غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است

  • کد خبر: ۳۰۷۳۰۸
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۶
توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است
دبیر همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» گفت: این همایش می‌تواند نقطه آغازی برای تقویت تعاملات علمی و فرهنگی میان دانشگاه فردوسی مشهد و مراکز علمی تاجیکستان باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، سلمان ساکت، در نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان»، در سخنانی ضمن خیرمقدم به مهمانان از ایران و تاجیکستان، بر اهمیت تقویت پیوند‌های فرهنگی و علمی میان دو کشور تأکید کرد. وی با ابراز تأسف از غیبت برخی شخصیت‌های برجسته مانند دکتر مجتهد شبستری و دکتر قریبی، از تلاش‌های آنها در حمایت از این همایش قدردانی کرد.

وی افزود: ایران فرهنگی تنها یک میراث جغرافیایی نیست، بلکه هویتی تاریخی و تمدنی است که باید از آن پاسداری کنیم. رودکی، به‌عنوان نمادی از پیوند‌های ادبی و فرهنگی دو ملت، می‌تواند پلی میان گذشته و آینده باشد.

توسعه متوازن؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها

دبیر همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» در ادامه به نقش همکاری‌های بین‌المللی در پیشرفت دانشگاه‌ها پرداخت و گفت: توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی، باعث شد برخی مناطق، از جمله کشور‌های هم‌زبان و هم‌ریشه مانند تاجیکستان، مورد غفلت قرار گیرند. اگر در گذشته تنها ۱۰ درصد از تلاش‌هایمان را به این مناطق اختصاص می‌دادیم، امروز نتایج بهتری داشتیم.

ساکت تأکید کرد: این همایش می‌تواند نقطه آغازی برای تقویت تعاملات علمی و فرهنگی میان دانشگاه فردوسی مشهد و مراکز علمی تاجیکستان باشد.

در پایان این همایش، بیانیه‌ای قرائت شد که شامل پیشنهاد‌های مهمی برای تعمیق روابط فرهنگی ایران و تاجیکستان بود:

۱. هماهنگی تقویم بزرگداشت رودکی: پیشنهاد تغییر روز بزرگداشت رودکی در تقویم ایران به ۲۲ سپتامبر (مطابق با تقویم تاجیکستان) برای هم‌زمانی بزرگداشت این شاعر بزرگ.

۲. تأسیس دبیرخانه دائمی: پیشنهاد تأسیس دبیرخانه‌ای برای گفت‌و‌گو‌های علمی و فرهنگی ایران و تاجیکستان در دانشگاه فردوسی مشهد.

۳. برگزاری همایش سالانه: برگزاری سالانه همایش رودکی به‌صورت متناوب در مشهد و یکی از شهر‌های تاجیکستان.

۴. تبادل پژوهشگران: برنامه‌ریزی برای حضور پژوهشگران تاجیکستان در ایران و برگزاری کارگاه‌های مشترک.

۵. ترجمه آثار علمی: فراهم کردن امکان ترجمه آثار فاخر پژوهشگران به خط سیریلیک و فارسی.

۶. تور‌های ادبی و فرهنگی: برگزاری تور‌های مشترک میان دانشگاه فردوسی و مراکز علمی و فرهنگی تاجیکستان.

۷. جشنواره‌های فرهنگی: پیشنهاد برگزاری جشنواره‌ها و رویداد‌های مشترک میان دو کشور.

گامی به‌سوی تعاملات سازنده

وی افزود: امیدوارم دانشگاه فردوسی مشهد به محوری برای تقویت روابط میان ایران و تاجیکستان تبدیل شود و این تعاملات گسترده‌تر و عمیق‌تر گردد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->