به گزارش شهرآرانیوز، آخرین باری که جهان شاهد تغییر نسل شد، سال ۲۰۱۰ بود؛ جایی که متولدین این سال تا پایان سال ۲۰۲۴ به عنوان «نسل آلفا» لقب گرفته بودند.
حالا سال ۲۰۲۵ فرا رسیده و کودکان نسل جدید آمادهاند تا جهان را به شیوه خود شکل دهند. این کودکانی که از ابتدای سال ۲۰۲۵ تا انتهای سال ۲۰۳۹ متولد میشوند، نسل بتا لقب میگیرند. کودکانی که امسال متولد میشوند، مسئولیت ۱۳ تا ۱۶ درصد جمعیت آینده جهان را عهدهدار خواهند بود. این کودکان در دنیای تحت تسلط هوش مصنوعی و واقعیت مجازی رشد خواهند کرد و مسلماً شاهد پیشرفتهای زیادی در حوزه فناوری خواهند بود.
کارشناسان نگران این نسل هستند و عقیده دارند ممکن است کودکان متولدشده در این نسل، از کمبود خلاقیت و ارتباط با یکدیگر رنج ببرند. بنا به نظر کارشناسان، نسل بتا بیشتر در مسیر ثبات، قدم خواهند گذاشت؛ چون آنها جهانی را میراثدار خواهند شد که درگیر بحرانهایی مثل تغییرات آبوهوایی، انفجار جمعیت و دیگر نگرانیهای طبیعی خواهد بود.
نام نسل بتا از حروف الفبای یونانی برداشته شده است که بعد از آلفا لقب میگیرد. کارشناسان اظهار میکنند که این نوع نامگذاری، بازتابدهنده راه و روش خاص این نسلها خواهد بود که توسط جهان متأثر از فناوریها شکل خواهند گرفت.
این نسل که در زمانه تمرکز دیجیتال متولد شدهاند، در دنیای ارتباطات حداکثری رشد خواهند کرد. آنها در دورانی به دنبال ایجاد دوستیها، یادگیریها و کار خواهند گشت که تمرکز دیجیتال به یک نُرم بدل خواهد شد. این نسل برای پیداکردن توازن میان اتصال به فناوریهای نوین و نشاندادن شخصیت و تواناییهای ذاتی خود به دنبال راه خواهند بود.
مارک مککریندل، محقق اجتماعی و متفکر آیندهنگر، عقیده دارد که نسل بتا هویتی امن و متفکرانه دیجیتال را خواهد ساخت و با راهنمایی والدین خود میتواند احساس قدرت شخصیسازیشدهای را بسازد که هم به صورت آنلاین و هم در زندگی واقعی کاربردی باشد.
انتظار میرود که نسل بتا در محیطی رشد کند که توجه ویژهای به کنجکاوی و فراگیری خواهد داشت.
این نسل در دوران رکود بزرگ شد و به جنگ جهانی دوم رفت و به دلیل مقاومت و فداکاری خود عنوان «بزرگترین نسل» را به دست آورد.
این نسل عمدتاً با سختی، میهنپرستی و روحیه جامعه شکل گرفت. ویژگیهای کلیدی این نسل، ایثار، وظیفه و تعهد به بازسازی جهان پس از جنگ است.
نسل خاموش با تمایلات منضبط و سازگارانه خود شناخته شده است؛ زیرا در طول جنگ جهانی دوم و مراحل اولیه جنگ سرد بزرگ شد. این نسل برای کار سخت، وفاداری و ثبات ارزش قائل بود و اغلب از شورش یا کنشگری آشکار دوری میکرد. بسیاری از افراد این نسل، در جنبش حقوق مدنی نقش مهمی داشتند؛ هرچند نقشهای بیصداتری داشتند.
این نسل که پس از جنگ جهانی دوم در دوران شکوفایی اقتصادی به دنیا آمد، با خوشبینی، جاهطلبی و فردگرایی خود شناخته میشود. نسل بیبیبوم شاهد جنبش حقوق مدنی، فرود بر ماه و جنگ ویتنام بود. این نسل در شکلگیری فرهنگ و اقتصاد مدرن نقش حیاتی ایفا کرد.
این نسل در دوران عدم اطمینان اقتصادی، افزایش نرخ طلاق و پایان جنگ سرد رشد کرد.
متولدین این سال به استقلال، بدبینی و روحیه کارآفرینی معروف هستند. آنها شاهد ظهور رایانههای شخصی بودند که آنها را به پل بین دوران آنالوگ و دیجیتال تبدیل کرد.
نسل هزاره اولین نسلی است که با اینترنت بزرگ میشود و با فناوری و آگاهی اجتماعی آشنا میشود و نسلی میسازد که به تجربیات بر داراییهای مادی ارزش بیشتری میدهد.
افکار هزارهها عمدتاً توسط رویدادهایی مانند ۱۱ سپتامبر، رکود بزرگ و ظهور رسانههای اجتماعی شکل گرفته است. آنها اغلب به عنوان مشارکتی و ارزشمحور با تمرکز بر تعادل کار و زندگی شناخته میشوند.
آنها در عصر دیجیتال به دنیا آمدند و در دنیایی بزرگ شدهاند که تحت سلطه تلفنهای هوشمند، رسانههای اجتماعی و پلتفرمهای مختلف است. آنها متنوع، کارآفرین و از نظر سیاسی آگاه هستند و اغلب گفتوگوها را در مورد تغییرات آبوهوایی، برابری و سلامت روان رهبری میکنند. رویدادهایی مانند همهگیری کووید-۱۹ به طور قابلتوجهی بر چشمانداز آنها تأثیر گذاشته است.