آغاز ثبت‌نام قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ از امروز (۱۹ دی ۱۴۰۳) مروری بر زندگی دکتر ابوالقاسم بختیار، نخستین پزشک جراح ایرانی | روزگار غریب ابوالقاسم در زمان رانندگی حواستان باشد که حقی از دیگران به گردنتان نماند | با فرمان ناحقی نرانیم! واریز وام ۳۰ میلیون تومانی برای برخی از بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۹ دی ۱۴۰۳) آغاز توزیع ۴ داروی پژوهشکده گیاهان دارویی در داروخانه‌های کشور (۱۹ دی ۱۴۰۳) خطر ابتلا به ویروس «متاپنومای انسانی» وجود دارد بهسازی زیرساخت‌های جاده‌ای در راه‌های خراسان رضوی چرا همسان‌سازی حقوق بازنشستگان انجام نمی‌شود؟ (۱۹ دی ۱۴۰۳) ثبت ۲۲ هزار قلم شیء تاریخی خراسان رضوی در سامانه جام افزایش قیمت تجهیزات پزشکی تا ۷ برابر در سال ۱۴۰۴ هشدار مدیر کل دارو درباره مسئولان فنی غیرحضوری در شرکت‌های دارویی غربالگری سرطان پستان برای بانوان ۳۰ تا ۶۹ ساله در مراکز بهداشتی  آزادی ۲۴ زندانی از زندان مرکزی مشهد به مناسبت دهه بصیرت و مقاومت بازسازی صحنه جنایت جوانی که در نزاع خیابانی، فردی را کشت | جشن تولدی که به خون نشست وزیر علوم: برنامه‌ریزی برای حفظ و نگهداشت نخبگان از اولویت‌های وزارت علوم است فیش حقوقی دی‌ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری‌بگیران صادر شد + لینک سایت انتقاد از تعداد کم تخت‌های آی‌سی‌یو در بخش خصوصی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳) | آغاز روند افزایش دما از فردا دارو بی‌سروصدا گران شد مینو محرز در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: مردم نگران نباشند، ویروس چینی تبدیل به پاندمی نخواهد شد آیا ویروس جدید چینی وارد ایران شده است؟ (۱۹ دی ۱۴۰۳) خبر خوش شورای عالی انقلاب فرهنگی برای داوطلبان کنکور هشدار مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در خصوص افزایش آمار سگ‌های ولگرد ردپای نه‌چندان‌کمرنگ کووید۱۹ در بین بیماری‌های عفونی | اعلام سازمان بهداشت جهانی درصورت همه‌گیری انسداد هزار و ۳۴۳ حلقه چاه غیرمجاز آب در خراسان رضوی طی ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با فواید محبوب ترین نوشیدنی جهان «چای سیاه» آشنا شوید عشق پوشالی، دختر نوجوان را کارتن‌خواب کرد خراسان رضوی ایستاده بر سکوی نخست فرونشست زمین! ورود سامانه بارشی جدید به کشور از هفته آینده (۱۹ دی ۱۴۰۳) رقم عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی چقدر خواهد بود؟ کاهش خطر بیماری‌های قلبی با روشی ساده آیا رقم عیدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی افزایش می‌یابد؟
سرخط خبرها

پوشش ۸۰ درصدی فلورایدتراپی برای سلامت دانش‌آموزان

  • کد خبر: ۳۰۹۱۵۷
  • ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۵
پوشش ۸۰ درصدی فلورایدتراپی برای سلامت دانش‌آموزان
سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، از تلاش‌ها برای بازگشت فلورایدتراپی به پوشش ۸۰ درصدی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، فلورایدتراپی به‌عنوان یکی از راهکار‌های مؤثر در پیشگیری از پوسیدگی دندان، سال‌هاست در مدارس ایران اجرا می‌شود. با این حال، طی سال‌های اخیر به دلیل چالش‌هایی مانند همه‌گیری کرونا و انتشار اطلاعات نادرست، پوشش این برنامه کاهش یافته است. زهرا قربانی، به تشریح روند اجرای این طرح، چالش‌ها، و برنامه‌های آینده برای بازگشت به پوشش ۸۰ درصدی پرداخته است.

