به گزارش شهرآرانیوز؛ در حالی که هند سوگوار از دست دادن نخستوزیر پیشین خود در ۹۲ سالگی است، برای جهان فرصت دیگری پیشآمده است تا دستاوردها و سیاستهای اقتصاددانی را مرور کند که به عنوان معمار اقتصاد هند مدرن شناخته میشود؛ رهبری که سیاستهایش همچنان روشنیبخش آینده کشورش است.
سینگ در ۲۶ سپتامبر ۱۹۳۲ در روستایی به نام گاه در پاکستان کنونی به دنیا آمد. هنگامی که حکومت استعماری انگلیس در سال ۱۹۴۷ هند و پاکستان را از یکدیگر جدا کرد، خانواده او به شرق مهاجرت کردند.
وی تحصیلات خود را تا مقطع دکترای اقتصاد در دانشگاه آکسفورد ادامه داد و در سال ۱۹۹۱ با پایان دادن به اقتصاد سوسیالیستی در هند، خود را در تاریخ این کشور ماندگار کرد.
سینگ بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۴ نخستوزیر هند بود، اما مفسران سیاسی میگویند فعالیت او به عنوان وزیر دارایی در اوایل دهه ۱۹۹۰ بسیار مهم بشمار می آمد.
سیاست های او در آن دوره هند را در مسیر آزادسازی اقتصادی و جهانی شدن قرار داد. روابط خوب حزب کنگره هند و ایران به رهبری مانموهان سینگ در سال ۲۰۱۲ (۱۳۹۱) توافق توسعه بندر چابهار را در پی داشت که تهران و دهلینو را از زوایای گوناگون به یکدیگر نزدیک کرد.