وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کلیشه‌های غلط مردانه که زندگی مشترک را با مشکل مواجه می‌کنند

  • کد خبر: ۳۱۰۷۰۴
  • ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۱
کلیشه‌های غلط مردانه که زندگی مشترک را با مشکل مواجه می‌کنند
زوج‌درمانگران و مشاوران خانواده می‌گویند اغلب پرونده‌های اختلافات زوجین که با آن سر و کار دارند به این خاطر است که مردها اجازه بروز احساسات‌شان را ندارند و این احساسات سرکوب شده پشت باورهای اشتباه، به مرور زمان به خشم و فاصله بیشتر بین زوج ها تبدیل می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، روز مرد هم گذشت، اما بهترین هدیه‌ای که به بهانه این روز فرخنده می‌توانیم به همسرمان بدهیم به جز آن جوراب معروف و کاربردی، حذف کلیشه‌های اشتباه از زندگی‌مان است. کلیشه‌هایی که باعث می‌شود مرد‌ها همیشه پشت یک نقاب قهرمانانه احساسات‌شان را پنهان کنند و حق تجربه و بروز احساسات مختلفی که دارند از خودشان بگیرند. مثلا همین که می‌گوییم «مرد که گریه نمی‌کند!» چرا؟! حالا درست که مثل ما آنقدر لطیف و احساساتی نیستند، اما چرا باید در شرایطی که فشار بسیار زیاد روحی به آنها وارد شده یا عزیزی را از دست داده‌اند پشت‌پا بزنند به احساسات‌شان و پشت کلیشه‌ها بمانند؟!

زوج درمانگران و مشاوران خانواده می‌گوید اغلب پرونده‌های اختلافات خانوادگی که با آن سر و کار دارند به این خاطر است که مرد‌ها اجازه بروز احساسات‌شان را ندارند و این احساسات دائما سرکوب شده پشت باور‌های اشتباه، تبدیل می‌شود به خشم، فاصله و...

همسر شما اگر از آن دسته از آقایانی است که به جرم مرد بودن یاد نگرفته است به شکل صحیح احساسات منفی و مثبتش را بیان کند یا اجازه بیان آن را به خود نمی‌دهد پس باید منتظر باشید که دیر یا زود سوتفاهم‌ها بین‌تان بالا بگیرد و دلخوری‌ها پرتکرار شود. کم‌کم دچار اضطراب و استرس خواهد شد و به غار تنهایی و انزوای خود پناه می‌برد آن‌وقت است که یک پای این زندگی مشترک می‌لنگد.

این‌بار پای صحبت‌های زهرا گیوی زوج‌درمانگر نشسته‌ایم تا کلید مفقوده حل این چالش را پیدا کنیم.

سنگ هم احساس دارد چه برسد به مرد!

اولین قدم برای اینکه مرد‌ها را از غار تنهایی خودشان بیرون بکشیم و به احساسات و هیجانات‌شان اجازه بروز و ظهور بدهیم این است که خانه‌تکانی کنیم و باور‌های درست را جایگزین کلیشه‌های غلط ذهن‌مان کنیم. کار ساده‌ای به نظر می‌رسد، اما تاثیر زیادی در رفتار ما در زندگی‌مشترک‌مان خواهد داشت. پس این شما و این چندمورد از دفترچه راهنمای شناخت آقایان که زهرا گیوی برایمان بازگو می‌کند.

«معمولا ما مرد‌ها را جنسی زخمت و بی‌احساسی می‌شناسیم که باید همیشه آنها توجه، عشق و احترام را به ما هدیه بدهند. مثلا ما خانم‌ها انتظار داریم اگر روزی برای ماست مثل روز زن، تولد و.. همسرمان بیشترین توجه را به ما داشته باشد و با توجه به توانش خوشحال‌مان کند. اما وقتی نوبت به آقایان می‌رسد، کلیشه‌ای در ذهن‌مان نقش بسته است که می‌گوییم مرد‌ها از این به اصطلاح لوس‌بازی‌های سوپرایز و جشن و... خوششان نمی‌آید. اما واقعیت این است که مرد‌ها نیز مثل زن‌ها نیاز به دیدن توجه و در اولویت بودن و محبت از طرف مقابل‌شان دارند.»

دومین نکته‌ای که باید درباره مرد‌ها بدانیم و برای خودمان و همسرمان جا بی‌اندازیم این است که مرد‌ها نمی‌توانند همیشه سوپرمن‌های شکست‌ناپذیر باشند.

این روانشناس و زوج‌درمانگر می‌گوید: «متاسفانه کلیشه دیگری که در ذهن اکثر ما وجود دارد این است که فکر می‌کنیم مرد‌ها هیچ‌وقت خسته نمی‌شوند، ضدضربه‌اند، مچ همه مشکلات را می‌خوابانند و هیچ‌وقت و هیچ‌جا کم نمی‌آورند، اما به ان‌ها باید به عنوان انسانی نگاه کنیم که حق خستگی دارند، حق پناه بردن به آغوش دارند و همیشه آغوش آنها نباید پناه باشد.»

زهرا گیوی از سومین رکن این دفترچه راهنمای احساسات با یک مثال عینی پرده برمی‌دارد و می‌گوید: «به عنوان یک مشاور بار‌ها مراجعینی داشتم که در بدترین شرایط که عزیزی را از دست دادند یا اتفاقات بدی برایشان رخ داده به خودشان اجازه سوگواری ندادند، چون همیشه در گوشش‌شان خواندیم مرد‌ها که گریه نمی‌کنند! اما مرد‌ها حتما حق گریه کردن و نیاز به سوگواری دارند.»

تکنیک قندان و زندگی به شیرینی قند

گام دوم در بروز و ظهور احساسات شریک زندگی‌تان چند رفتار و تمرین طلایی است که به شرط تکرار و تداوم نتیجه شگفت انگیزی هم خواهد داشت.

اول اینکه فضای امنی فراهم کنید تا همسرتان، احساس راحتی کند و بدون ترس از قضاوت یا سرزنش، احساسات خود را بیان کند. حواستان باشد گاهی شما باعث و بانی سرکوب احساسات او می‌شوید پس قضاوت و سرزنش در هر شرایطی ممنوع!

جلسات دونفره تشکیل بدهید، هر چند وقت یک‌بار به طور رسمی جلسه تعیین کنید و حرف‌هایتان را به هم بزنید. البته شما پیش‌قدم بشوید تا همسرتان هم کم‌کم از غار انزوا بیرون بیاید. بهتر است این جلسات به طور منظم و هفتگی برقرار باشد. احساسات و تجربیات منفی و مثبتی که در طول هفته داشتید را به اشتراک بگذارید و از همسرتان هم متقابلا همین را بخوانید، اما حواستان باشد که با دو یا سه جلسه معجزه‌ای رخ نمی‌دهد روانشناسان تاکید به تکرار این روش درمانی برای زوجین در بلند مدت دارند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->