رشد ۲۳ هزار واحدی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) یارانه ۱۸ میلیون ثروتمند؛ به زودی قطع می‌شود ادامه نگرانی‌ها از سوء تغذیه کودکان در افغانستان | جان ۳.۵ میلیون کودک در خطر است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۸۸ هزار تومان قیمت طلا در مشهد چقدر شد؟ (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) دهک ۴ از وام ودیعه ۴۰۰ میلیونی مستأجران حذف شد معافیت جدید گمرکی ابلاغ شد سقف وام ودیعه مسکن مستأجران افزایش یافت + جزئیات (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) کمبود و گرانی روغن در فروشگاه‌ها‌ی مشهد ادامه دارد | تزریق قطره چکانی روغن به بازار پیش‌بینی خرید تضمینی ۵۳۸ هزار تن گندم در خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۴ فرصت مشهد برای خلق ارزش از اقتصاد زیارت احیا و مرمت ۶ هزار و ۲۱۲ کیلومتر قنات در خراسان رضوی واقعی‌نبودن قیمت برق، یکی از دلایل مصرف بالای آن | قبض برق ۷۵ درصد مردم کمتر از ۵۰ هزار تومان است خسارت ۵۰ میلیارد ریالی طوفان اخیر به کشاورزی خراسان رضوی قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) | سیر کیلویی ۱۵۰ هزار تومان حذف یارانه‌های نقدی رسماً آغاز شد | معترضان به حذف یارانه، جریمه می‌شوند! واریز اعتبار گام سوم از مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های ۴ تا ۷ از امروز (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) قیمت جهانی طلا امروز (چهارشنبه، ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد چرا باوجود کاهش قیمت دلار، قیمت کالا و خدمات کاهش نمی‌یابد؟ پیش بینی بورس (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) شرایط پرداخت و تسویه بدهی مؤدیان به شهرداری مشهد در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آستان قدس رضوی خریدار ۳۹ هزار میلیارد تومان سهام شرکت‌های پتروشیمی شد ۳ رویداد تخصصی در خراسان رضوی برای تقویت صادرات گرمای زودهنگام دلیل اجرای جدول‌های مدیریت مصرف برق است وعده‌هایی که بوی تله می‌دهند| درباره توکن Bemchain؛ یک کلاهبرداری گسترده در دنیای ارز دیجیتال مطالبه سهام‌داران «پدیده» از فرماندار مشهد مدیرعامل توانیر: کولر‌های گازی سالانه ۲۵۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق می‌افزایند
سرخط خبرها

آیا ایران از مسیر سوریه، راه تجارت به اروپا را به دست می‌آورد؟

  • کد خبر: ۳۱۱۴۷۸
  • ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲
آیا ایران از مسیر سوریه، راه تجارت به اروپا را به دست می‌آورد؟
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به حضور گروه‌های مختلف در سوریه، احتمال بروز جنگ‌های داخلی در آینده این کشور را قوی دانست و گفت: چشم‌اندازی که برای سوریه پیش روی ماست، اجازه نخواهد داد که به شکل‌گیری تجارت ایران به اروپا از مسیر سوریه چندان امیدوار باشیم.

حسین محمدی‌اصل در پاسخ به این سؤال که «آیا با اعلام آتش‌بس در غزه و اجرای این آتش‌بس از امروز (یکشنبه، سی‌ام دی‌ماه)، اسرائیل از سوریه و لبنان هم عقب‌نشینی می‌کند و مسیر سوریه برای تجار ایرانی بار دیگر بازگشایی خواهد شد یا خیر؟» به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: این آتش‌بس یک مقوله ضمنی بوده و ممکن است به هر دلیلی ازجمله بدعهدی صهیونیست‌ها، ترور، بمباران یا حتی بمب‌گذاری، این توافق و آتش‌بس نقض شود. پس این یک صلح نیست و یک توافق و آتش‌بس میان‌مدت است.

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به حضور ترکیه در عرصه تحولات منطقه و بحث ترانزیت انرژی اظهار کرد: ترکیه با دراختیارگرفتن سوریه، تسلط نسبی بر آینده و روند‌های این کشور پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در سوریه، به‌ظاهر تحریرالشام حاکم است؛ اما اگر خاک سوریه را به چهار قسمت تقسیم کنیم، در حال حاضر کرد‌ها از یک طرف، صهیونیست‌ها از یک سو، ترکیه از طرف دیگر و در مرکز و دمشق نیز تحریرالشام قرار گرفته است. تقریباً می‌توان گفت در حال حاضر، ۱۴ گروه مسلح در سوریه مستقر شده‌اند.

محمدی‌اصل با اشاره به حضور گروه‌های مختلف در سوریه ازجمله تکفیری‌ها، به احتمال بروز جنگ‌های داخلی در آینده این کشور اشاره کرد و گفت: چشم‌اندازی که برای سوریه پیش روی ماست، اجازه نخواهد داد که به شکل‌گیری تجارت ایران به اروپا از مسیر سوریه چندان امیدوار باشیم.

وی تأکید کرد: با این حال، جمهوری اسلامی ایران خود را محدود به کریدور مدیترانه نمی‌داند. کمااینکه پیش از این نیز این کریدور بیشتر جنبه امنیتی پیدا کرده بود و خواسته‌ها و نیاز‌های امنیتی جبهه مقاومت را تأمین می‌کرد. حتی در دولت بشار اسد نیز از این کریدور، آبی برای تجار ایرانی گرم نمی‌شد؛ مگر برای حفظ امنیت محور مقاومت و مبارزه با تکفیر و تروریسم.

کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: بنابراین مسیر سوریه برای دستیابی به بازار اروپا فعلاً برای تجار ایرانی منتفی است؛ چراکه دولت مستقر در سوریه استراتژی و گفتمان مشخصی ندارد.

وی ادامه داد: آنچه مشخص است رقابت امارات، قطر، عربستان سعودی، ترکیه، آمریکا و همچنین رژیم صهیونیستی برای سهم‌خواهی و گرفتن امتیاز از ژئوپلیتیک سوریه است.

محمدی‌اصل با بیان اینکه دولت حاکم بر سوریه در حال حاضر هیچ برنامه‌ای در حوزه اقتصاد ندارد، گفت: مشخص نیست تا چه‌زمانی بحث روابط تهران و دمشق عادی شود و گفت‌و‌گو‌ها شکل بگیرد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تأکید کرد: با این حال، متغیر‌ها در عرصه سیاست خارجی متعدد است و باز هم باید منتظر ماند و دید رویکرد دستگاه سیاست خارجی ما و همچنین نوع تعامل طرف مقابل در دمشق با چه کیفیتی خواهد بود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر باید به مذاکرات با طرف اروپایی در جریان چند روز آینده، بازگشت ترامپ به کاخ سفید، استمرار کنشگری کشور‌های منطقه در روند روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های غربی توجه کرد. در مجموع در حوزه روابط خارجی، تحولات بسیاری در پیش است و باید منتظر ماند و دید سرانجام گفت‌و‌گو‌ها و مذاکرات با طرف غربی چه خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->