سقوط یک هواپیما در سواحل امارات (۹ دی ۱۴۰۳) درخواست شاغلان و بازنشستگان دولت از رئیس جمهور برای اصلاح قوانین پرداخت عیدی کشف حدود ۲ هزار دُز قرص غیرمجاز در سبزوار (۹ دی ۱۴۰۳) ورود مجلس به بحران کمبود خون در کشور یک پارک آبی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) از هر ۷ نفر در خراسان رضوی، یک نفر مبتلا به دیابت است هشدار پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری با شیوه رفع فیلترینگ آیا اوزون‌درمانی ریه مؤثر است؟ نکاتی درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و درمان آن‌ها افزایش ۳۳ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در خراسان رضوی (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی میزان مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) هشدار مهم در فصل سرد سال | از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنید سن مصرف واکسن ایرانی آنفلوانزا اعلام شد یک کافه‌قلیان زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) اعمال‌قانون بیش از ۵ هزار تخلف پلاک مخدوش در مشهد طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ | افزایش ۵ درصدی جرائم پلاک‌مخدوش پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار دُز واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟
سرخط خبرها

پارابن، عامل مهم سرطان پستان

  • کد خبر: ۳۰۷۵۵۲
  • ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۹
پارابن، عامل مهم سرطان پستان
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی می‌گوید: برخی لوازم آرایشی فیک و ارزان قیمت حاوی میزان زیادی پارابن یا مشتقات آن هستند. برخی پارابن‌ها خواص استروژنی و تمایل زیادی به چربی‌ها دارند و مطالعات زیادی نشان می‌دهد که پارابن‌ها ارتباط مستقیمی با سرطان پستان متاستاز (بدخیم) دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، پارابن‌ها، ترکیبات شیمیایی و ساخته دست بشر هستند که به عنوان نگهدارنده‌ای رایج در محصولات آرایشی و بهداشتی با خواص آنتی باکتریال و ضد قارچ سبب افزایش ماندگاری محصول می‌شوند. پارابن‌ها اغلب به دلیل قیمت کم و موثر بودن در افزایش عمر محصولات در بیشتر فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی ارزان قیمت و فیک به کار می‌روند. این ترکیب شیمیایی و مشتقات آن با اثرات مختلف در صابون‌ها، شامپوها، مرطوب کننده‌ها، خمیر دندان‌ها، کرم پودرها، ریمل، خط چشم، خط ابرو، رژ لب، برخی ضدتعریق‌ها و دئودورانت‌ها و… یافت می‌شوند. سوال بسیاری از خانم‌ها این است که آیا پارابن موجود در مواد آرایشی و بهداشتی، موجب سرطان پستان خواهد شد؟

پارابن‌ها، نگهدارنده‌هایی پرخطر

دکتر محمد امانی، می‌گوید: برخی لوازم آرایشی فیک و ارزان قیمت حاوی میزان زیادی پارابن یا مشتقات آن هستند. برخی پارابن‌ها خواص استروژنی و تمایل زیادی به چربی‌ها دارند و مطالعات زیادی نشان می‌دهد که پارابن‌ها ارتباط مستقیمی با سرطان پستان متاستاز (بدخیم) دارند. در مقاله‌ای در سال ۲۰۲۲ در مطالعه‌ای که بر روی اثرات پارابن‌ها بر تومور‌های بدخیم و خوش خیم سرطان پستان انجام شده نشان می‌دهد که در نمونه پاتولوژی بافت بدخیم سرطانی پستان، میزان پارابن بسیار بالا بوده است. در واقع ترکیبات پارابن از طریق جذب پوستی می‌توانند وارد بافت و سلول‌های پستان شده و محیط را برای سرطان‌زایی آماده و سبب جهش زایی و فعالیت سلول‌های سرطانی و بدخیم پستان شوند که در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۴ نیز انجام شده بود اثرات مستقیم پارابن در بافت‌های سرطانی را نشان می‌داد.

دکتر امانی می‌افزاید: در مطالعه‌ای دیگر بر روی خانم‌های سنگین وزن با اضافه وزن بالا و بی‌ام آی بالای ۲۸، ۲۹ و ۳۰، میزان پارابن در سلول‌های سرطانی بدخیم بالا بوده است و این نشان می‌دهد افزایش وزن و چاقی در کنار پارابن‌ها عامل موثر دیگری در ابتلای این افراد به سرطان پستان بدخیم است.

پارابن‌ها به میزان اندک در مواد غذایی، آب، خاک و دارو‌ها وجود دارند، اما میزان آن در حد خطر و آسیب زننده نیست، اما لوازم آرایشی ارزان قیمت نظارت نشده که اغلب با برند‌های غیرمعتبر و در مراکز ناشناخته عرضه می‌شوند دارای درصد بالای پارابن هستند و این می‌تواند سلامت خانم‌هایی که روزانه و به میزان زیاد از این محصولات استفاده می‌کنند را تهدید کند.

پارابن‌ها چگونه آسیب می‌زنند؟

تحقیقات نشان می‌دهد که پارابن‌ها، می‌توانند به عمق پوست نفوذ کرده و با تخریب لایه‌های زیرین پوست، به آن آسیب جدی وارد کنند، از این آسیب‌ها می‌توان به سوزش، خارش، التهاب و حساسیت‌های پوستی اشاره کرد. همچنین پارابن‌ها با جذب پوستی می‌توانند به جریان خون منتقل شوند.

بعضی پارابن‌ها، پتانسیل استروژنی دارند، یعنی می‌توانند مثل استروژن عمل کنند، این مواد شیمیایی، با افزایش تولید استروژن، سبب تکثیر غیرطبیعی سلول‌هایی می‌شوند که در سرطان به خصوص سرطان پستان، نقش دارند.

برخی پارابن‌ها می‌توانند رفتار و عملکرد آندوژن را تقلید می‌کنند، این عمل باعث می‌شود، تعادل هورمون‌های بدن به هم ریخته و فرد دچار، اختلالات هورمونی و جنسی شود. همچنین برخی از پارابن‌ها، در تماس طولانی مدت با پوست، باعث تکثیر و رشد دو برابری و غیر عادی سلول‌ها می‌شوند و می‌توانند با ایجاد سرطان مرتبط باشند. در نهایت اینکه اگر پارابن موجود در محصولات آرایشی و بهداشتی موجب نگرانی و اضطراب شما شده است، می‌توانید از محصولات فاقد پارابن و انواعی که تحت کنترل و نظارت وزارت بهداشت تولید می‌شوند، استفاده کنید.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->