روند انتقال اوراق بهادار و سهام عدالت متوفی به وراث چگونه است؟ ۱۳۵ کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله ایران معامله شد (۳۰ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳) | بررسی عملکرد بازار طلا در دی‌ ماه فرزند ترامپ فاش کرد: درخواست زلنسکی برای حضور در مراسم تحلیف رئیس جمهور امریکا سه مرتبه رد شد پیش بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳) پیش بینی بورس فردا (دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳)| بازار در فاز صبر یا اصلاح؟ مرگ سالانه ۵۰ هزار نفر بر اثر مصرف دخانیات در کشور چگونه خودروسازان خواسته‌هایشان را تحمیل می‌کنند؟ دریافت دسته چک مشروط شد | الزام ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خراسان رضوی رشد ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت برنج + علت (۳۰ دی ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳۰ دی ۱۴۰۳) | جک J۴ کمتر از یک میلیارد تومان در بازار آزاد علت واکنش مثبت ارز‌های دیجیتال به ریاست جمهوری ترامپ چیست؟ بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳۰ دی ۱۴۰۳) | دنا پلاس توربو یک میلیارد و ۷۱ میلیون تومان یارانه نقدی دی‌ماه امشب واریز می‌شود (۳۰ دی ۱۴۰۳) ترس از اصلاح بیشتر در بورس، کفه عرضه‌ها را سنگین کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۰ دی ۱۴۰۳) طلا در مشهد گرمی ۷۰ هزار تومان گران‌تر شد (۳۰ دی ۱۴۰۳) صعود قیمت دلار به کانال ۸۱ هزار تومان | اوج‌گیری‌ دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه (۳۰ دی ۱۴۰۳) مهلت وکالتی‌کردن حساب متقاضیان طرح ایران‌خودرو امروز به پایان می‌رسد (۳۰ دی ۱۴۰۳) ۶۰ لیتر سهمیه بنزین بهمن‌ماه امشب واریز می‌شود (۳۰ دی ۱۴۰۳) آیا ایران از مسیر سوریه، راه تجارت به اروپا را به دست می‌آورد؟ در حراج سکه، کدام سکه پرطرفدارتر است؟ | فردا (یکم بهمن ۱۴۰۳)، سکه ۸۶ حراج می‌شود هشدار اتاق اصناف درخصوص خرید طلا‌ی بدون‌اجرت و دست‌دوم چالش‌های خرید آنلاین طلا چیست؟ افزایش ۲۵۰ میلیون تومانی محصول وارداتی سایپا | فروشندگان در لاک دفاعی فرورفتند واریز سود به حساب ۳۳۳ هزار سهامدار در هفته چهارم دی ماه ۱۴۰۳ آیا به کارگران اخراجی هم عیدی تعلق می‌گیرد؟ اعمال شرط جدید برای صدور دسته چک از امروز (یکشنبه، ۳۰ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۳۰ دی ۱۴۰۳) | سیب کیلویی چند؟ ماجرای حذف کارت سوخت و اختصاص یارانه بنزین به کارت بانکی اشخاص چیست؟
سرخط خبرها

روند انتقال اوراق بهادار و سهام عدالت متوفی به وراث چگونه است؟

  • کد خبر: ۳۱۱۶۹۶
  • ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۰
روند انتقال اوراق بهادار و سهام عدالت متوفی به وراث چگونه است؟
معاون حقوقی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، جزییات روند انتقال اوراق بهادار متوفی به وراث را اعلام کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی‌رضا ترابی درباره علت راه اندازی میز خدمت تشکیل پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث و مزایای آن نسبت به تشکیل پرونده از طریق دفاتر پیشخوان دولت، توضیح داد.

او گفت: شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به استناد قوانین و مقررات حاکم بر بازار سرمایه، مجری تقسیم و انتقال اوراق بهادار متعلق به متوفیان بین وراث قانونی ایشان است و بر این اساس از خدمت الکترونیک جدید خود با عنوان: «تشکیل پرونده مکانیزه تقسیم و انتقال اوراق بهادار متوفیان از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه» که به حذف مراجعه حضوری برای تشکیل پرونده منجر می‌شود، رونمایی کرده است.

ترابی در خصوص آخرین آمار پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث اعلام کرد: این خدمت جدید سپرده گذاری مرکزی با استقبال خوب عموم ذی نفعان رو به رو شده به طوری که از ۱۶ آبان سال جاری تا ۲۶ دی ماه ۵۲۳۷ پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث در این درگاه ثبت شده است.

