قیمت سیب‌زمینی در بازار به تدریج کاهش می‌یابد قیمت امروز خودرو‌های خارجی در مسیر ریزش (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | سراتو ۹۰ میلیون تومان ارزانتر شد تداوم روند ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | افت ۲۱ میلیونی شاهین بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم عدم صدور صورتحساب الکترونیکی پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده کرده‌اند عراقچی در الجزایر: اگر طرف آمریکایی با اراده واقعی به عمان بیاید، حتماً به نتیجه خواهیم رسید آخرین وضعیت ذخیره آب در سد‌های اطراف مشهد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شکاف دستمزد و قیمت مسکن انتظار برای خرید ۵۰ متر خانه را ۵۰ ساله کرد بازار خودرو در سال جدید همچنان بدون مشتری (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سیگنال مثبت مذاکرات به بازار سرمایه مخابره شد | جهش حدود ۶۰ هزار واحدی شاخص بورس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هشدار برای کاهش راندمان تولید فولاد کشور | درخواست وزیر صمت برای حمایت برق رسانی در صنعت فولاد ریزش ۱۱ میلیونی قیمت سکه در مشهد | هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۶۰۰ هزار تومان ارزانتر شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) + این خبر بروزرسانی می‌شود حذف ۴۰ درصد از مهارت‌های فعلی بازار کار تا ۵ سال آینده سقوط دلار به زیر کانال ۱۰۰ هزار تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شوک خبر مذاکرات ایران و آمریکا به بازار طلا و سکه | ریزش طلا تا ۷.۲ میلیون تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: مطالعات ایجاد پنجمین منطقه ویژه اقتصادی استان به پایان رسیده است ممنوعیت صادرات خرما لغو شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) صنعت، تشنه سرمایه‌گذاری بر تولید | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی قیمت طلای جهانی امروز (سه شنبه، ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی به مسیر افزایشی برگشت درباره نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» | سهم بورس از هدایت سرمایه افزایش ۸۰ درصدی سهم شهرداریها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی ترفند‌ فروشگاه‌ها برای تخلف و دور زدن طرح کالابرگ | چند نکته برای خرید با کالا برگ خودروسازان ۳۱ درصد از برنامه تولید خود در سال ۱۴۰۳ را محقق نکردند کالابرگ الکترونیکی از فردا (چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) شارژ می‌شود نرخنامه قیمت میوه و تره‌بار در مشهد به صورت عمده فروشی اعلام شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | بادمجان چند؟ جزئیات تغییرات دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد | احتمال ترمیم حق مسکن کارگران وجود دارد؟ ریزش شبانه نرخ تتر (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چرا کمیسیون اقتصادی مجلس در برابر اوضاع بازار ارز سکوت کرده است؟

  • کد خبر: ۳۰۹۱۵۳
  • ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۴
چرا کمیسیون اقتصادی مجلس در برابر اوضاع بازار ارز سکوت کرده است؟
در شرایطی که ماه‌های اخیر ارزش پول ملی ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده، نه تنها شاهد موضع گیری مشخصی از کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی دولت نیستیم، بلکه به نظر می‌رسد کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با این اقدامات همراه است.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار ارز ایران در ماه‌های اخیر دچار نوسانات و بی‌ثباتی‌هایی شده است که تاثیرات منفی آن بر اقتصاد کشور و معیشت مردم به وضوح قابل مشاهده است. در این میان، کمیسیون اقتصادی مجلس که به‌عنوان یکی از نهاد‌های کلیدی نظارتی و سیاست‌گذار در حوزه اقتصادی شناخته می‌شود، نه تنها موضع‌گیری مشخص و علمی در قبال این مساله اتخاذ نکرده، بلکه برخی کارشناسان معتقدند این کمیسیون با حمایت از سیاست‌های نادرست ارزی به تشدید آن کمک کرده است.

نرخ ارز در ماه‌های گذشته نوساناتی را تجربه کرده و قیمت دلار به سطوحی رسیده که فشار بر تولیدکنندگان، واردکنندگان، و عموم مردم وارد کرده است. افزایش قیمت ۴۰ درصدی قیمت دلار نه تنها تورم را تشدید خواهد کرد بلکه موجب کاهش ارزش پول ملی و بی‌اعتمادی به سیاست‌های اقتصادی شده است.

