به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رییسی با بیان این مطلب، اظهار داشت: این صنایع و عوامل وابسته در توزیع و فروش محصولات دخانی با ثروت و ابزاری که در اختیار دارند جوانان، نوجوانان و زنان جامعه ما را هدف قرار دادهاند. اما این صنایع ضمن متعهد بودن به اجرای قوانین و سیاستهای کنترلی وضع شده برای تولید و فروش این محصولات، باید مسئولیت مرگ، بیماری و هزینههای هنگفتی که به کشور تحمیل میکنند را متقبل شوند.
معاون وزیر بهداشت از روند افزایشی مصرف دخانیات در بین نوجوانان، جوانان و زنان در سالهای اخیر ابراز تاسف کرد و افزود: پایین بودن قیمت و در دسترس بودن محصولات دخانی به عنوان مهمترین عامل در افزایش مصرف و بیماریها و مرگ و میر منتسب مطرح است.
رییسی همچنین نقش تبلیغات در گرایش به مصرف دخانیات را بسیار مهم خواند و گفت: یکی از مصادیق بارز تبلیغ این محصولات مربوط به تنباکوهای معطر و معسل است که تاثیر قابل توجهی در افزایش مصرف قلیان به میزان ۵۴ درصد طی سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ داشته است.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت نمایش مصرف دخانیات در فیلمها و سریالهای تولیدی، علی الخصوص شبکه نمایش خانگی نقش مهمی در افزایش مصرف این محصولات دارد که باید با عوامل این تخلفات برخورد جدی شود. در این راستا مطالبه گری عمومی و حمایت و اهتمام جدی تمام دستگاههای نظارتی و قوه قضاییه، ضروری است.
وی بسته بندی جذاب و متنوع محصولات دخانی را یکی دیگر از عوامل افزایش مصرف دانست و بر ضرورت اجرای سیاست استاندارد سازی بسته بندی محصولات دخانی و درج تصاویر و پیامهای هشدار دهنده موثر تاکید کرد.
رییسی با اشاره به عدم تاثیر گذاری سیاستهای مالیاتی موجود بر کاهش مصرف دخانیات در کشور، افزود: چنانچه سیاست و نرخهای تعیین شده در قوانین ارزش افزوده و برنامه هفتم پیشرفت کشور موثر بود، به گونهای قیمت محصولات دخانی را تغییر میداد که موجب کاهش مصرف میشد.
وی با تاکید بر اهمیت شفافیت زنجیره تولید و عرضه این محصولات و اخذ مالیات بر مبنای قیمت خرده فروشی محصولات دخانی، ضمن درخواست اعلام نرخ متوسط مالیات دخانیات بر مبنای نرخ خرده فروشی این محصولات بر اساس میزان درآمد وصولی مفاد قوانین مذکور از سوی سازمان مالیاتی کشور، نرخ موثر مالیات دخانیات محصولات دخانی برای کاهش مصرف را بر اساس مستندات سازمان جهانی بهداشت ۷۵ درصد قیمت خرده فروشی اعلام کرد.
منبع: ایرنا