گفت‌وگو عراقچی با وزیر امورخارجه قطر درباره آتش بس غزه پزشکیان: با لغو روداید روابط تجاری ایران و تاجکیستان تسهیل می‌شود راهپیمایی جمعه نصر جمعه (۲۸ دی ۱۴۰۳) در سراسر کشور برگزار می‌شود موانع پولی بین ایران و روسیه حل می‌شود؟ بیانیه مجلس درباره آتش بس غزه و رژیم صهیونیستی پزشکیان در دیدار با رئیس مجلس ملی تاجیکستان: باید روابط فرهنگی، اقتصادی و علمی میان دو کشور تسهیل شود فرماندار مشهد: هیچ اختلاف مرزی میان ما و طرقبه شاندیز وجود ندارد ویدئو | مشاعره روسای جمهور ایران و تاجیکستان آیت‌الله علم‌الهدی: تحلیل درست وقایع رمز پیشبرد اهداف انقلابی است سفر مسعود پزشکیان به تاجیکستان، روزی باشکوه برای زبان فارسی تعیین تکلیف افزایش دوره شورا‌ها به ۷ بهمن موکول شد چرا فلسطینیان را پیروز جنگ غزه می‌دانیم؟ | ثبات قیمت نفت در میان مدت قالیباف وارد آدیس‌آبابا، پایتخت اتیوپی، شد (۲۷ دی ۱۴۰۳) نشست خبری مشترک رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان برگزار شد (۲۷ دی ۱۴۰۳) ۱۵ تروریست در سیستان و بلوچستان دستگیر شدند (۲۷ دی ۱۴۰۳) رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: نهضت کاهش جمعیت کیفری و آزادسازی زندانیان ادامه دارد قالیباف: از توافق آتش‌بس در غزه استقبال می‌کنیم و به روح شهدا درود می‌فرستیم بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد آتش‌بس غزه درجه پروفسوری افتخاری تاجیکستان به رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران اعطا شد امضای ۲۳ تفاهم‌نامه بین ایران و تاجیکستان + فیلم رهبر معظم انقلاب: صبر و ایستادگی مردم و مقاومت فلسطین، رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کرد لزوم مشارکت دولت در خرید واگن‌های متروی مشهد به‌منظور کاهش آلودگی هوا بررسی چالش‌های توافق جدید آمریکا با ایران در دولت دوم دونالد ترامپ بیانیه سپاه پاسداران درپی اعلام آتش‌بس غزه (۲۷ دی ۱۴۰۳) مذاکرات دوجانبه رؤسای جمهوری ایران و تاجیکستان در دوشنبه | تأکید طرفین بر تقویت مناسبات دوجانبه قالیباف عازم اتیوپی شد (۲۷ دی ۱۴۰۳) + فیلم استقبال رسمی از پزشکیان در تاجیکستان (۲۷ دی ۱۴۰۳) + فیلم و عکس حماس: از ایران بابت عملیات وعدۀ صادق ۱ و ۲ تشکر می‌کنیم
سرخط خبرها

سفر مسعود پزشکیان به تاجیکستان، روزی باشکوه برای زبان فارسی

  • کد خبر: ۳۱۱۱۰۱
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۷
سفر مسعود پزشکیان به تاجیکستان، روزی باشکوه برای زبان فارسی
سفر مسعود پزشکیان به تاجیکستان، کشور فارسی زبان آسیای مرکزی، که از لحاظ تاریخی، دینی و زبانی اشتراکات بسیاری با جمهوری اسلامی ایران دارد، بسیار پراهمیت است.

در سال‌های گذشته رابطه ایران و تاجیکستان بنا به دلایل مختلفی دچار بعضی سوءتفاهم‌ها شده بود که این دو کشور همسایه را از هم دور کرد.

اما با سفر امامعلی رحمان در مردادماه سال جاری به تهران و دیدار او با رهبر معظم انقلاب امیدواری‌ها به ترمیم روابط بیشتر شد.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار با قدردانی از سفر رئیس‌جمهور تاجیکستان به تهران برای حضور در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور کشورمان، رفت و آمد مقامات دو کشور را زمینه‌ساز گسترش همکاری‌ها خواندند و گفتند: زبان فارسی یکی از اشتراکات مهم ایران و تاجیکستان و افغانستان است و باید برای حفظ و گسترش این زبان و جلوگیری از برخی تلاش‌ها برای انزوای آن، همکاری‌های بیشتری انجام شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تشکر از اقدامات رئیس‌جمهور تاجیکستان برای گسترش زبان فارسی اظهار امیدواری کردند: خط باستانی فارسی نیز در تاجیکستان ترویج شود.