تشکیل پرونده صرفاً از طریق درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در حال حاضر امکان تشکیل پرونده از طریق دفاتر پیشخوان دولت یا سایر مجاری موازی به صورت حضوری امکان‌پذیر است؟، گفت: خیر، در حال حاضر تشکیل پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث صرفاً از طریق درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه توسط فردی از ورثه که سجامی باشند به راحتی یک خرید اینترنتی در هر زمان از شبانه روز و هفت روز هفته امکانپذیر است و هیچ درخواستی از سوی دفاتر پیشخوان دولت و... در این شرکت ثبت نمی‌شود. همچنین مرکز تماس تخصصی سپرده گذاری مرکزی (۱۵۶۹) نیز در هر مرحله از ثبت درخواست آماده راهنمایی است.

تقسیم سهام عدالت متوفیان از مسیری دیگر

معاون حقوقی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی درباره این که آیا تقسیم سهام عدالت متوفیان نیز به از طریق درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه صورت می‌پذیرد و آخرین وضعیت تقسیم سهام عدالت متوفیانی که پس از اول مرداد ماه ۱۳۹۹ فوت شده‌اند چیست؟، گفت: خیر، تقسیم و انتقال سهام عدالت متوفیان همانند گذشته از طریق دفاتر فعال شرکت‌های کارگزاری و همچنین شعب منتخب بانک به شرح مندرج در تارنمای شرکت سپرده گذاری امکان‌پذیر است.

به همین دلیل ذی‌نفعان می‌بایست از ثبت درخواست برای تشکیل پرونده انتقال سهام عدالت متوفیان در درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه خودداری کنند و جهت تقسیم سهام عدالت متوفیانی که پیش از اول مرداد ماه ۱۳۹۹ فوت شده‌اند، به مراکز منتخب این خدمت مراجعه کنند.

ترابی افزود: از آنجا که تقسیم سهام عدالت متوفیان پس از اول مرداد ماه ۱۳۹۹ دارای ظرافت‌ها و پیچیدگی‌هایی از جمله مباحث مالیات بر ارث است، این شرکت در نظر دارد تا ضمن انجام مذاکرات و رایزنی‌های لازم زیرساخت تقسیم سهام عدالت این دسته از متوفیان را با کمترین مراجعه حضوری وراث فراهم کند که به محض ایجاد این امکان مراتب را به اطلاع عموم می‌رساند.

توصیه به وراث

ترابی در خصوص توصیه به ذی نفعان تشکیل پرونده انتقال سهام متوفی نیز توضیح داد: پیشنهاد می‌شود یک نفر از ورثه که سجامی است به نمایندگی از همه وراث مدارک را جمع‌آوری و متعاقباً به تشکیل پرونده انتقال اوراق بهادار متوفی اقدام کند. هم‌چنین از تشکیل پرونده‌های موازی برای یک متوفی خودداری شود.

وی افزود: هم‌چنین ضروری است در همه مراحل مدارک را به درستی بارگذاری شود و در صورت نیاز به راهنمایی از خدمات تلفنی شرکت سپرده گذاری مرکزی (۱۵۶۹) استفاده کنند تا درخواست‌های دریافت شده با نهایت دقت و در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرد.

مراحل تقسیم اوراق بهادار بین وراث

بر اساس اعلام سپرده‌گذاری مرکزی، در صورتی که فرد فوت شده دارای اوراق بهادار قابل معامله در بازار سرمایه باشد، مطابق مقررات برای تقسیم این اوراق بهادار بین وراث باید روند و مراحل زیر را انجام دهد:

۱- مراجعه به اداره ثبت احوال و أخذ گواهی فوت

۲-پیگیری و اخذ گواهی حصروراثت از مرجع قضایی صالح

۳- اطلاع از وضعیت دارایی (پرتفو) متوفی از طریق میزخدمت الکترونیک مطابق فرآیند تشریح شده

۴-مراجعه به اداره امور مالیاتی آخرین محل سکونت متوفی و أخذ گواهی پرداخت مالیات بر ارث

۵- فردی از ورثه که سجامی باشد به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی: ddn.csdiran.ir/auth/login مراجعه و از طریق میز خدمت الکترونیک، درخواست تشکیل پرونده انتقال سهام متوفی را انتخاب کند. (در این‌صورت همه اوراق بهادار موجود در وضعیت دارایی متوفی بررسی می‌شود)

بر این اساس در ادامه و در گام نخست می‌بایست کد ملی و تاریخ تولد متوفی توسط ورثه درج شود.

همچنین در گام بعدی موارد اعلام شده شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، می‌بایست با دقت مطالعه و مستندات مطابق فهرست درج شده، آماده شود.

سپس هریک از مستندات در قسمت در نظر گرفته شده، با فرمت‌های مجاز اعلام شده بارگذاری شود.

پس از ثبت درخواست، کد رهگیری به متقاضی (فردی از ورثه) ارسال خواهد شد.

در پایان، نتیجه بررسی را از طریق پیامک پیگیری درخواست در میز خدمت، اطلاع رسانی خواهد کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->