بررسی وضعیت فلورایدتراپی دانش‌آموزان در کشور

سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، درباره اجرای برنامه فلورایدتراپی و نهاد‌های مرتبط با آن گفت: «فلورایدتراپی در حال حاضر به شکل استفاده از ماده وارنیش انجام می‌شود. این ماده که به سطح دندان می‌چسبد، با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت اجرا می‌شود. در حقیقت، وزارت بهداشت مسئول اصلی این کار است، اما به دلیل اینکه گروه هدف دانش‌آموزان مدارس هستند، این برنامه با همکاری هر دو وزارتخانه به پیش می‌رود.» وی افزود: «برای کودکان ۳ تا ۶ سال، این برنامه سالی دو بار در خانه‌های بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت اجرا می‌شود. برای دانش‌آموزان ۶ تا ۱۲ سال نیز سالی دو بار در مدارس انجام می‌گیرد.»

پوشش برنامه فلورایدتراپی در کشور

قربانی در ادامه درباره پوشش جمعیتی این برنامه اظهار داشت: برنامه فلورایدتراپی سال‌هاست که در حال اجرا است. در سال‌های ۹۳ و ۹۴، حدود ۸۰ درصد از دانش‌آموزان تحت پوشش بودند. اما متأسفانه پس از شیوع کرونا و به دلایل دیگری همچون مسائل مربوط به تأمین ماده و انتشار اطلاعات نادرست در فضای مجازی، این پوشش کاهش یافت. با این حال، برنامه‌ریزی شده است که از سال آینده با تأمین مواد مناسب و همکاری وزارت آموزش و پرورش، پوشش جمعیتی این برنامه دوباره به بالای ۸۰ درصد برسد.

وی تأکید کرد: مشکلی از نظر تأمین بودجه و همکاری آموزش و پرورش وجود ندارد. تأمین بودجه هر ساله انجام می‌شود و در وزارت بهداشت مصوب است. همکاری وزارت آموزش و پرورش نیز به‌ویژه در این دولت بسیار قوی بوده است. به عنوان نمونه، همین چهارشنبه گذشته جشن آغاز فلورایدتراپی برای دانش‌آموزان عشایری با همکاری آموزش و پرورش برگزار شد.

اجرای برنامه در مناطق محروم

سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در خصوص اجرای این برنامه در مناطق محروم بیان کرد: برنامه فلورایدتراپی به تمامی ۶۲ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است تا اجرای آن با اولویت مناطق محروم و روستایی آغاز شود. این برنامه در تمامی استان‌ها به همین ترتیب آغاز شده است و مناطق عشایری نیز با همکاری نزدیک با آموزش و پرورش شناسایی و پوشش داده می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: هدف نهایی وزارت بهداشت این است که این برنامه با پوشش بالایی برای همه دانش‌آموزان کشور اجرا شود، چراکه خطر پوسیدگی دندان در میان دانش‌آموزان بسیار بالا است.

نظارت و آموزش اجرای فلورایدتراپی

قربانی در مورد نظارت بر اجرای این طرح گفت: فلورایدتراپی با استفاده از ماده وارنیش نیازی به حضور دندانپزشک ندارد. این کار می‌تواند توسط مراقبان سلامت، بهورزان و حتی داوطلبان سلامت آموزش‌دیده انجام شود. نحوه انجام آن به این صورت است که دندان‌ها خشک شده و ماده وارنیش به صورت مایع بر روی دندان‌ها اعمال می‌شود. سپس باید حداقل یک ساعت از خوردن و آشامیدن پرهیز شود تا ماده تأثیر خود را بگذارد.

وی افزود: اگر در حین اجرای برنامه، مشکلاتی در دندان‌های دانش‌آموزان شناسایی شود، آنها برای درمان به دندانپزشک ارجاع داده می‌شوند. این طرح همچنین شامل ارائه معاینات و شناسایی دندان‌های مشکل‌دار هر دانش‌آموز است. خانواده‌ها نیز از وضعیت دندان‌های فرزندان خود مطلع می‌شوند و می‌توانند از خدمات دولتی با تعرفه‌های پایین بهره‌مند شوند.

وی در پایان گفت: در حال حاضر خدمات ترمیم دندان شماره ۶ که اولین دندان دائمی محسوب می‌شود، با هزینه‌ای بسیار کاهش‌یافته ارائه می‌شود. ما تلاش داریم با همکاری بیمه‌ها، سایر خدمات دندانپزشکی را نیز برای کودکان زیر ۱۴ سال تحت پوشش قرار دهیم تا خانواده‌ها با مشکلات کمتری در پرداخت هزینه‌های درمانی روبه‌رو شوند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->