معاون اقتصادی شهرداری مشهد خبر داد؛ فراهم شدن بستر‌های جذب سرمایه‌گذار در مشهد همزمان با برگزاری اولین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک و بیمه جشنواره گل در مشهد کجا برگزار می‌شود؟ + فیلم توسعه روستا‌های مجاور، راه‌حل حاشیه‌نشینی در مشهد قلندرشریف: شهرداری طی دو، سه دوره اخیر بیشترین درآمد را در بخش‌های مختلف داشته است | مشهد به مرکز دیپلماسی شهری تبدیل شده است کشف پرونده سرقت ۱۲۰ میلیاردی از یک خانه مسکونی در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) دبیریان: برگزاری نمایشگاه «مشهد اینوکس-فاینکس» گامی مؤثر در جهت تحقق شعار سال و توسعه اقتصاد شهری است شهروند خبرنگار | نمایی از مرزعه کلزا در نیشابور رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تزریق نشاط و امید به شهروندان هدف اصلی ماست + فیلم اجرای ۵۱۵ رای قلع در سال ۱۴۰۳ در مشهد جشنواره‌های شهری مشهد فرصتی برای نشاط مومنانه و تزریق حال خوب به شهروندان است حل معضل حاشیه نشینی در بخش مرکزی شهرستان مشهد با بازنگری در تقسیمات کشوری جشنواره گل‌های لاله مشهد میزبان شکوه بهاری طبیعت + فیلم نگاهی به بازار سوغات زائر در مشهد و چالش هایش | سوغات مشهد همچنان ساخت چین! هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) شهردار مشهد: روند عملیات اجرای پروژه دوربرگردان غیرهم‌سطح شرقی حضرت ابوطالب ادامه دارد درباره قدیمی‌ترین کوچه خیابان عبادی مشهد | گذر «حوض لقمان» که بعدها به «کوی سعادت» رسید نایب رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری مسئولیت دارد زمینه جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم را فراهم کند طی سال ۱۴۰۳ چند نفر در مشهد فوت کردند؟ موحدی: کارگروه‌های مختلف در شورای شهر مشهد جهت حمایت از جبهه مقاومت تشکیل شده است | مسئله فلسطین باید بزرگ شود نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: امیدوارم همت مجموعه دولت و استان برای قطار سریع السیر مشهد-تهران نتیجه‌بخش باشد سید حسین احمدزاده، سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

وقتی رفاقت، پیکان نارنجی را به فردوسی رساند

  • کد خبر: ۳۰۸۲۲۴
  • ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
وقتی رفاقت، پیکان نارنجی را به فردوسی رساند
آلبوم عکس‌های قدیمی همچون صندوقچه کوچک گنجی است که درون خود روایت‌های تصویری بی‌شماری از آدم‌ها، مکان‌ها، اتفاقات و بودن‌ها و نبودن‌ها دارد.

آلبوم عکس‌های قدیمی همچون صندوقچه کوچک گنجی است که درون خود روایت‌های تصویری بی‌شماری از آدم‌ها، مکان‌ها، اتفاقات و بودن‌ها و نبودن‌ها دارد. هر صفحه از آلبوم را که ورق می‌زنم موجی از خاطرات به ساحل ذهنم می‌رسند و شوقی از تماشا و حضور در گذشته را در وجودم زنده می‌کنند. آدم با تماشای این عکس‌ها در زمان سفر می‌کند. آنهایی را که رفته‌اند دوباره در آغوشِ نگاه می‌کشد و شهری که چهره‌اش تغییر کرده است را از زاویه‌ای که تابه‌حال ندیده است یا دیده است و فراموش کرده است، می‌بیند.

عکس‌های یادگاری و قدیمی پدرم، در گشت‌و‌گذار‌هایی که با همسفران همیشگی و پیکان‌ِ نارنجی‌اش در مشهد داشته است، نما‌هایی از این شهر را به من نشان می‌دهد که بخشی از تاریخ تصویری مشهد را برایم بازگو می‌کند. عکس‌هایی که هرکدام داستانی از چهره قدیم مشهد را در دل خود دارند. طبق شنیده‌هایم احتمالا این عکس در اواخر دهه ۴۰، به ثبت رسیده است. اینجا میدان فردوسی مشهد است، جایی که آن‌روزها، شلوغی و رفت‌و‌آمد این روزهایش را نداشته و بسیار خلوت بوده است.

تندیس حکیم ابوالقاسم فردوسی اثر ماندگار استاد سیدمیرحسن ارژنگ‌نژاد، وسط میدان، تنها ایستاده و انگار با اشاره دست کسی را به سمت خویش فرا می‌خواند. نهال‌های کوچک کاج و سرو در اطراف تندیس، در حال ریشه دواندن و قامت کشیدن هستند و هنوز آن‌چنان که باید به چشم نمی‌آیند. پیرامون میدان فردوسی خالی و خلوت است. خبری از ترافیک و دود و بوق و سروصدا نیست. کمتر کسی گذرش به این طرف‌های مشهد می‌افتد. قرار است سال‌ها بگذرد، اتفاق‌های زیادی بیفتد، آدم‌های زیادی بیایند و بروند تا کاج‌ها و سرو‌ها و درختان دیگر، قد بکشند و همچون قهرمانان شاهنامه گرداگرد تندیس را پر کنند. 

شهر، شلوغ و شلوغ‌تر و بزرگ و بزرگ‌تر شود. عکس‌های خلوت و سیاه و سفیدِ چاپ شده روی کاغذ، جای خودشان را به عکس‌های دیجیتال پر از رنگ و لعاب بدهند و حکیمِ پارسی‌سرای نامدار، فارغ از تغییرات و گذار ایام، بدون اینکه خم به ابرو بیاورد، رستم‌وار همچنان استوار و پابرجا، بر بلندای تاریخ بایستد و آرامش در حضور دیگران را به منصه ظهور برساند.

این روز‌ها این‌چنین عکس‌هایی را دور این میدان نمی‌شود گرفت، جایی برای ایستادن و ژست گرفتن و تندیس فردوسی را در پشت سر به ثبت رساندن نیست، اما در این عکس، پیکان نارنجی از خیابان عطار راه می‌افتد، دور فلکه دروازه قوچان دور می‌زند، اول خیابانی که رو به حرم مطهر است چند لحظه توقف می‌کند. چهارراه میدان‌بار نوغان را پشت سر می‌گذارد، از تی‌بی‌تی عبور می‌کند و به یکی از خلوت‌ترین میادینِ آن روز‌های مشهد می‌رسد. تندیس فردوسی به تازگی وسط میدان نصب شده و زیر تابش نور خورشید، رخ‌نمایی می‌کند. پیکان، در گوشه‌ای از میدان می‌ایستد، وقتِ ثبت عکس یادگاری است. یک‌نفر از ماشین پیاده می‌شود و عکسی چهار‌نفره را به ثبت می‌رساند.

پنجاه وسه سال می‌گذرد، پیکان نارنجی هنوز دور میدان فردوسی ایستاده است، راننده هنوز از روی کاپوت ماشین بلند نشده و استارت نزده است. زمان برای همیشه در این عکس، به بند کشیده شده است و سفر کوتاه، برای دیدن مشهد، هنوز آغاز نشده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->