جشنواره گل در مشهد کجا برگزار می‌شود؟ + فیلم توسعه روستا‌های مجاور، راه‌حل حاشیه‌نشینی در مشهد قلندرشریف: شهرداری طی دو، سه دوره اخیر بیشترین درآمد را در بخش‌های مختلف داشته است | مشهد به مرکز دیپلماسی شهری تبدیل شده است کشف پرونده سرقت ۱۲۰ میلیاردی از یک خانه مسکونی در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) دبیریان: برگزاری نمایشگاه «مشهد اینوکس-فاینکس» گامی مؤثر در جهت تحقق شعار سال و توسعه اقتصاد شهری است شهروند خبرنگار | نمایی از مرزعه کلزا در نیشابور رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تزریق نشاط و امید به شهروندان هدف اصلی ماست + فیلم اجرای ۵۱۵ رای قلع در سال ۱۴۰۳ در مشهد جشنواره‌های شهری مشهد فرصتی برای نشاط مومنانه و تزریق حال خوب به شهروندان است حل معضل حاشیه نشینی در بخش مرکزی شهرستان مشهد با بازنگری در تقسیمات کشوری جشنواره گل‌های لاله مشهد میزبان شکوه بهاری طبیعت + فیلم نگاهی به بازار سوغات زائر در مشهد و چالش هایش | سوغات مشهد همچنان ساخت چین! هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) شهردار مشهد: روند عملیات اجرای پروژه دوربرگردان غیرهم‌سطح شرقی حضرت ابوطالب ادامه دارد درباره قدیمی‌ترین کوچه خیابان عبادی مشهد | گذر «حوض لقمان» که بعدها به «کوی سعادت» رسید نایب رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری مسئولیت دارد زمینه جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم را فراهم کند طی سال ۱۴۰۳ چند نفر در مشهد فوت کردند؟ موحدی: کارگروه‌های مختلف در شورای شهر مشهد جهت حمایت از جبهه مقاومت تشکیل شده است | مسئله فلسطین باید بزرگ شود نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: امیدوارم همت مجموعه دولت و استان برای قطار سریع السیر مشهد-تهران نتیجه‌بخش باشد سید حسین احمدزاده، سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آرایشِ نوروزیِ مشهدِ عزیز!
سرخط خبرها

گام‌هایی برای تجدید‌حیات بافت فرسوده محله وکیل‌آباد مشهد

  • کد خبر: ۳۰۹۸۲۶
  • ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۳
گام‌هایی برای تجدید‌حیات بافت فرسوده محله وکیل‌آباد مشهد
طبق آمار، بیش از ۱۴۰‌هزار هکتار از عرصه‌های شهری کشور در بافت‌های ناکارآمد قرار دارند و بیش از ۳۰‌درصد جمعیت کشور در این بافت‌ها سکونت دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مسئله بازآفرینی بافت‌های فرسوده شهری، در دهه‌های اخیر از اولویت‌های اصلی حاکمیت‌های ملی و محلی بوده است. طبق آمار، بیش از ۱۴۰‌هزار هکتار از عرصه‌های شهری کشور در بافت‌های ناکارآمد قرار دارند و بیش از ۳۰‌درصد جمعیت کشور در این بافت‌ها سکونت دارند. کلان‌شهر مشهد، پس از تهران و تبریز، سومین شهر از لحاظ برخورداری از بافت فرسوده و ناکارآمد شهری است. در این کلان‌شهر سی هزار‌هکتاری، حدود ۱۶‌درصد از مساحت را محلات هدف بازآفرینی تشکیل می‌دهند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد در‌این‌باره گفت: محله وکیل‌آباد، سکونتگاهی کهن با سرمایه اجتماعی، فرهنگی و تاریخی است که امروزه علیرغم پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های مناسب، با مشکلات متعددی دست‌به‌گریبان است.