رهبر انقلاب اسلامی در پایان خاطرنشان کردند: گسترش روابط ایران و تاجیکستان مخالفینی دارد که باید برای مقابله با آن‌ها، برنامه وجود داشته باشد.

امروز ایران تاجیکستان و افغانستان تنها کشور‌هایی هستند که زبان فارسی زبان اصلی آن‌هاست و استقبال امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان، از مسعود پزشکیان در فرودگاه شهر دوشنبه نشان می‌دهد که تاجیک‌ها تا چه میزان از حضور ریاست جمهوری اسلامی ایران در کشور خود خوشحال هستند.

نباید فراموش کنیم که این سفر در حالی صورت می‌گیرد که افغانستان دیگر کشور فارسی‌زبان منطقه بیشتر از سه سال است که توسط طالبان اداره می‌شود؛ طالبانی که برای عناد با زبان فارسی شمشیر را از رو بستند و در طول ۳ سال گذشته که دوره دوم حکومت آن‌ها بر مردم افغانستان است بار‌ها و بار‌ها با انجام اقدامات مختلف دشمنی خود را با زبان فارسی نشان دادند.

از سوی دیگر تاجیکستان در طول سه سال گذشته یکی از مخالفان اصلی طالبان در منطقه بوده است تا آنجا که سفارت افغانستان در شهر دوشنبه همچنان زیر نظر سفیری اداره می‌شود که در دوره جمهوریت از سوی اشرف غنی گماشته شده بود.

همچنین در طول سه سال گذشته تاجیکستان نگرانی خود را از رشد و گسترش گروه‌های تروریستی در افغانستان ابراز کرده است. موضوعی که یکی از وجوه مشترک ایران و تاجیکستان در رابطه با افغانستان است.

هرچند مقامات وزارت خارجه طالبان تاکنون موضعی رسمی در رابطه با سفر مسعود پزشکان به شهر دوشنبه نگرفته‌اند، اما گزارش‌هایی که در طول روز‌های گذشته در تلویزیون‌های خصوصی و تلویزیون ملی افغانستان پیرامون سفر مسعود پزشکیان به تاجیکستان منتشر شده نشان می‌دهد که حکومت سرپرست افغانستان نگرانی قابل توجهی از این سفر دارد.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در روز‌های گذشته اعلام کرده است که موضوع افغانستان یکی از موارد مورد بحث در سفر مسعود پزشکیان به شهر دوشنبه خواهد بود؛ کشور همسایه‌ای که در طول سه سال گذشته گزارش‌های متعددی در رابطه با رشد و گسترش گروه‌های تروریستی در این کشور پس از بازگشت دوباره طالبان به قدرت از سوی سازمان‌های معتبر بین‌المللی منتشر شده است.

اما یکی از نکاتی که باید به آن توجه کرد شادمانی مردم تاجیکستان از حضور رئیس جمهور ایران در این کشور است. اگر نگاهی به صفحات اجتماعی کاربران تاجیک زبان در شبکه اجتماعی اینستاگرام بیندازیم متوجه می‌شویم که حضور امامعلی رحمان در فرودگاه دوشنبه تا چه میزان اهمیت دارد. استقبال رسمی او از همتای ایرانی خود نشان از علاقه تاجیک‌ها به گسترش رابطه با جمهوری اسلامی ایران دارد. رابطه‌ای که اگر بیشتر از امروز به آن توجه کنیم منافع زیادتری برای دو کشور خواهد داشت.

از سوی دیگر در شرایطی که زبان فارسی در افغانستان مورد هجمه طالبان قرار گرفته رابطه دو کشور می‌تواند دوستداران زبان فارسی را در افغانستان به آینده این زبان شیرین امیدوار کند.

هر کجا مرز کشیدند شما پل بزنید

حرف تهران و سمرقند و سرپل بزنید

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->