر به وجود بیاید که حجم کاری قوه‌قضائیه کم می‌شود، بلکه تنها موضوع این است که تقسیمات کاری تغییر می‌کند و هیچ بخشی از اختلافات حقوقی و کیفری از تشکیلات قضایی منفک نشده است. سیدحسن حسینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، با اشاره به اینکه این دادگاه‌ها به موضوعات کیفری به شیوه حذف دادسرا رسیدگی می‌کنند، اظهار کرد: طبق قانون از آذر ماه امسال قوه قضائیه مکلف به اجرا و تشکیل این دادگاه‌ها در سراسر کشور شد.

طرح ۳۰ درصد از پرونده‌ها در دادگاه‌های صلح

او بیان کرد: با فعالیت این دادگاه‌ها تقسیمات کاری تغییر می‌کند و بخش‌های مختلف قوه‌قضائیه در برهه‌ای، بخشی از کار را انجام می‌دهند بنابراین هیچ باری از دستگاه قضایی کم نشده است. منتهی در این تقسیم کاری پیش‌بینی ما این است که حدود ۳۰ درصد از مجموع پرونده‌های مطروحه شامل حقوقی و کیفری در تشکیلات قضایی در دادگاه‌های صلح مطرح خواهد شد.

اما این به معنای کاهش بار قوه قضائیه نیست، بلکه به معنای طرح موضوعات قضایی و حقوقی در بخش دیگری از قوه قضائیه است. حسینی در پاسخ به این پرسش که آیا برایند فعالیت دادگاه‌های صلح در همین بازه زمانی اندک مشخص است یا خیر؟ افزود: به این دلیل که افتتاح دادگاه‌های صلح در فواصل زمانی متغیری اتفاق افتاد، پس از گذشت سه ماه از زمان تشکیل آنها، قابل ارزیابی است.

تعداد نیرو و امکانات دستگاه قضا افزایش پیدا نکرده است

رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب مشهد اضافه کرد: همچنین تاکنون دولت و مجلس عملا به تعداد تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی دستگاه قضایی اضافه نکرده‌اند؛ علی‌رغم اینکه دادگاه‌های صلح نیز شروع به کار کرده‌اند.

حسینی مأموریت دستگاه قضا را تنظیم روابط حقوقی بین بخش‌های گوناگون دانست و گفت: البته اختلاف فقط بین اشخاص نیست و گاهی ممکن است اختلافات بین بخش‌های مختلف دولتی باشد یا حتی برخی اوقات نیز این نهاد‌ها اختلافاتی با مردم دارند.

او با اشاره به اینکه پرونده‌های قضایی به دو بخش حقوقی و کیفری تقسیم می‌شود. بیان کرد: در پرونده‌های کیفری قانون‌گذار ضمانت اجرا‌ها را باعنوان مجازات‌ها تعیین کرده است و مجازات نیز ممکن است در انواع مختلفی اجرا شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->