هشدار محققان به کسانی که چای کیسه‌ای استفاده می‌کنند پس از چند روز بی‌خبری، بالاخره کاوشگر «پارکر» از مأموریت خورشیدی‌اش سیگنال فرستاد هشدار پاوز به کاربران: امتیازات خود را قبل از اسنپ شات برگردانید! + آموزش و تاریخ بزرگ‌ترین شکست‌های حوزه فناوری در سال ۲۰۲۴ بالاخره تاریخ لیست بازی شکست خورده «تپ سواپ» مشخص شد! اختلال واتساپ برطرف شد (۷ دی ۱۴۰۳) OpenAI قصد دارد ربات‌های انسان‌نمای پیشرفته بسازد فلز طلا چطور در پوسته زمین شکل می‌گیرد؟ | تحقیقی جدید پاسخ می‌دهد فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی سال نو میلادی را تبریک گفتند + فیلم محققان اسکاتلندی: افزایش بیماری‌های روانی ارتباطی مسقیم با آلودگی هوا دارند ۱۰ دنیای رنگی برای ۷ تا ۱۸ ساله‌ها در گوگل، اسکویید گیم بازی کنید! + آموزش هم‌افزایی در راستای تحقق ۵۵هزار اتصال فیبر نوری در خراسان رضوی فضاپیمای ناسا رکورد نزدیک‌شدن به خورشید را شکست! افغانستان و ایران تفاهم‌نامه اتصال شبکه‌های اینترنت امضا کردند ۵۰۰۰ پهپاد، به مناسبت کریسمس، رکورد طولانی‌ترین نمایش پهپاد‌ها را شکستند + فیلم ویدئو | پشتک‌زدن ربات انسان‌نمای «بوستون داینامیکس» با لباس بابانوئل رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی رسماً آغاز شد (۵ دی ۱۴۰۳) تشخیص دیابت با هوش مصنوعی در بیمارستان‌های انگلیس زمان رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل پلی مشخص شد
سرخط خبرها

هشدار محققان به کسانی که چای کیسه‌ای استفاده می‌کنند

  • کد خبر: ۳۰۷۶۹۲
  • ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۷
هشدار محققان به کسانی که چای کیسه‌ای استفاده می‌کنند
محققان در پژوهش شگفت‌انگیز دریافتند میلیارد‌ها میکروپلاستیک از طریق چای‌های کیسه‌ای وارد بدن ما می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ میکروپلاستیک‌ها را می‌توان تقریباً هرجایی پیدا کرد و تاکنون پژوهش‌های زیادی نشان داده‌اند این ذرات مضر به بدن ما نفوذ کرده‌اند. اکنون محققان در پژوهش شگفت‌انگیز دریافتند میلیارد‌ها میکروپلاستیک از طریق چای‌های کیسه‌ای وارد بدن ما می‌شود.

براساس گزارش ScienceAlert، پژوهش محققان دانشگاه خودگردان بارسلونا (UAB) در اسپانیا نشان می‌دهد کیسه‌های چای می‌توانند میلیارد‌ها ذره میکرو و نانوپلاستیک (MNPL) را در هر میلی‌متر آبی که در آن غوطه‌ور می‌شوند، آزاد کنند. شاید این ارقام خیلی زیاد به نظر برسند، اما تحقیقات قبلی نیز نشان داده بودند وقتی ظروف غذا را در مایکروویو گرم می‌کنیم، همین مقدار MNPL پخش می‌شود.

محققان در پژوهش جدید خود می‌خواستند میزان دقیق نانوپلاستیک‌ها را در ۳ نوع چای کیسه‌ای موجود در بازار محاسبه کنند. آنها با استفاده از تکنیک‌های لیزری تصاویر بسیار دقیقی از مشخصات شیمیایی و فیزیکی ذرات منتشرشده از کیسه‌های چای به دست آوردند.

هشدار محققان به کسانی که چای کیسه‌ای استفاده می‌کنند

تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) از ۳ نوع چای کیسه‌ای مختلف قبل از آنکه درون آب قرار بگیرند.

محققان ۳ نوع چای کیسه‌ای را آزمایش کردند. کیسه‌هایی که عمدتاً از پلی‌پروپیلن ساخته شده‌اند، حدود یک‌میلیارد و ۲۰۰ میلیون ذره در هر میلی‌لیتر منتشر می‌کنند که به‌طور متوسط ​​۱۳۶.۷ نانومتر اندازه دارند. کیسه‌های سلولزی در هر میلی‌لیتر به‌طور متوسط ​​۱۳۵ میلیون ذره منتشر می‌کنند که اندازه حدودی آنها ۲۴۴ نانومتر است. کیسه‌های نایلون-۶ معمولاً ۸ میلیون و ۱۸۰ هزار ذره در هر میلی‌لیتر منتشر می‌کنند که اندازه آنها به‌طور متوسط ​​۱۳۸.۴ نانومتر است.

هشدار محققان به کسانی که چای کیسه‌ای استفاده می‌کنند

علاوه‌براین، محققان تعامل ذرات MNPL با سلول‌های روده انسان را آزمایش کردند و دریافتند در سلول‌های تولیدکننده مخاط، پلاستیک‌ها به هسته سلول‌ها هم نفوذ کرده‌اند. محققان می‌گویند: «ترکیب پلیمری MNPL‌ها به‌طور قابل‌توجهی روی برهمکنش‌های بیولوژیکی آنها تأثیر می‌گذارد و منجر به تأثیرات متنوع روی اندام‌ها، بافت‌ها و سلول‌ها می‌شود و در درازمدت می‌تواند به سرطان بینجامد.»

هشدار محققان به کسانی که چای کیسه‌ای استفاده می‌کنند

این اسکن‌ها نشان می‌دهند که پلاستیک‌ها (به رنگ سبز) وارد بافت بدن می‌شوند (رنگ آبی هسته و رنگ قرمز غشای سلول را نشان می‌دهد).

محققان احتمال می‌دهند میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها با عملکرد طبیعی سلول تداخل داشته باشند و احتمال عفونت را افزایش دهند. همچنین آنها پلاستیک‌هایی را در روده دیده‌اند که شرایطی مانند بیماری التهابی روده (IBD) ایجاد می‌کنند.

یافته‌های این پژوهش در Chemosphere منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->