نقش کم‌رنگ کمیسیون اقتصادی مجلس

به‌رغم این مساله، کمیسیون اقتصادی مجلس هنوز نتوانسته برنامه‌ای جامع و علمی برای سامان‌دهی این بازار ارائه دهد. بررسی جلسات و مصوبات این کمیسیون نشان می‌دهد که بخش عمده‌ای از اقدامات آن به جای تمرکز بر حل مشکلات ساختاری بازار ارز، صرف همراهی با سیاست‌هایی شده که بار‌ها از سوی کارشناسان اقتصادی به عنوان "غیرعلمی" توصیف شده‌اند.

اخیرا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت با سفر‌های برون مرزی و ارائه راهکار‌های ارائه شده از شرایط خاص ارزی عبور خواهد کرد گفت: با تمهیداتی که دولت چهاردهم انجام می‌دهد، شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه خواهیم بود.

البته این نوع موضع گیری‌ها توسط کمیسیون اقتصادی مجلس مسبوق به سابقه است. یکی از نمونه‌های بارز این موضوع، حمایت ضمنی یا علنی برخی اعضای کمیسیون از سیاست حذف ارز ترجیحی یا همان ارز ۴۲۰۰ تومانی است که با وجود هشدار‌های مکرر کارشناسان، خسارات سنگینی وارد کرد.

برخی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس که امروز سیاست‌های ارزی دولت را بهینه می‌دانند، همان افرادی هستند که در ماجرای ارز ۴۲۰۰ در مصاحبه‌های مختلف عنوان کرده بودند که حذف ارز ترجیحی آثار تورمی اندکی دارد. این در حالی بود که به فاصله اندکی بعد از اجرای آن سیاست، کشور درگیر تورم سنگینی شد.

صحن مجلس اقتصادی‌تر از کمیسیون اقتصادی مجلس

انفعال کمیسیون اقتصادی مجلس و از طرفی همراهی آن با سیاست‌های ارزی دولت آنقدر محرز شده که در این روز‌ها صحن مجلس، اقتصادی‌تر از کمیسیون اقتصادی شده است. به عنوان مثال در شرایطی که ۱۲۲ نماینده مجلس در نامه‌ای به سیاست‌های ارزی دولت واکنش نشان دادند و راهکار‌های برون رفت از شرایط فعلی را متذکر شدند، هیچ موضع گیری مشخصی از کمیسیون اقتصادی مجلس شاهد نیستم.

دیدگاه کارشناسان

بسیاری از تحلیل‌گران اقتصادی بر این باورند که کمیسیون اقتصادی مجلس به‌جای ایفای نقش نظارتی و اصلاح سیاست‌ها، بیشتر به حاشیه‌نشینی یا حمایت از سیاست‌های پرهزینه پرداخته است. یکی از اقتصاددانان برجسته کشور در این رابطه می‌گوید: "مسئولیت کمیسیون اقتصادی نه تنها نظارت بر دولت، بلکه ارائه پیشنهادات سازنده و علمی برای خروج از بحران است. اما متاسفانه عملکرد این کمیسیون در مساله ارزی اخیر بیشتر شبیه به تماشاگر بوده است. "

پیامد‌های آشفتگی و ضرورت تغییر رویکرد

عدم مدیریت صحیح چالش ارزی توسط کمیسیون اقتصادی مجلس و دیگر نهاد‌های مسئول، پیامدهایی، چون افزایش تورم، کاهش قدرت خرید، و تعمیق شکاف‌های طبقاتی را به دنبال داشته است. در شرایط کنونی، ضرورت تغییر رویکرد این کمیسیون و اتخاذ سیاست‌های علمی و شفاف بیش از پیش احساس می‌شود.

بازار ارز به‌عنوان یکی از شاخص‌های کلیدی اقتصادی نیازمند نظارت و سیاست‌گذاری اصولی است. در این میان، کمیسیون اقتصادی مجلس باید از حالت انفعال خارج شده و به جای همراهی با سیاست‌های نادرست، در مسیر اصلاح ساختار‌ها و ایجاد ثبات در بازار ارز گام بردارد. انتظار می‌رود که این کمیسیون با توجه به مسئولیت خطیر خود، به جای همراهی با تصمیمات ناکارآمد، به اصلاح وضعیت موجود و بازگرداندن اعتماد به سیاست‌های اقتصادی کشور بپردازد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->