مشکلات موجود در روند توسعه و بقای محله وکیل‌آباد

به‌گزارش شهرآرانیوز، جواد اصغری با اشاره به برخی مشکلات در این محله بیان کرد: وجود مسائل مالکیتی، ضعف در اتصال محله به ساختار فضایی شهر مشهد، کمبود خدمات محلی، نفوذ‌پذیری پایین محله و ضعف در ساختار شبکه معابر، توزیع نامتناسب تراکم ساختمانی، عدم بهره‌برداری از پتانسیل‌های مکانی مانند هم‌جواری با محور وکیل‌آباد، پارک ملی چهل‌بازه، پارک وکیل‌آباد، تپه سنگی، ییلاقات طرقبه و شاندیز و‌... از جمله مشکلاتی است که سبب شده است محله برای بقا و توسعه خود دچار بحران جدی و به‌عنوان یکی از «بافت‌های ناکارآمد شهر مشهد» شناخته شود.

وی با اشاره به موقعیت استراتژیک این محله در شهر مشهد در کنار فرسودگی کالبدی آن، افزود: این مسئله سبب شده است در دوره‌های مختلف شاهد رویکرد‌های متفاوت باشیم. حدود بیست سال گذشته فرایند تجدید حیات در این محدوده کند یا حتی متوقف شده است.

طراحی شهری با رویکرد بازآفرینی شهری پایدار

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد تصریح کرد: با توجه به مسائل و موضوعات ایجاد‌شده به‌واسطه عدم پاسخگویی در بافت و تغییر رویکرد در سال‌های اخیر و مشخص شدن ضرورت توجه به نظرات مردم به‌عنوان ذی‌نفعان اصلی طرح در اسفندماه‌۱۴۰۰ قراردادی با کارفرمایی اداره‌کل دفتر طرح و مطالعات شهری شهرداری مشهد تحت‌عنوان «طراحی شهری محله وکیل‌آباد مشهد با رویکرد بازآفرینی شهری پایدار» با مهندسان مشاور شارآباد‌بوم منعقد شد.

اصغری در ادامه بیان کرد: این طرح در سه سال اخیر با رویکرد تجدید حیات بافت محله وکیل‌آباد مبتنی بر رویکرد «بازآفرینی شهری پایدار» و اهدافی، چون هم‌پیوندی در مقیاس کلان و خرد، پاسخگویی به نیاز‌های روز ساکنان (خدماتی، تراکمی و دسترسی)، ارتقای نقش گردشگری و سازگاری با محیط‌زیست بود که از‌این‌رو به‌جهت وجود سرمایه اجتماعی قوی و هم‌پیوندی بافت محله وکیل‌آباد، اتخاذ رویکرد مشارکتی و استفاده از نظرات مردمی در فرایند شناخت و تهیه طرح ضرورت یافت.

وی افزود: در گام اول پس از برگزاری جلسه با شورای اجتماعی و معتمدان محله، بازدید‌های میدانی و انجام مصاحبه با ساکنان، مسائل و موضوعات راهبردی محله شناسایی شد. در گام دوم با برگزاری سلسله‌جلسات (بیش از بیست جلسه) با مدیران و متخصصان شهری، اسناد اصلی طرح تفصیلی محله وکیل‌آباد، شامل نظام کاربری زمین و فعالیت، سلسله‌مراتب دسترسی، تراکم ساختمانی و ضوابط و مقررات، تهیه شد و نهایتا طرح مذکور با لحاظ مشوق‌های بازآفرینی و حداکثر انطباق با نظرات مردم در جلسه کمیسیون ماده‌۵ مهرماه‌۱۴۰۳ به تصویب رسید و امید می‌رود با اتکا به این سند مبتنی بر رویکرد بازآفرینی، شاهد رفع مشکلات و چالش‌های محله و بازیابی و بالفعل شدن استعداد‌ها و پتانسیل‌های آن در راستای نیاز ساکنان باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->